Widok

Jaki samochód rodzinny dla 5 osób z dużym bagażnikiem?

-model z automatem
-spalanie poniżej 8l/100km (ha!)
-żeby do bagażnika wlazł duży wózek
-3 foteliki muszą wejść z tyłu

Takiego właśnie szukam - znacie? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Opel Vectra C koniecznie kombi :)
image
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja z kolei wiernie polecam Passata Kombi :)
Chociaż dla nas akuratny jest- ze względu na dwoje roczniaków- Sharan. Dwa siedzenia z tyłu składamy lub wyczepiamy :)
hmmm.... do VW Tiguana wejdzie wielki wózek, na pewno 2 foteliki, ale czy trzeci też? musiałabym wymierzyć:) spalanie na automacie + klima w mieście 7,5l - 8,5l, w trasie ok. 7l (oczywiście zależy jak kto jeździ, ja jeżdżę szybko, także niezbyt ekonomicznie).
chraisler voyager :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
voyager odpada, mieliśmy, dużo pali

Tak myślalam, że jakis Opel albo VW - właśnie ten, który mam teraz byłby ok gdyby nie to, że albo weźmiemy na pokład 5 fotelików - jeśli rozłożymy kanapę w 3 rzędzie, albo tylko 2 i wózek :/

Obejrzę sobie Wasze typy;)
o Tiguanie piszą, że ma niezbyt szerokie otwarcie tylnych drzwi - to ważne przy dzieciach - teraz mamy przesuwane i wiem jaki to komfort.

Podoba mi się ten Sharan bardzo, MamaMarty doczytałam, że spala 5,5 l - szczerze mówiąc nie chce mi się wierzyć. Jak to w praktyce faktycznie wygląda?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy ja wiem... dla mnie otwierają się normalnie:) nie mam problemu z wyjęciem młodego razem z fotelikiem, no i do starszego też mam normalny dostęp :)
Więc :)
My mamy od 2 lat. Auto jest duże, wygodne, zakupilismy wersję z fabrycznymi fotelikami dla dzieći 9 kg i więcej.
Silnik 1.9 TDI, 115 KM. Z pewnościa nie spala 5,5 l :) Nam na trasie Rumia- Kalisz średnio komputer pokazywał 6,2 l. Jak nim jeździłam do pracy kilka razy (Rumia- Gdańsk obwodnicą i Słowackiego na Suchanino) to pokazywał najwięcej 7,2 l a najmniej 6,9 l.

Uważam że 6,2 l na 100 km, gdzie pociągneliśmy naprawdę niezłą prędkościa tam gdzie się dało- głównie autostrada- to niezły wynik.
Auto do najlżejszych nie należy a załadowane było na maxa.
I szczerze wcale nie mieliśmy w zamiarze go kupować :) Przymierzaliśmy się do Touran'a- bo 7 osób- lub Touareg'a- bo duży :)

No ale trafiła się okazja to kupilim :)
ja chciałam Tuarega, ale trzeba było czekać 2,5 miesiąca, także kupiliśmy Tiguana:)
kurde 6,2 l na taki samochód to jak dla mnie super, nasz pali średnio 10-11 l :/
Dodge Caravan lub grand caravan z gazem nie palą tak duzo :D
no jo MamaMarty ale Ty piszesz o dieslu :/ Mój mąż nie chce diesla, ciekawe jak spala benzyna, pewnie już nie niżej 7l
My mamy samochód marki Volkswagen Sharan tyle,że w dieslu pali ok. 7l jest bardzo wygodny, jest 7 osobowy a jak się wymontuje 2 siedzenia wówczas bagaznik jest naprawd ogromny. Ja wkladam wozek (bez skladania) dużą walizkę i inne drobne rzeczy.
a z tym spalaniem to duzo zalezy jaki silnik wezmiesz w jednym pali 9 a drugi (drozszy przy zakupie) pali 5.
peugeot partner tez fajny ale troche surowy

ja bym brała takiego 7miejscowego bo jak by sie chcialo kogos podwiezc to zawsze mozna dostawidz siedzenia i jest git
Opel Zafira :) my mielismy w starej budzie, polecam!
my mielismy opla vectre'10 z pakietem opc ale nie polecam dla dziecka chocby dlatego, ze fotele sa z tylu wyprofilowane i fotelik-nosidelko nie mialo prawidlowej pozycji. Teraz mamy citroena c5 tourer'a i sprawdza sie rewelacyjnie-raz ma iso fixy, dwa ma sporo miejsca na fotelik, no i duuuzy bagaznik, nasz wozek (mura4 a nie jest to maly wozeczek) wchodzi bez problemu :) i jeszcze jest miejsce na walizki, dzis maz kupil bagazniki na dach na rowery wiec typowe rodzinne autko..spala spokojna jazda ok 6-7l..nie mniej jednak 3 foteliki na tylnej kanapie to troche sporo..dwa wejda bez problemu ale 3 moze byc problem :/ napewno bedzie ciasno.. wiec polecam cos vanowatego :)
image
obecnie mamy opla zafirę, super autko, ale nasz to diesel. a wcześniej mieliśmy forda mondeo kombi - nie wiem, jak z tymi fotelikami z tyłu, bo gdy rodzina nam się powiększyła do 4 osób, to kupilismy w/w "zośkę". Na pewno był baaardzo pojemny bagaznik
Dzięki dziewczyny za pomoc - szukamy po prostu czegoś co się sprawdziło u innych, bo w te foldery reklamowe i gadki dealerów średnio wierzę.
Dzięki raz jeszcze!
my mamy Forda Galaxy, zarejestrowany jest na 7 foteli ,ale te 2 z tylu sa wyciagniete, a jak chcemy wiecej osob zabrac to myk z garazu 2 fotele i mozna podrozowac:) bagaznik mega wielki, teraz to nawet spacerowki nie musze skladac jest tyle miejsca:) ten fotel obok kierowcy jest obrotowy ,super jak sie ma dzieci:) tylko przepisowo tak jezdzic nie wolno,ale na momencik zeby dziecku cos dac itp. ja akurat zawsze siedze obok synka ale ten fotel mam obrocony i moje nozki na nim odpoczywaja(bo czesto mamy trasy po pare godz)... naprawde jestesmy mega zadowoleni:)prawie taki sam jest Volkswagen Sharan :)
opel omega B

Inne tematy z forum Motoryzacja

Auto serwis MM Marek Makurat opinie. (27 odpowiedzi)

Chciałabym naprawić auto po wypadku .Czy macie jakieś doswiadczenia z tym zakładem?Jeśli nie to...

Dobry mechanik - gdzie? (26 odpowiedzi)

Kto poleci dobrego naprawde dobrego mechanika a nie partacza i zciemniacza ktory naciaga z okolic...

czy parking = obity samochód (114 odpowiedzi)

Słuchajcie, czy nie macie drobnych wgniotów na karoserii swojego auta? Są to zazwyczaj wgnioty...

do góry