Widok

Jaka sól fizjologiczna- roztwór fizjologiczny- woda morska?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, może któraś z Was może polecić roztwór fizjologiczny do stosowania u dzieci i niemowląt (od 1,5 roku), który miałby delikatne psiknięcie- np. jak w leku Nasi*vin. Moje dziewczyny nienawidzą czyszczenia nosa a sól morską którą ostatnio kupiłam ma bardzo mocny strumień i niestety po pierwszym użyciu dziewczyny się zbuntowały... Może macie sprawdzoną markę?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja od niemowlaka psikam solą Marimer,bez przesady,musi być pod lekkim ciśnieniem,żeby był jakikolwiek efekt czyszczenia zachowany .Strumień zbliżony do Nasivinu.
Polecam DISNEMAR właśnie ma delikatny strumień, również się naszukałam i ten stosujemy już od dawna.
Dzięki za podpowiedź.
image
image
A dziecku 1,5roku jeszcze się czyści nos? Takie dziecko to chyba już umie wydmuchać. Nic dziwnego, że się buntuje :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No nie każde dziecko 1,5 roczne umie wydmuchać nos(wydaje mi się ,że nawet większość dzieci 1,5 rocznych samodzielnie nosa nie wydmucha),moje nie umiało,frida była w ciągłym ruchu,inchalacje też ale moje się nie buntowało ,było przyzwyczajone.Sól morską stosuje nadal świetnie czyści i wypłukuje nos ,sama nawet stosuje czasami przy mega katarze.
No moje 1,5- roczne jeszcze nie wydmucha samo...
image
image
Ja kupuje Nose Frida od zawsze, ma delikatny psik, inne tez były za mocne, Córa ma ponad 2 latka i nadal używamy profilaktycznie.
Disnemar bardz delikatny, stosowalam u 6tyg dziecka
"Rhinoton" u nas sprawdza się najlepiej i najtaniej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

do góry