Widok

Jaki specjalista?

W sumie głupie dosyć pytanie, ale mam zagwozdkę.
Zrobił mi się na dolnej powiece jakiś mały wrzodzik (?). Coś typu jęczmień, ale jest od kilku miesięcy i powoli, ale systematycznie rośnie.
Nie próbowałem tego wyciskać, bo niby jak? Próbowałem odessać strzykawką (bez igły oczywiście), ale bez okularów się nie da, bom slepy ;) a w okularach tym bardziej, z przyczyn oczywistych :D
I się zastanawiam, do kogo z tym iść? Do okulisty, dermatologa czy chirurga? Prywatnie ofkoz...
Mógłbym do wszystkich, ale szkoda mi czasu, którego i tak mam diabelnie mało.

Jakieś sugestie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może gradówka? Miałam coś podobnego i od lekarza rodzinnego dostałam krople z antybiotykiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obaczym.
Próbowałem złapać chociaż 2 lekarzy w jednym miejscu i terminie, niekoniecznie pilnym, ale się nie udało.
Zaklepałem na jutro dermatologa i na poniedziałek okulistę. W razie czego doklepię chirurga i/lub zwolnię termin u okulisty.
Miałem już gradówki i faktycznie krople z antybiotykiem dają radę. Tyle, ze to chyba nie to. Gradówki swędzą.
A to moje coś nie daje żadnych dolegliwości.
Nawet nie wiem, od kiedy to mam. Zauważyłem gdzieś tak chyba na wiosnę. W pierwszej chwili myślałem, że to jęczmień, ale on też swędzi jak diabli. No i.. szybko przemija.

Byłem u dermatologa. Najkrótsza wizyta lekarska w życiu. Może z minutę trwała.
Babka spojrzała i stwierdziła, ze nic tu po niej. Do okulisty. Koniec wizyty ;D
Ale...
Stwierdziła, że z dużą dozą prawdopodobieńśtwa jest to "przechodzona" gradówka i warto zacząć od antybiotyku, zanim się zaingeruje mechanicznie.
Fartownie... mam. Zakraplam. Na razie chyba bez efektu... ale to dopiero jeden dzień.

Miałam kiedyś przechodzoną gradówkę. Okulista (po wcześniejszym uzgodnieniu) w gabinecie zabiegowym przeciął, oczyścił zaszył i więcej nie było problemu. Trwało to kilkanaście minut. Żadne maści, antybiotyki nie pomogą.

Inne tematy z forum Zdrowie

Gdzie przyjmuje Dr Narożańska (6 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś się orientuje gdzie przyjmuje neurolog Ewa Narożańska?

Impotencja (25 odpowiedzi)

Witam. Mam 35 lat. Od jakiegoś czasu mam duże problemy . Od 2 miesięcy nie jesteśmy tego w stanie...

Szukam endokrynologa od Hashimoto (16 odpowiedzi)

Witajcie - szukam endokrynologa specjalisty od Hashimoto- zmieniłam już 6 w ciągu 10 lat leczenia...

do góry