Widok

Jaki tani i dobry deweloper?

Witam,

Jaki stosunkowo tani i dobry deweloper działa na rynku Trójmiejskim?

Mam na myśli nowe mieszkania, w dobrej cenie z dala od wysypisk, ale poza centrum....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
A kiedy kupujecie ?

Chyba jak zlikwidują program Deweloper na Swoim to będzie taniej....

xXx w jakich cenach za m2 oglądasz mieszkania? Widziałeś jakieś promocje, napiszesz coś więcej ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja teraz nie kupuję, wstrzymałem się z innych przyczyn niż ceny, więc co do promocji nie jestem na bieżąco. Wiem tylko że trzeba iść do developera i pytać bo się nie chwalą promocjami.
Co do spadku, spadek będzie raczej powolny, scenariusze są różne trzeba aktualizować prognozę jak sytuacja się rozwija. Stawiał bym jednak że rosnąca konkurencja na trójmiejskim rynku developerskim, rekomendacja T i przedłużający się kryzys (może będzie drógie dno) raczej spowoduja dalszy spadek ale to będzie działać powoli.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
kochani zamiast pisac bzdury polecam google.pl Prześledzcie ceny nowych mieszkan w Hossie,Ekolanie,Inpro czy Polnordzie(a sa to firmy ze scislej czołowki) np z marca czy kwietnia tego roku i porownajcie z cenami obecnymi(lipiec)Jesli to zrobicie to zauwazycie niewilkie wzrosty a nie spadki.
Powstajace osiedla na Jabloniowej,Warszawskiej czy Guderskeigo sprzedaja sie jak cieple buleczki.Pisanie o bliskości Szadólek nie zniechęca potencjalnych kupców i chyba świadczy o jakiejs zawiści piszących.A ceny tych mieszkan nie sa wcale małe.Trend przynajmniej w Gdańsku jest jednoznaczny-ludzie wyprowadzaja sie na tzw Gdańsk poludnie.Oczywiscie sa korki,nie ma drog itp,ale taki jest trend i to ciagle narasta
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
No skoro pół Polski głosowała na Kaczuna, to się nie dziwię, że równie chętnie ludzie (może nawet Ci sami) kupują apartamenty z widokiem na szczurze i humanodialne g*wna & śmietnisko...

Odnośnie cen- pytanie czy ceny, które widzimy w cennikach są tożsame z transakcyjnymi....

PS. Ceny Madryco-Brukselskie....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19
akurat wiem że ceny cennikowe jednego dev. z jabłoniowej mają się nijak do transakcyjnych, google wszystkiego nie wiedzą. gotowe mieszkania stoją na jabłoniowa.pl muralopolu, stać będą na kolejnych tam inwestycjach 5mostach, robygu (3000mieszkań) i potęgowskiej, inpro planowane w pobliżu są jeszcze jeszcze kolejne (nie pamiętam już nazw). rynek tego wszystkiego nie wchłonie. nie oszukujmy się jeśli ktoś się przeprowadza na południe to nie dlatego że jest lepsze od oliwy, przymorza czy niedźwiednika ale dlatego że jest tańsze i bardziej dostępne (developerzy wykupywali najtańszą ziemię)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
tanio już było i na to ze bedzie taniej juz niema co liczyc ,wielu spadki cen wróżyło i sie pomyliło ! teraz warto poszukac promocji i w miare szybko podjąć decyzje żeby mieć gdzie mieszkać bo mieszkania wbrew pozorom idą jak świeże bułki . Semeko ma ciekawą oferte i kilka ciekawych promocji blisko trojmiasta np . aquasfera w Redzie! Rumia , Gdynia . Reda robi bardzo pozytywne wrażenie , nowe zadbane budynki , ład i porządek a to wszystko w otoczeniu pieknego lasu. Warto szukać promocji!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
xXx a mógłbyś wymienić w coś byś celował w Gdańsku i Gdyni?

W jakich deweloperów i konkretne osiedla ?

Objeżdżałeś je, porównywałeś ??

Pisałeś, że chcesz kupić w Gdańsku, ale oprócz Gdańska Południe (czyt. Szadółki) nie ma chyba zbyt dużego wyboru w dobrej cenie ...

Możesz się swoją wiedzą podzielić choćby mailem/priv ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jasne a jak wytłumaczysz np. to

http://www.pbgorski.pl/oferta/ceny/osiedle-piastow-vi.html

?????????????

jeśli coś idzie jak świeże bułeczki to tylko najtańsze inwestycje/mieszkanie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
tu na prawdę nie ma jednoznacznej odpowiedzi, nie ma mieszkania idealnego, każde ma jakąś wadę albo cenę z 6 zerami. Dla jednej osoby wadą będzie smród raz w miesiącu, dla trasa szybkiego ruchu, oszczędne budownictwo, pas startowy samolotów a jeszcze innej odległość od centrum. Gdańsk jest tak fatalnie zaplanowanym miastem że wszędzie praktycznie jest coś.

Nie mam wszystkiego zjechanego ale może coś podpowiem. Moje pytanie jest na czym Ci zależy, a jakie wady jesteś w stanie zaakceptować ?
nie powiem żeby rynek stał, jesteśmy w trakcie ożywienia ale podstawy są kruche i przyszłość niepewna. Ciepłe bułeczki to bzdura, chyba że mowa o inwestycji taniej, do której na rynku czuć dobry sentyment.
Mysle ze niema sie o co sprzeczac! padło pytanie -jaki stosunkowo tani i dobry deweloper- to piszemy ,podajemy itd. dla jednego tanio to 7000 tys za m2, dla innego 5000 tys za m2, jeszcze innego interesuje cena całosciowa ,innego lokalizacja itp. na cene ma wplyw wiele czynników , co z tego ze znajdziemy super lokalizacje i promocje na 120 m2 za 400000 tys , jezeli kogos stac na wydanie tylko 200000 tys to szuka dalej i znajdzie np. 40 m2 za 200000 i to tez jest rozwiazanie. Kazda sytuacja wymaga indywidualnego podejscia, ale jezeli ktos chce aktualnie cos dla siebie znalezc to warto przegladac promocje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
No skoro pol Polski tak jak Izunia glosuje na Komorosia to mamy ceny madrycko brukselskie,a potem ci sami ludzie daja upust swojej frustracji w necie,bo nie stac ich na nic,nawet na mieszkanie w Szadólkach:)
Kochani Gdansk Poludnie to nie tylko Szadólki,to takze Orunia Gorna,Ujeścisko,Lostowice.osiedla przy Jabłoniowej,5 wzgorz,NH,Kowale i wiele innych osiedli.Osiedla ta maja swoje wady i zalety,ale tak sie dziwnie sklada,ze wiele osób przeprowadzilo sie tam wlasnie z Przymorza,Moreny,czy innych osiedli polozonych przy SKMce.
I nie sa to wcale tanie mieszkanie.Google nie zawsze powie prawde to fakt,ale skonikad wiem ,ze np tansze oferty jednego z developerow potrafia zejsc jednego dnia...
Jak ktos wyzej napisal wyraznie drgnelo na rynku nieruchomosci,ceny zaczely rosnac,ale prawda jest tez to podstawy sa bardzo kruche,zobaczymy jak na ceny wpynie rekomendacja T.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
kruche są, przyjdzie im zapłacić następną ratę kredytu inwestycyjnego pod działkę i będzie kolejna promocja i ceny spadną.

Nie mówię że mieszkania na południu są tanie, ale są tańsze od tych w lepszych dzielnicach (blisko morze, park krajobrazowy, skm, komunikacja, szkoly, przedszkola, centrum). 55m2 w nowym budownictwie w oliwie wiadomo ile kosztuje....

------

http://kredytnadom.pl/aktualnosci/artykul/zobacz/koszty-budowy-mieszkan-mocno-spadly.html

wykonawca robi za 2000-2200m2
polnord mu placi 2500
klient placi 3999 (rok temu chcieli ~4700)

swoją drogą wyjątkowo licha inwestycja
55 w Oliwie wiadomo ile kosztuje i dlatego te mieszkania Allconu stoja puste.Oczywiscie,ze lepiej mieszkac nad morzem,np Neptun Park i miec za sasiadow znanych aktorow niz np na Kowalach.Tyle ze ceny nad morzem sa kilkukrotnie drozsze niz w Oliwie:)
Prawda jest ze lepsza infrastruktura jest w starych dzielnicach,ale z czasem to bedzie sie zmieniac.Ja np cale zycie mieszkalem w Wrzeszczu i nie chcialbym juz tam wracac,wole swoje Poludnie:)
Dylemat przed jakim stoja ludzie kupujac mieszkania w Gdansku tak naprawde sprowadza sie tylko wylacznie do dylematu:lepiej miec 3 pokoje w nowej dzielnicy,2 pokoje w blokowiskach przy SKMce czy kawalerka gdzies w Srodmiesciu.Wszystko to mniej wiecej jednej cenie.ktora decyduje o miejscu zamieszkania,Ja wole 3 pietrowy blok z widokiem na jeziorko niz widok 7 pietro w 10 pietrowym blokiu gdzies na Zabiance:).I choc stoje w korkach mnostwo czasu,to np w takim Wrzesczu w godzinach szczytu rowniez stai sie masakrycznie dlugo:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
xXx pytałeś o moje wymagania:

- Gdynia, ewentualnie Gdańsk (zdala od wysypiska)
- korków się nie boję, nie pracuję na etat, więc omijam godziny korków
- budynek max 3-4 piętra
- szukam czegoś od 65-75 m2
- cena: liczę naiwnie na promocje typu 3700-3900 zł, max 4100-4200 zł za m2

Co byś doradził ?

Myślę o Hossie w Gdyni, wybór jakiejś oferty w promocji świątecznej.... ale nie mam rozeznania ani doświadczenia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w tej cenie to może sie okazac ze bedzie to parter a gorszym doswietleniem (polnoc, wschod), więc na to bym uważał.

hossa imho ok

próbowałaś negocjować na wilanowskiiej u górskiego albo w polnord ? maja gotowe mieszkania

mogła by być osowa ale w cenniku więcej liczą (osiedle wiktorii)

ponizej 3900 w tej chwili chyba w gdańsku, gdynii nie zejdziesz

nie wiem inwestycji jest wiele, za mało specyficznie podałaś
zastanów się czy zalezy ci na tym aby wszystko było w dzielnicy (przychodnia, aprtka, supermarket itd), czy zalezy na ladnej okolicy, lesie itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daj proszę do siebie maila, gg jak możesz,

dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A zobaczymy ile osób będzie stać na kredyt gdy rekomendacja T wejdzie w życie...
Myśle że w hossie w takim metrażu i za taką cene będzie ciężko znaleść coś sensownego. Ewentualnie Ogród..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A rekomendacja ma duże znaczenie wg Was?

Poza tym mają podobno zastąpić dewelopera na swoim nowym programem mieszkań dla osób, których nie stać na kredyt. Będą spłacać mieszkanie w czynszu....
do góry