Widok
Też chciałam w Matemblewie, ponoć ksiądz Zbigniew jest super, no i malownicze miejsce, ale kościół w sumie jest taki sobie. W końcu wezmę chyba w mojej parafii na Dąbrowie, bo nie chcę się narażać na dodatkowe koszty związane z dowiezieniem gości do kościoła, a tak każdy sam dojedzie. A stamtąd zamówię autokar lub busiki.
Matemblewo to faktycznie przepiekny kościół. Robiłem tam ostatnio zdjecia i pomimo że było bardzo ciemno to jednak kościół nadrabia to włąsnym urokiem. Matemblewo jest dość ciemnym kościołem (pomimo okien położony w zacienionym dole)
Jesli ktoś naprawdę chce przepiękny kościól to z całą pewnościa jest nim Sanktuarium w Swarzewie. Małe, łądnie udekorowane i bardzo stylowe. Główna nawa przepiękna fajna ambona i naprawde ciekawy klimat. Oczywiści stary kościół więc ciemny ale w dzień nie ma kłopotu ze zdjeciami a wieczorem cyfraczki też sobie radzą :)
Pozdrawiam i udanych uroczystości
Jesli ktoś naprawdę chce przepiękny kościól to z całą pewnościa jest nim Sanktuarium w Swarzewie. Małe, łądnie udekorowane i bardzo stylowe. Główna nawa przepiękna fajna ambona i naprawde ciekawy klimat. Oczywiści stary kościół więc ciemny ale w dzień nie ma kłopotu ze zdjeciami a wieczorem cyfraczki też sobie radzą :)
Pozdrawiam i udanych uroczystości
Stała Obserwowaczko!!!
Wiesz jakos nie wydaje mi się żeby mój slub w paździrniku mógł odbywac sie w kościele w którym prawie nie ma dachu, w środku na scianach sa zacieki a ksiądz robi Ci łaskę że da slub. Dlaetgo sukam jakiegoś innego kościoła. Księdza i tak mam swojego więc nie nie zawsze jet tak pięknie że można brać ślub w swojej parafii.
Wiesz jakos nie wydaje mi się żeby mój slub w paździrniku mógł odbywac sie w kościele w którym prawie nie ma dachu, w środku na scianach sa zacieki a ksiądz robi Ci łaskę że da slub. Dlaetgo sukam jakiegoś innego kościoła. Księdza i tak mam swojego więc nie nie zawsze jet tak pięknie że można brać ślub w swojej parafii.
Mam pytanie do wsyztkich forumowiczek! Czy branie śłubu we własnym kościele prafialnym jest juz tak bardzo "passe", ze nikkt tego nie robi? ZLitujcie sie, o wartosci i uroku śłubu wcale nie pzresadza fakt urządzania go w tych najbardziej znanych kościołach, katedrach czy bazylikach. Ja biore ślub we własnej parafii, tak chciałam od początku i tak tez będzie. Przynajmniej nie będe tam anonimowa a mój ślub "z tasmy".