Widok

Jaki prezent na ślub bez wesela

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, za jakiś czas idę na ślub kościelny, bez wesela, ale z uroczystym obiadem. Nigdy nie byłam na takiej uroczystości, nie wiem też jakie i czy prezenty się kupuje. Nie chciałabym wyskoczyć jako jedyna z kopertą czy z prezentem i odwrotnie. Czy może postępuje się tak samo jak wtedy gdy ślub jest z weselem? Jeżeli macie jakieś doświadczenie w tym temacie to będę wdzięczna.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiscie najlepiej bedzie jak zapytasz młodych. nasi przyjaciele mieli właśnie taki ślub. dostali i pieniadze i prezenty. niedługo odbieraja pierwsze wlasne mieszkanie, dlatego tez mieli liste prezentow co by chcieli dostac. my kupilismy im akurat czajnik, marka i model przez nich wybrany.

także wydaje mi sie ze obie opcje jak najbardziej na miejscu, ale najlepiej zapytaj młodych :)
image

image
byłam na takim ślubie i po prostu dałam koperte, troszke mniej niż na wesle
w końcu uroczysty obiad też kosztuje poza tym pieniądze sa zawsze mile widziane i chyba nikt sie nie obrazi gdy je otrzyma chyba że młodzi wyraźnie chcą prezenty
No właśnie my mamy z młodymi bardzo słaby kontakt, młodego nawet nie widzieliśmy, a dziewczyna to z rodziny męża i się prawie nie kontaktujemy, ale iść wypada, dlatego nie bardzo wiem co i jak :) Bo normalnie to bym prosto z mostu zapytała, sama miałam ślub rok temu więc wiem o co chodzi :)
image
image
w takim razie tak jak pisze Ewa dała bym pieniądze. a ile to już zalezy od was i tego na ile mozecie sobie pozwolic.
image

image
proponuje jakąś lepszą ramkę do zdjęcia ślubnego lub album ślubny zawsze sie przyda a nikt o tym przed ślubem nie myśli,jak teraz na 2 śluby szlam i kupowałam ramki z grawerowanym tekstem .sama dostałam od kolezanek z pracy piękna postebrzną ramkę na zdjęcie ślubne i jestem zadowolona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki dziewczyny za propozycje :)
image
image

Byłam na takim ślubie i zaproszenie na ślub. Gdyż młodzi nie robili przyjęcia dla wszystkich tylko obiad dla na najblizszej rodziny.Rodzice młodej i młodego, chrzestni obu i rodzeństwo w sumie 27 osób. Koleżanki i kolegów z pracy prosili tylko na ślub. Było tylko dawane po 1 róży i koperta. Ja podarowałam dodatkowo taką dobrą kawę https://studiokawy.pl/pl/c/Producent/16 Było bardzo fajnie . Nie każdego stać na wystswne przyjecia. Po weselu młoda zaniosla do pracy kawę i cały tort, a młody zaprosił kolegow z pracy do kawiarni na kawę i kieliszek koniaku. Nikt nie był obrażony . Każdy zadowony był Co mieli zaciągać kredyty ,żeby lata spłacać.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry