Widok
Jaki prezent na pożegnanie Pań z przedszkola?
Mam mały problem z wymyśleniem fajnego prezentu dla Pań z przedszkola. Córka kończy przedszkolną edukację :-) i chciałabym jakoś odwdzięczyć się, podziękować Paniom (3) nauczycielkom za naukę i opiekę. Odchodzi 8-ro dzieci i myślę nad jakimś wspólnym prezentem. Pomóżcie :-)
dla mnie zawsze takie dziękowania są nie na miesjcu. Prezent dla wychowawczyni, kwiatki dla nauczycielek (choc moja mama była nauczycielką i na koniec roku przynosiła mnóstwo kwiatów).
Taka ich praca - opieka, wychowanie, za to mają płacone. To tak jakby tobie ktoś dał gifta za należycie wykonaną pracę.
A z propozycji, zalezy od kasy, czy miałoby to być zrzuta po 50 zł czy po 100 zł, wówczas byłoby 400 lub 800 zł
- może coś dla przedszkola, jakieś zabawki, których nie ma
- jakaś wieża audio jeśli nie mają lub maja wiekową
- zafundować wypad do kina
- zorganizować zabawę pożegnalną lub festyn z wystepami teatrzyku
Taka ich praca - opieka, wychowanie, za to mają płacone. To tak jakby tobie ktoś dał gifta za należycie wykonaną pracę.
A z propozycji, zalezy od kasy, czy miałoby to być zrzuta po 50 zł czy po 100 zł, wówczas byłoby 400 lub 800 zł
- może coś dla przedszkola, jakieś zabawki, których nie ma
- jakaś wieża audio jeśli nie mają lub maja wiekową
- zafundować wypad do kina
- zorganizować zabawę pożegnalną lub festyn z wystepami teatrzyku
Owszem- " opieka, wychowanie, za to mają płacone" ,ale serce do dzieci, trud w wychowanie, troskę trudno wycenić. Dzieci odchodzą z przedszkola do szkół i wydaje mi się, że po prostu wypada się pożegnać. Zastanawiam się nad albumem pamiątkowym ze zdjęciami dzieci i narysowanymi przez nich laurkami.
Kwota z rodzicami jeszcze nie ustalona, ale myślę, że więcej niż 50zł nie będzie.
Kwota z rodzicami jeszcze nie ustalona, ale myślę, że więcej niż 50zł nie będzie.
też ciekawy pomysł, symboliczny i wzruszający
pomyśl też nad jakimiś zabawkami, za każdym razem, gdy inne dzieciaki będa się nimi bawić, przypłyną wspomnienia Waszych dzieciaczków
może nowa tablica? plansze edukacyjne?
A twoje dziecko idzie do zerówki szkolnej czy do szkoły? jako 5-latek czy 6-latek?
pomyśl też nad jakimiś zabawkami, za każdym razem, gdy inne dzieciaki będa się nimi bawić, przypłyną wspomnienia Waszych dzieciaczków
może nowa tablica? plansze edukacyjne?
A twoje dziecko idzie do zerówki szkolnej czy do szkoły? jako 5-latek czy 6-latek?
my rok temu dawaliśmy albumy ze zdjęciami dzieciaków i przy zdjęciu były podziękowania dla konkretnej pani (2 nauczycielki i 2 woźne), do tego srebrna bransoleta z bursztynem dla każdej pani i każde dziecko dawało po jednej róży (dzieci było 27 więc bukiety wyszły spore)...nie mam pewnosci ale na bransoletach chyba był wygrawerowany napis z podziękowaniem
u nas to jest prywatne przedszkole, czynne tez w wakacje. każdy sobie zabiera dziecko kiedy chce, nie ma zbiorowego odchodzenia. jest jedna grupa razem i 2 i 5 latki. To też nie wiem jak to załatwić, bo jakis drobiazg wypada. Nie wiem jeszcze do kiedy go będę puszczać, bo wakacje mam dosć pracowite. Tylko nie bardzo nie zrobić mu wakacji przed zerówką....Mam dylemacik prezentowy też.
To jest bardzo słaby prezent.. Pani oczywiście będzie udawala że jej się podoba.. E samep omyslcie.. Co potem ma z TYM zrobić? Oglądać do poduszki? Ma już olejna grupę dzieci i potem kolejna.. To jej praca.. Nie przywiązuje się do dzieci i na pewno nie będzie o nich z rozrzewnieniem myśleć.. Wiem co mówię, moja przyjaciółka pracuje w przedszkolu i dokładnie takie prezent dostała.. Mimo że batdzo angażuje się w swoją pracę i miło wspomina każde dziecko, to niestety uważała ten prezent za zupełnie nie trafiony..
Szukacie odpowiedniego prezentu / upominku dla Pań przedszkolanek, pamiątki dla dzieci na zakończenie przedszkola? Dobrym pomysłem będzie tablo w pięknej ramie lub mini-tablo na papierze fotograficznym:
https://meandmyframe.pl/tablo-ze-zdjec-dla-przedszkola/
https://meandmyframe.pl/tablo-ze-zdjec-dla-przedszkola/
Atrakcyjnym pomysłem będzie grawerowany laserowo obraz 3D. Całość w formie drzewka, a na serduszkach można wygrawerować imiona dzieci. Oryginalny prezent jakiego jeszcze wychowawczyni nie dostała. Przykład takiego prezentu znajdziesz tu https://tuprezenty.pl/dla-wychowawcy-nauczyciela/ Nowoczesne pomysł z polskiej pracowni