Widok

Jaki blender?

Kulinaria Temat dostępny też na forum:
Witam. Ja z takim pytaniem? Jaki blender powinnam kupić, jeśli chcę mielić orzechy na masło orzechowe i robić zielone smoothies? Widziałam niejednokrotnie jak osoby przygotowujące sobie smoothies z np liściami sałaty, natką pietruszki, owocami i warzywami robiły to przy użyciu blendera kielichowego. Czy taki zwykły ręczny blender też sobie poradzi? A jaki blender da radę zmiksować orzeszki na masło orzechowe? Czy to prawda, że kielichowy (ostrza na dole) nie poradzi sobie? Jakich wy używacie? O jakiej mocy lub może które konkretne modele polecacie, żeby sprawdziły się w obu przypadkach? Najlepiej z funkcją kruszenia lodu i w cenie do 300 zł czy się zmieszczę? Dodam ze mam w domu blender ręczny o mocy 180 W i jest strasznie mozolny, cienko radzi sobie nawet z miękkimi owocami, jak banany czy truskawki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam Multiquick Brauna. Ręcznym robię smoothies, a mały pojemnik z nożykami świetnie sobie radzi z orzechami, przyprawami itp. Generalnie użytkuję intensywnie już 3 lata i jest nie do zdarcia.
Bardzo fajne i mocne są blendery oraz miksery ręczne Kenwood kMix. Ich wadą jest duży ciężar ale nie jest tak źle.
Najsłodsze Pozdrowienia
Pracownia Tortów Róg Wojskiego
http://www.rogwojskiego.pl
http://www.facebook.com/rogwojskiego
tel 58 302 50 18
Cześć, jestem konsultntką Russell Hobbs i chętnie pomogę Ci w wyborze blendera. Jeśli chcesz kruszyć lód i mieć pewność, że urządzenie poradzi sobie z każdym rodzajem żywności, musisz zwrócić uwagę na moc urządzenia. Ja mogę Ci polecić zestaw 6 w 1 AURA 21500-56. Kupując taki zestaw powinnaś się zmieścić w 300zł i dostaniesz blender o mocy 600W zdolny pokruszyć lód i wiele innych produktów. Oprócz tego w zestawie znajduje się wiele przydatnych akcesoriów (jak np. misa do siekania i ubijania), czyniąc to urządzenie wielofunkcyjnym. Jeśli masz jakieś pytania odnośnie urządzeń do przygotowywania żywności, jestem do dyspozycji pod adresem mailowym: ania.russellhobbs@gmail.com. Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja polecam Bosha ergo mix 750 W blenduje nawet zamrożone truskawki kupiłam podstawowy w neonet za 150zł i jestem mega zadowolona
Polecam thermomix.
im wieksza moc W blederze tym lepszy. Ja mam blender MPM z klkoma przystawkami juz 7 lat i jestem zadwolona a orzech kruszy prawie na mąkę

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

Aranżacja wnętrz/ wyposażenie (40 odpowiedzi)

Niebawem wraz z moim narzeczonym w końcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania. Póki co panele...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

do góry