Widok
nie mam dla dziecka ale... mam niepełnosprawnego brata, któremu bardzo trudno jest zmierzyć ciśnienie (domyślam się, że dziecku może tez nie być lekko, więc tu podobieństwo) i mamy zwykły taki lekarski. Te wszystkie super elektroniczne bajery czesto fiksują, gdy poruszysz ręką. Przerabialiśmy już kilka różnych i żaden się u nas nie sprawdził. Mój brat napinał mięsnie i pomiar był błedny albo był error i nic nie można było zmierzyć. Przy odrobinie wprawy szybko nauczysz się mierzyć zwykłym i będzie nawet szybciej niż elektronicznym.
no chyba, że masz super spokojne dziecko, któremu to bez różnicy, wtedy polecam wybrać się do dobrego sklepu med i tam Ci doradzą. Warto sprawdzić, czy dobrze mierzy. Porównać elektroniczny ze zwykłym, bo różnie to bywa.
no chyba, że masz super spokojne dziecko, któremu to bez różnicy, wtedy polecam wybrać się do dobrego sklepu med i tam Ci doradzą. Warto sprawdzić, czy dobrze mierzy. Porównać elektroniczny ze zwykłym, bo różnie to bywa.
Np. http://www.i-apteka.pl/pol_m_Sprzet-medyczny_Cisnieniomierze-385.html ale nie dla dziecka, tylko dla całej rodziny.
Zresztą sami sprawdźcie - taki sprzęt wcale nie musi dużo kosztować.
Zresztą sami sprawdźcie - taki sprzęt wcale nie musi dużo kosztować.
Osobiście polecam ciśnieniomierz na ramie OMRON M3. Kupiłem w maju. Ma duży wyświetlacz bardzo pomocne gdyż posiadam wadę wzroku, mierzy przy arytmi, potrzebowałem duży mankiet nie było problemu. Kupiłem w tym sklepie gdzie dużo mi doradzono, nie wychodziłem z domu ciśnieniomierz miałem na drugi dzień u siebie polecam.
Osobiście nie ufam elektronicznym ciśnieniomierzom. Moim zdaniem najlepsze i niezawodne są zegarowe aparaty do mierzenia ciśnienia, jak np. ten http://mamcisnienie.pl/p/12/71/cisnieniomierz-zegarowy-dla-dzieci-manualny-soho-120-cisnieniomierze-zegarowe.html
Ciśnieniomierze elektroniczne łatwo "głupieją" i zdarza się, że ich wynik jest mało wiarygodny...
Ciśnieniomierze elektroniczne łatwo "głupieją" i zdarza się, że ich wynik jest mało wiarygodny...