Widok

Jaki jubiler w Gdansku (lub 3miescie) godny polecenia?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej. Jestem na etapie kupowania obrączek....aparty kruki itd odwiedziłam chciałabym porównać ceny u takiego" zwykłego" jubilera - nie w sieciowce ;-) Jakich i gdzie polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najpopularniejsze miejsca (kolejność przypadkowa)
http://jubilerczarkowski.pl/
oraz
http://www.zlotykrazek.pl/Aktualno-ci/
Zawsze są na targach ślubnych.
Na ulicy Grunwaldzkiej bliżej baru mlecznego prawie na samym dole znajomi ostatnio kupowali nie znam dokladnie adresu ale prowadzi to taki dosc młody chłopak byli bardzo zadowoleni .W ogóle polecam mniejszych jubilerów na 100% kupisz taniej .
my też tam kupowaliśmy! Na Grunwaldzkiej na wysepce!
Polecam zakład usługowy na Leszczynkach pan Roman zrobi wszystko co tylko chcesz i na pewno taniej niż u Kruka czy w Aparcie. Możesz także zanieść swoje złoto aby przerobił na obrączki co dodatkowo obniży koszt obrączek.
Jubiler Czarkowski - polecam. Mila i uprzejma obsługa, obrączki bardzo ładne, duży wybór, przystępna cena. Mąż dostał kartę zniżkową na brylanty dla żony ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
We wrzeszczu po przeciwnej stronie galerii bałtyckiek obok salonu sukien ślubnych, korzystałam pare razy z usług, naprawdę fachowo, a na obrączkach zaoszczędzisz 1500 zł. Jeśli nie spodoba Wam się wzór od jubilera mozecie przynieść zdjęcie lub katalog i bedziecie mieć takie same tylko nie za 3500 zł a za 1800zł.
Ja również polecam Czarkowskiego, jesteśmy bardzo zadowoleni z jego usług.
dzieki bardzo za sugestie.;-) zobacze jeszcze co na targach bedzie ciekawego i wtedy pewnie bede decydowac.
My również jesteśmy na etapie zamawiania obrączek. Wybraliśmy wzór i udaliśmy się z nim do kilku złotników. W sklepach typu apart yes czy kruk płacisz za jedną obrączkę tyle co u złotnika za komplet a złoto jest to samo i wykonanie bardzo dobre. Plusem jest jeszcze to, że możesz zapłacić swoim złotem a nie tylko gotówką. W naszym przypadku jest to bardzo dobre rozwiązanie poniewaz miałam sporo złota, którego nie nosiłam bo nietrafiony prezent, bo uszkodzone albo jednen kolczyk. Nasze mamy dorzuciły coś od siebie i do obrączek będziemy musieli dopłacić grosze.

Odwiedziliśmy Goldex na Zaspie, Czarkowskiego na Grunwaldzkiej, Sikorskiego na Wajdeloty, Kamea w Oliwie, Suchowier vis a vis Galerii Bałtyckiej. U każdego sprawdziliśmy ceny złota, wykonania naszych obrączek, koszt brylantu i daliśmy swoje złoto do wyceny.

Sikorski - odrzuciliśmy bo powiedział, że takiego wzoru nie robi.
Kamea - bardzo polecam, ręczna dokładna robota, znam tego złotnika od lat i pewnie byśmy się na niego zdecydowali ale nie miał możliwości sprowadzenia takiego brylantu (w kwadracie).
Suchowier - również mogę polecić, miał nasz wzór, z brylantem też nie było problemu tylko my potrzebowaliśmy konkretnej wyceny a z tym był problem i wszystko było podawane na oko :-)

Najlepsze wrażenie zrobił na nas Czarkowski i Goldex i nad nimi się zastanawiamy. Biorąc pod uwagę cenę skłaniamy się do Goldex ale poczekamy na targi i może uda się jakiś jakiś rabat uzyskać :-)
image
Spróbowałabym jeszcze ze Zlotą Wysepką we Wrzeszczu, sprawdzić nie zaszkodzi. Ja mam super z nimi doświadczenie i myślę, że są godni polecenia.
A możecie mi podpowiedzieć gdzie jest Goldex na Zaspie? Nie znam tego osiedla, a wiem, że jest skomplikowane.. Blisko Kościoła?
blisko Kościoła Św. Kazimierza. Tam obok są sklepy, mijasz pocztę i na wprost jest wejście.
my kupowalismy od czarkowskiego :) ogolnie ejstem bardzo zadowolona :) tylko troche oszukal z wycena wg mnie - na targach podal kwote duuuzo nizsza niz jak przyszlo co do czego ;) np powiedzial, ze za brylant liczy 120 zl, a jak zamawialismy to zaczal liczyc 180zl/szt co na 5 kamieniach daje juz spora kwote... w efekcie zaczal sie tlumaczyc, ze ceny sie zmeiniaja, no i moze zobic za 150zl/szt ale mniejsze :P

policzyl nam wycene tak jakby obraczki wazyly 12 gram (mielismy sporo swojego zlota wiec doplacalismy grosze), a obraczki wyszly 10 gram, a placilismy jak za ciezsze...

jeden kamien lekko krzywo nawiercony ;) ale jak ktos nei wie to raczej nie zauwazy - ja przy odbiorze nie zwrocilam na to uwagi bo bylam nimi tak podekscytowana dopiero jak ktorys raz w domu je ogladalam w sweitle dziennym, to zauwazylam :)

wiec ogolnie polecam, bo zrealizowal w calosci nasze wizje i wymogi. sympatyczny facet cenowo do sieciowek konkurencyjny no i mozna mu powydziwiac, bo w sieciowkach niestety jest wzor i koniec, a np my laczylismy 3 czy 4 wzory :)

najtanszy chyba jednak jest goldex, o ktorego istnieniu my dowiedzielismy sie niestety po fakcie :)
Odradzam korzystanie z usług AK biżuteria. Po 55 dniach od złożenia zamówienia (żałosne, inne firmy robią w 14 dni) dowiedziałem się, że obrączki zostały wykonane z białego zamiast żółtego złota. FIRMA KRZAK !

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry