Widok

Jaki płyn lub żel do prania polecicie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jak w temacie :)

Długi czas używałam Formil z mydłem marsyslkim, jednak Lidl go wycofał. Nie wiem czemu. Byłam z niego zadowolona i gdybym wiedziała, że tak będzie -zrobiłabym duży zapas ;)

Miałam kiedyś niemiecki żel Ariel (fioletowy) i byłam średnio zadowolona...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

płyny persil ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

są rózne rodzaje, najlepiej wejsc sobie na notino i poprzegladac, bo tam maja calkiem spory wybór takich rzeczy i to w fajnych cenach

a są jakies takie delikatne?? bo ja jeszcze nigdy nie prałam w kapsulkach

A moze sprobuj kapsułek do prania??

Ja szukam obecnie czegos delikatnego, bo co chwile jakies uczulenia łapie... może jest coś antyalergicznego?

Ja używam Surf. Jest wydajny, niedrogi, po promocji jest jeszcze tańszy, dobrze dopiera, ładnie pachnie i nie uczula. Piorę w nim także rzeczy dziecka i wszystko jest ok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No niestety ale ariel to jedyny żel do prania który powodował u mnie na karku straszną wysypkę. Nie polecam

Mialam i potwierdzam ,są fajne :)

Fakt, na ciemnych też przetestowałam i nie ma śladów po kapsułkach surf :)

Nie ma znaczenia przy surf, bo te akurat rozpuszczają się w całości i nie ma przykrych niespodzianek na ubraniach.

Mam dość nowoczesną pralkę, bo kupiliśmy rok temu i jedna i druga opcja jest ok, ale zastanawiało mnie jak jest u was. Nie wiem czy to kwestia samego żelu ale moja mama mówiła, że nie wszystkie są dobrze wypłukują, a ten Surf testowała. Dla niej wygodniejsze jest wstawienie do pralki ale ja bym wolała dawać w dozownik :)

Ja do dozownika, dobrze go pralka pobiera. Myślę, że najlepiej sprawdzić, bo to pewnie zależy od pralki.

Dziewczyny mam pytanie jeśli chodzi o żele. Mam Surf żel i jest cudowny, ale mam dylemat czy wlewać go do dozownika czy z pojemniczkiem wstawiać do pralki? Jak wy robicie?

Byłam ostatnio w selgros i mają surf chyba wszystko. Ale jak dla mnie mistrz jest tropikalna lilia.

ja uzywalem perila ale kiedys kupilem zel do prania dapa wash&CLEAN i za polowe ceny persila o dziwo dapa jest napewno niw gorszym produktea a mozna zaryzykowac nawet lepszym

Zobacz w Selgros widziałam u nich wszystkie linie Surf w każdym wariancie.

Ja, jest rewelacyjny. Kupiłem kiedyś żel vizir i uparł gorzej. Piorę codziennie w 30 stopniach i nigdy mnie nie zawiódł.

Ja, jest rewelacyjny. Piorę w trybie codziennym w 30 stopniach, wszystko jest ładnie uprane i świeżo pachnie.

A czy któraś z was ma już Surf do czarnego? Nie upolowalam go jeszcze nigdzie, a bardzo bym chciała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Śmiało kupuj i sprawdz sama :) Ten do kolorów i białego jest fajny na sprawdzenie bo do każdego prania. Ale ciężko potem się powstrzymać przed kupieniem kolejnego zapachu. Ja teraz wziełam ten do czarnego. Dziś będę wstawiała pranie. Mam nadzieję, że trochę odbuduje w nich ten kolor.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry