Widok

Jaka sól fizjologiczna- roztwór fizjologiczny- woda morska?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, może któraś z Was może polecić roztwór fizjologiczny do stosowania u dzieci i niemowląt (od 1,5 roku), który miałby delikatne psiknięcie- np. jak w leku Nasi*vin. Moje dziewczyny nienawidzą czyszczenia nosa a sól morską którą ostatnio kupiłam ma bardzo mocny strumień i niestety po pierwszym użyciu dziewczyny się zbuntowały... Może macie sprawdzoną markę?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja od niemowlaka psikam solą Marimer,bez przesady,musi być pod lekkim ciśnieniem,żeby był jakikolwiek efekt czyszczenia zachowany .Strumień zbliżony do Nasivinu.
Polecam DISNEMAR właśnie ma delikatny strumień, również się naszukałam i ten stosujemy już od dawna.
Dzięki za podpowiedź.
image
image
A dziecku 1,5roku jeszcze się czyści nos? Takie dziecko to chyba już umie wydmuchać. Nic dziwnego, że się buntuje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie każde dziecko 1,5 roczne umie wydmuchać nos(wydaje mi się ,że nawet większość dzieci 1,5 rocznych samodzielnie nosa nie wydmucha),moje nie umiało,frida była w ciągłym ruchu,inchalacje też ale moje się nie buntowało ,było przyzwyczajone.Sól morską stosuje nadal świetnie czyści i wypłukuje nos ,sama nawet stosuje czasami przy mega katarze.
No moje 1,5- roczne jeszcze nie wydmucha samo...
image
image
Ja kupuje Nose Frida od zawsze, ma delikatny psik, inne tez były za mocne, Córa ma ponad 2 latka i nadal używamy profilaktycznie.
Disnemar bardz delikatny, stosowalam u 6tyg dziecka
"Rhinoton" u nas sprawdza się najlepiej i najtaniej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry