Widok
Jaka suknia na duzy biust, szczupłe, długie nogi POMOCY!!!
Cześć dziewczyny!
W październiku wesele a ja nadal nie wiem jaka suknia. Moim odwiecznym problemem był duży biust i chude, długie nogi. Boje się że w długiej sukni będę wyglądac za potężnie przez biust... Myślałam o krótkiej ale tak naprawdę nie ma mi kto doradzić:( Możecie mi coś poradzić, polecić jakiś salon, może konkretnie jakąś sukienkę... Może nie tylko ja mam taki problem..., będę bardzo wdzięczna!!!
W październiku wesele a ja nadal nie wiem jaka suknia. Moim odwiecznym problemem był duży biust i chude, długie nogi. Boje się że w długiej sukni będę wyglądac za potężnie przez biust... Myślałam o krótkiej ale tak naprawdę nie ma mi kto doradzić:( Możecie mi coś poradzić, polecić jakiś salon, może konkretnie jakąś sukienkę... Może nie tylko ja mam taki problem..., będę bardzo wdzięczna!!!
jedyne co Ci poradzę, to żebyś pomierzyła różne modele sukni ślubnych- wtedy dopiero będziesz w stanie ocenić w czym Ci dobrze, a co podkreśla, to co ma być mniej widoczne :) mi np wydawało się, że nie będę mogła mieć sukni z gołymi ramionami, bo mam za chude obojczyki i ręce, a okazało się, że wcale nie wyglądało to źle w konkretnych modelach sukni :) więc przede wszystkim - MIERZYĆ :)
ja Ci weronka podpowiem ze swojej perspektywy- mam w biuscie o 10 cm wiecej niz w biodrach, co sie salonom slubnym w glowie nie miesci ;)
w sukienkach A wygladalam jak szafa trzydrzwiowa- na gorze duzo na dole duzo
najlepiej zdecydowanie wygladala moja wymarzona rybka.. tylko to zalezy jeszcze jak u ciebie proporcje biust-pas-biodra- do rybki musi byc talia..
w sukienkach A wygladalam jak szafa trzydrzwiowa- na gorze duzo na dole duzo
najlepiej zdecydowanie wygladala moja wymarzona rybka.. tylko to zalezy jeszcze jak u ciebie proporcje biust-pas-biodra- do rybki musi byc talia..
U mnie jest tak samo, różnica miedzy biodrami a biustem około 10 cm, biust w rozm. 75F :( a dół 36. Panie z salonów sukien twierdza ze musze szyć sukienkę i to z gorsetem bo nic innego nie utrzyma biustu. Nie mierzyłam jeszcze żadnej bo jestem w 6 m-cu ciązy ale boję się ze bede musiała uszyć jakąś kiecke jak dla starej baby:( Podobają mi sie sukienki w stylu "syrenki" ale nie wiem czy dalej są modne no i króciutkie-figlarne też są fajne ale do końca nie wiem czy wypada w takiej wystapić przed ołtarzem... Przede wszystkim to muszę wrócić do figury po ciąży:)))) Jak macie jakieś pomysły to piszcie...
Ja sukienki z golfem nie polecam-dociąża biust i wydaje sie meeega ogromny, suknia odcinana też nie bo nie wiadomo, czy sie tam wszystko zmieści:D
z Twoich wypowiedzi wynika, że wymarzyła Ci się krótka-to taką właśnie wybierz! masz się czuć jak księżniczka a nie myśleć o tym czy ciocie sie nie zgorszą że idziesz w mini do ołtarza.
do tego moim skromnym zdaniem bardziej sie godzi iść w krótkiej niż w koronkowym gorsecie....
A i jeszcze zobacz jaką ja sobie wymarzyłam-może coś w tym stylu, ale jest nietypowa
http://forum.trojmiasto.pl/co-to-za-suknia-t68523.html?hl=1luckybride#hl
z Twoich wypowiedzi wynika, że wymarzyła Ci się krótka-to taką właśnie wybierz! masz się czuć jak księżniczka a nie myśleć o tym czy ciocie sie nie zgorszą że idziesz w mini do ołtarza.
do tego moim skromnym zdaniem bardziej sie godzi iść w krótkiej niż w koronkowym gorsecie....
A i jeszcze zobacz jaką ja sobie wymarzyłam-może coś w tym stylu, ale jest nietypowa
http://forum.trojmiasto.pl/co-to-za-suknia-t68523.html?hl=1luckybride#hl
nie powiem nic nowego - najlepiej zmierzyć różne fasony ;)
ja miałam kilka ulubionych wybranych w internecie i po przymiarce okazały się totalną porażką - mam rozmiar 65HH :)))
Wybawieniem okazała się moja przyjaciółka (świadkowa zresztą), która znając moją figurę wyszperała suknię wśród wieszaków.
W ubiegłą sobotę ją zamówiłam i naprawdę jest idealna - mocno zebrana w talii i puszczona lekko w literę A, ale bez upięć, zakładek i innych rzeczy, które nadawały mi szerokości w biodrach.
ja miałam kilka ulubionych wybranych w internecie i po przymiarce okazały się totalną porażką - mam rozmiar 65HH :)))
Wybawieniem okazała się moja przyjaciółka (świadkowa zresztą), która znając moją figurę wyszperała suknię wśród wieszaków.
W ubiegłą sobotę ją zamówiłam i naprawdę jest idealna - mocno zebrana w talii i puszczona lekko w literę A, ale bez upięć, zakładek i innych rzeczy, które nadawały mi szerokości w biodrach.
pierwsza jest bardzo ładna, ale czy będzie dobrze się prezentować zależy od proporcji Twojej sylwetki.
Drugą zdecydowanie odradzam - jeśli sukienka będzie luźno opadała pod biustem to cała figura będzie wyglądała na "dużą" - tak było u mnie.
Krótka sukienka - pewnie różne są opinie, ale mi się wydaje, że na krótkie sukienki jest dużo więcej okazji ;)
Drugą zdecydowanie odradzam - jeśli sukienka będzie luźno opadała pod biustem to cała figura będzie wyglądała na "dużą" - tak było u mnie.
Krótka sukienka - pewnie różne są opinie, ale mi się wydaje, że na krótkie sukienki jest dużo więcej okazji ;)
Weronka,mysle ze dekold V bedzie ci najbardziej pasowal i ta ostatnia suknia takze,sama wiesz w czym ci najlepiej! Wydaje mi sie ze taki dekolt uwydatni twoje wdzieki i nie bedzie to wygladalo wulgarnie.No i musze przyznac ze sama mialam podobna tez maggie:

niestety nie dysponuje takim biustem ale swietnie sie w niej czulam.Jedyne to to ze Maggie szyja wiadomo standardowe rozmiary wiec pewnie bedziesz musiala zamowic troche za duza w biodrach aby zmiescic biust i zwezic ale z tym nie powinno byc problemu.Na pewno nie powinnas miec sukni z marszczeniami przy biuscie bo to go jeszcze powiekszy,mysle takze ze sukienka rybka bylaby jak najbardziej na miejscu bo zrownowazylaby proporcje.A tak poza tym z figura Pameli Anderson i tak bedziesz wygladala dobrze :-).Pozdrawiam.

niestety nie dysponuje takim biustem ale swietnie sie w niej czulam.Jedyne to to ze Maggie szyja wiadomo standardowe rozmiary wiec pewnie bedziesz musiala zamowic troche za duza w biodrach aby zmiescic biust i zwezic ale z tym nie powinno byc problemu.Na pewno nie powinnas miec sukni z marszczeniami przy biuscie bo to go jeszcze powiekszy,mysle takze ze sukienka rybka bylaby jak najbardziej na miejscu bo zrownowazylaby proporcje.A tak poza tym z figura Pameli Anderson i tak bedziesz wygladala dobrze :-).Pozdrawiam.
moga wszyć miseczki - takie gładkie jak w biustonoszach są odrazu w suknię
albo gorset nisko zapinany z tyłu
albo gorset nisko zapinany z tyłu
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Właśnie widziałam te dwie sukienki. Ja również mam duży biust (75D) i uważam, że ta pierwsza jest idealna i rewelacyjna dla kobiet o takim biuście. Ja też szukam sukienki na ślub i dzięki twoim propozycjom właśnie ją znalazłam. Ta pierwsza jest przepiękna i niesamowita!!! Na pewno taką będę mieć :) Dzięki.
ja też jestem chuda z dużym biustem (żadne koszule, ani marynarki na mnie nie pasują, no chyba, że elastyczne)
Moją kiecką była Lorna - rybka z Madonny. Dobrze się w niej czułam, biust nie rzucał się tak w oczy i spełniła mój typ kiecki skromnej i eleganckiej.
I tak jak mówiły dziewczyny, wybierz się do salonów pomierzyć.
Ja się uparłam na rybkę, ale w żadnym z salonów nie oponowali i nie proponowali mi innego kroju. Więc chyba dobrze wybrałam.
Z moich doświadczeń (2 lata temu) największy wybór rybek mieli w Madonnie właśnie. W innych salonach po 1-2 sztuki.
[/url]
[/url]
Moją kiecką była Lorna - rybka z Madonny. Dobrze się w niej czułam, biust nie rzucał się tak w oczy i spełniła mój typ kiecki skromnej i eleganckiej.
I tak jak mówiły dziewczyny, wybierz się do salonów pomierzyć.
Ja się uparłam na rybkę, ale w żadnym z salonów nie oponowali i nie proponowali mi innego kroju. Więc chyba dobrze wybrałam.
Z moich doświadczeń (2 lata temu) największy wybór rybek mieli w Madonnie właśnie. W innych salonach po 1-2 sztuki.

Ostatnie zdjęcie sukni - super dla figury z dużym biustem i szczupłymi nogami. Dekolt V, a w ogóle super jak jest kopertowo nachodzący wysmukla tors. Rozkloszowany dół poprawia proporcje duża góra/mały dół.
Golfy, stójki, zabudowane góry - powiększają biust.
Golfy, stójki, zabudowane góry - powiększają biust.
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]