Widok
Tak ale rozmawialiśmy o Gdańsku i o Myśliwskiej, dlatego tak napisałem. Masz rację każdy powinien mieć swoje zdanie. Czy Gdynia jest lepszym miejscem no to właśnie zależy dla kogo. Jak ja mam pracę i rodzinę w Gdańsku no to będzie ciężko... Ale już nie o tym. Co do Ganta to rzeczywiście ma niskie ceny nie sądzisz? A osiedle na pierwszy rzut oka wygląda bardzo ładnie. Pewnie jeszcze trochę i wybudują coś w Gdyni i może sam od nich kupisz:)
pytanie brzmi ''kamil'' jaki tani i dobry deweloper ? wiec całe trojmiasto to pytanie obejmuje a nie tylko Gdansk. I sie chyba mylisz skoro nie wiesz ze najwieksza migracja z Gdanska postepuje własnie do Gdyni bo Gdynia mimo ze droga oferuje lepszy komfort zycia. I wcale nikt nie mowi ze nie masz zostac w Gdansku to twoja sprawa ale mi i nnym po tylu latach Gdansk zwyczajnie '' obrzydł'' i nie ma tam zadnego absolutnie zadnego postepu . Syfiast zascianek z ''obszczanym i smierdzacym '' dworcem PKS jako wizytowka a te wszystkie osiedla to najzwyklejsze stare betonowe blokowiska w ktorych nie widze nic ciekawego. Mnie taki klimat juz nie kreci bo za dlugo mieszkalem w takim nudnym bajzlu. Ale masz racje to moja opinia bo faktycznie sa wielbiciele takich klimatow i moze to dobrze bo przeciez tam ktos musi to wszystko kupic.
Dziękujemy ci za zdanie, ale chyba pomyliłeś fora. Bo tu raczej chcemy rozmawiać o deweloperach i np. o osiedlu Myśliwska Park, (które moim zdaniem jest bardzo ładne i nie jest to żaden syf), a nie o tym czy mieszkać w Gdańsku czy w Gdyni. :/ bo to się mija z tematem. Skoro wybrałeś Gdynie twój wybór sądzę że jak ktoś mieszka całe życie w Gdańsku nie będzie skory się wyprowadzać. Ja kocham to miasto więc na pewno go nie opuszczę!
I.M to sobie zostan w Gdansku nikt ci nie broni. Przemieszkalem lata na tych morenach i innych terenach i tam jest teraz totalny syf i typowe slamsowisko sie robi jak na przymorzu i sie sporo elementu zaczyna bo to juz okolice dla tzw. nie obrazajac ''bidnych'' i te mysliwska i inne tam to pic bo bedziesz tylko z boku tego calego bajzlu . Wyprowadzilem sie bez zalu i nawet mnie tam nigdy juz nie ciagneło a to ze tam centrum handlowe jest i kilka nowych bloczkow nic nie zmienia bo tu juz typowe slamsowisko i betonowy widok. Wole cisze i lasy i Gdynie jak mam ochote po sklepach spokojnie połazic . Ale masz racje wybor nalezy do ciebie i wiem doskonale ze tamte tereny na wielu robianiby wrazenie tak jak i przymorze i im ktos wmawia ze tam pana boga za nogi złapia i bedzie super ale do czasu. powodzenia
Ja sądzę, że każda opinia jest ważna, bo możemy dowiedzieć się i te negatywne i pozytywne opinie. Decyzje podejmiemy sami, ale dopytać się czy deweloper daje zniżki, na co uważać, czy są opóźnienia z odbiorem itd. Co do Myśliwskiej to wiem tyle że ludzie sobie bardzo chwalą ogólnie, a niektórzy narzekają na jakiś śmietnik. Z wizualizacji osiedle wygląda bardzo ładnie. Dobrze jest też wejść na forum osiedla, tam można poczytać dużo więcej.
monia a jak ktos zaraz napisze ze mysliwska park to byle jak i byle co i ma glosnego sasiada itd itp i tym podobne sprawy dla zabawy bo tu pisze wielu z nudow dla zabawy i zawisci to czy to juz wzbudzi twoje watpliwosci i sie zaczniesz zastanawiac ? co komu po ocenie twojej znajomej jak za chwile moze napisac jej jakis sasiad ze ona jest glosna i niekulturalna itd. Co do wyboru mieszkania w ogole ma zdanie i opinia jakiejs znajomej jak ona ma inny rozum i jej tam jest dobrze a tobie bedzie w innym bloku moze pozniej zle i co ? bedziesz miala pozniej do niej pretensje ? . Ja jestem zachwycona osiedlami np. orlexu i co ? polecisz i tam kupisz ? albo zaraz napisze ze na przymorzu jest super i tez tam kupisz ? albo wpisze ze na morenie jest byle co i co nie kupisz tam ? po co komu takie opinie ?
To oczywiste, że trzeba się kierować własnym rozumem, że trzeba się z developerem spotkać i samemu zadecydować. Ale też jestem zdania, że nie zaszkodzi poczytać w necie co piszą ludzie o deweloperach. Zawsze to wiemy o co pytać, na co zwrócić uwagę. Trzeba wiedzieć jakie informacje wychwycić.
Jeśli chodzi o Myśliwską to znajoma kupiła tam mieszkanie (dokładnie osiedle Myśliwska Park), nie słyszałam od niej złego słowa, na razie jest zachwycona mieszkaniem, sąsiadami i okolicą.
Jeśli chodzi o Myśliwską to znajoma kupiła tam mieszkanie (dokładnie osiedle Myśliwska Park), nie słyszałam od niej złego słowa, na razie jest zachwycona mieszkaniem, sąsiadami i okolicą.
mysl tak dalej 'I.M' a zostaniesz na lodzie . Gdzie sa dzis ci wszyscy mędrcy , cwaniacy i filozofowie forumowi ktorzy doradzali brednie i bzdury bo rok juz minal i mieszkania juz według ich chorych prognoz miały byc wlasnie teraz po mniej niz 1000 zl za metr. Brednie i brednie i sluchajcie takich idiotow i doradcow na forum i nadal czekajcie a zostaniecie bez mieszkan . Czytajcie te forumowe porady i puperele a nic nie kupicie i sobie debatujcie bo jeden uwaza ze jakis deweloper dobrze buduje a inny zle bo pani ixinska tam byla i wie a kto inny byl u pana ixinskiego a jego ciocia tam kupila i tez wie itd itp i sruty pierduty itd. Obudzcie sie ludzie ! Nalezy samemu isc do dewelopera , porozmawiac i nie sluchac zadnych chorych dorad i forumowych porad , podisac umowe przedwstepna notarialnie mimo ze to kosztuje ale cos gwarantuje i nie wpadac w watpliwosci bo one zawsze sa . I nie sluchac czy bedzie gdzies smietnik czy trawnik czy droga czy parking tylko ocenic zaawansowanie prac z harmonogramem . Drogo wcale dzis nie oznacza dobrze bo wiele drogich i prestizowych niby inwestycji stoi a wielu mniejszych deweloperow znakomicie prosperuje i buduje zgodnie z planem . I nie pisz kogo omijac bo mozesz plotkami komus zrobic szkode bo plotka to tylko plotka i opiera sie przewaznie na jakims forumowym glosie kogos kto ma np. krzywą sciane w łazience i na tej podstawie ocenia dewelopera. Plotki to obrzydliwa cecha wiec nie oceniajcie plotkami tylko tym czy inwestycja sie buduje a takie puperele jak skrzypiace pozniej drzwi czy okno zwyczajnie sami sobie ustawicie bo jak tu kazdy bedzie szukal apartamentow z luksusem pod linijke to niech wielu nie pisze ze chce jak najtaniej bo zwyczajnie przesadza. Przy odbiorze nowych mieszkan zawsze mozna znalezc wiele niedociagniec i drobiazgow wadliwych ale to nie wina dewelopera i inwestycji tylko np. producenta drzwi lub np. klamek. itd. Nawet bogaci jak dom buduja tez maja wiele niedociagniec ! A dlaczego ? bo np. rama oscieznica od drzwi ktore zamowil jest krzywo pospawana a wneka na drzwi minimalnie ''przekoszona '' i co i tragedia ? i juz zle ? to wszystko w 10 minut sie poprawi . Wiec nie sluchaj tych dziwacznych porad bo ani za darmo mieszkan nie bedzie tak jak pisali ani nie kieruj sie frustratami ktorzy pisza ze tam gdzies jest zle a gdzies indziej lepiej bo to tylko ich punkt widzenia i oceny a pozniej sie okaze ze to co dla kogos jest dobre ty ocenisz jako zle . Kieruj sie tylko swoim rozumem i sie spiesz bo ceny juz nie spadaja .
http://mat-bud.rumia.pl/PL/osiedle_aleja_debowa.html
Tu nie jest drogo również jesli ktos jest zainteresowany niech sobie sprawdzi ja tam kupiłem i czekam na odbiór mieszkania sa w trakcie budowy
Tu nie jest drogo również jesli ktos jest zainteresowany niech sobie sprawdzi ja tam kupiłem i czekam na odbiór mieszkania sa w trakcie budowy
http://www.inpro.com.pl/citypark/rzuty_kondygnacji.php
Nie wiem czy dobry ten deweloper, ale mysle że z ta ofertą tez mozna sie zapoznać wybierając mieszkania blisko centrum gdańska i w blokach.
Nie wiem czy dobry ten deweloper, ale mysle że z ta ofertą tez mozna sie zapoznać wybierając mieszkania blisko centrum gdańska i w blokach.
Nie wierze w stwierdzenie że nie ma ani dobrego i ani taniego dewelopera. Trzeba po prostu dobrze poszukać. Może faktycznie taniego nie ma ale dobry jest na pewno :) Ja obecnie szukam mieszkania, znalazłem już kilka osiedli które by mnie interesowały np. na Myśliwskiej. Teraz trzeba poszukać opinii o deweloperach, umówić się na spotkanie itp.
Ja polecam dewelopera Fame. Ceny nie są z górnej półki i chyba ze wszystkim można się "ugadać". A tu jest dokładny opis inwestycji http://www.famesc.pl