Widok
nie mniej , uważam że cena jest dobra, w okolicy pasa nadmorskiego nie ma dużo inwestycji. wieżowce koło galerii przymorze ceny z tego co pamietam zaczynają się od 7 tyś, i wieżowce o podobnej wysokości. To samo co istniejące hossy i horyzont.
Pozostałe inwestycje to investkomfort - jeszcze bliżej mola na brzeznie, 4 piętra - wszytsko super tylko ceny od 7-8 tyś + vat, jest jeszcze neptum park i osiedle na przeciwko hotelu marina ceny od ponad 10 tyś /m2.
A co do wieżowców to fakt mają one dużo przeciwników, natomiast nie wydaje mi się żeby porównanie do falowców albo nawet 12 piętrowych szaf było trafne. Liczba mieszkań w takim punktowcu jest zblizona do liczby mieszkań w szafie (mniej klatek, wiecej pieter), o falowcu to nie ma co gadać.
Sam standard i rozwiązania technologiczne tam zastosowane, to przepaść nawet w stosunku do budynków 5 letnich na osiedlach typu ujeścisko , szdółki i wszytsko wokoło obwodnicy.
Ponadto mieszkania na najwyższych 5 pietrach uważam że są super - cisza i widok, ja akurat kupiłem niżej ze względów finansowych, te wyżej i np z widokiem na zatokę są dużo droższe -ale naprawdę fajne.
Tego typu budownictwo zaczyna dominować w centrach dużych miast europejskich - wypierająć np w Angli tradycyjne , mikroskopijne szeregowce.
A co do ceny tu nie ma sensu porównywac tego do np osiedla 5 mostów za 3 - 4 tyś /m2 przy tej lokalizacji do 4tyś to zdecydowanie za dużo
Pozostałe inwestycje to investkomfort - jeszcze bliżej mola na brzeznie, 4 piętra - wszytsko super tylko ceny od 7-8 tyś + vat, jest jeszcze neptum park i osiedle na przeciwko hotelu marina ceny od ponad 10 tyś /m2.
A co do wieżowców to fakt mają one dużo przeciwników, natomiast nie wydaje mi się żeby porównanie do falowców albo nawet 12 piętrowych szaf było trafne. Liczba mieszkań w takim punktowcu jest zblizona do liczby mieszkań w szafie (mniej klatek, wiecej pieter), o falowcu to nie ma co gadać.
Sam standard i rozwiązania technologiczne tam zastosowane, to przepaść nawet w stosunku do budynków 5 letnich na osiedlach typu ujeścisko , szdółki i wszytsko wokoło obwodnicy.
Ponadto mieszkania na najwyższych 5 pietrach uważam że są super - cisza i widok, ja akurat kupiłem niżej ze względów finansowych, te wyżej i np z widokiem na zatokę są dużo droższe -ale naprawdę fajne.
Tego typu budownictwo zaczyna dominować w centrach dużych miast europejskich - wypierająć np w Angli tradycyjne , mikroskopijne szeregowce.
A co do ceny tu nie ma sensu porównywac tego do np osiedla 5 mostów za 3 - 4 tyś /m2 przy tej lokalizacji do 4tyś to zdecydowanie za dużo
ark,
Skoro kupiłeś mieszkanie w tym wieżowcu to napisz proszę ile jest mieszkań na jednym piętrze w jednej klatce?
Masz rację jeśli chodzi o lokalizację. Sam bym wolał zapłacić 5500-6000 za metr na Zaspie niż 4000 przy obwodnicy (Łostowice, Szadółki itp.)
Z tym, że ja sobie nie wyobrażam mieszkać w wieżowcu, ale to już indywidualna kwestia.
Skoro kupiłeś mieszkanie w tym wieżowcu to napisz proszę ile jest mieszkań na jednym piętrze w jednej klatce?
Masz rację jeśli chodzi o lokalizację. Sam bym wolał zapłacić 5500-6000 za metr na Zaspie niż 4000 przy obwodnicy (Łostowice, Szadółki itp.)
Z tym, że ja sobie nie wyobrażam mieszkać w wieżowcu, ale to już indywidualna kwestia.
ja zapłaciłem ok 5500/m2, mieszkanie 2 pok , ok 45m2, z miejscem postojowym na zewnatrz i piwnicą ok 250 tyś.
Generalnie ceny jak i rzuty kondygnacji są stronach inpro - i liczba mieszkań na klacce zależy od pietra , na moim jest 6 albo 7 ale w innych klatkach i innych budynkach jak róznież na innych piętrach wyglada to inaczej - zazwyczaj jest to mniej (nejlepiej zobaczyć rzuty).
Co do cen to są na stronach podane kwoty brutto za konkretne mieszkanie, także więcej nie będzie - może być mniej. Natomiast nie wierzę w mity o ogromnych upustach, jesli coś takiego miało miejsce to 2 lata temu, teraz ceny lekko siadły i rabaty są rzędu kliku %, także jak hossa krzyczy 7000 to na pewno nie bedzie to 6000 czy nawet 6500.
Pewnie można coś wytargować przy mieszkaniach które stoją wolne po wybudowaniu, ale wiadomo co zostaje, duże metrarze, na parterze z okanmi na północ. Dobre mieszkania w dobrej lokalizacji do 6000/m2 sprzedają się szybko (mówię o nowych).
Oczywiście tym lepsza cena im więcej wpłacasz i czym dłuższy termin do oddania (albo tuż przed oddaniem - tzw ochłapy)
Dla mnie osobiście najważniejszym kryterium był współczynnik lokalizacja do ceny.
Generalnie ceny jak i rzuty kondygnacji są stronach inpro - i liczba mieszkań na klacce zależy od pietra , na moim jest 6 albo 7 ale w innych klatkach i innych budynkach jak róznież na innych piętrach wyglada to inaczej - zazwyczaj jest to mniej (nejlepiej zobaczyć rzuty).
Co do cen to są na stronach podane kwoty brutto za konkretne mieszkanie, także więcej nie będzie - może być mniej. Natomiast nie wierzę w mity o ogromnych upustach, jesli coś takiego miało miejsce to 2 lata temu, teraz ceny lekko siadły i rabaty są rzędu kliku %, także jak hossa krzyczy 7000 to na pewno nie bedzie to 6000 czy nawet 6500.
Pewnie można coś wytargować przy mieszkaniach które stoją wolne po wybudowaniu, ale wiadomo co zostaje, duże metrarze, na parterze z okanmi na północ. Dobre mieszkania w dobrej lokalizacji do 6000/m2 sprzedają się szybko (mówię o nowych).
Oczywiście tym lepsza cena im więcej wpłacasz i czym dłuższy termin do oddania (albo tuż przed oddaniem - tzw ochłapy)
Dla mnie osobiście najważniejszym kryterium był współczynnik lokalizacja do ceny.
Jezeli chce sie fajne wybudowane w nowych technologiach mieszkanie i w dobrym punkcie to faktycznie ceny zaczynaja sie od od 9,10 tys.Jezeli nie ma sie tylu pieniedzy to przeplaca sie kupujac po 5 czy 6 tys na blokowiskach typu Zaspa.I pisze sie ze to odpowiednia cena do lokalizacji,jednoczesnie jadac po osiedlach typu Ujescisko ,Orunia Gorna czy te koło obwodnicy czy Szadołek.Ludzie sam mieszkam na pograniczu Ujesciska i nie znam nikogo kto chcialby wrocic na Zaspe czy Przymorze.Cisza,spokoj,oczka wodne,duzo mlodych małzenstw z dziecmi,nowa szkoła,centra handlowe w poblizu.Fakt korki potrafia byc niesamowite-ale takie tez bywaja na Grunwaldzkiej w centru Wrzeszcza czy Slowackiego.Tysiace ludzi kupuje tam mieszkania,wolac nie przeplacac za mieszkania na Przymorzu(mowie oczywiscie o nowych mieszkaniach),gdzie za cene 2 pokoii w Gdansku poludniowym ma trzy pokoje.Tak tysiace ,popatrzcie ile powstaje osiedli,blokow.Wszyscy uciekaja z centrum czy blokowisk.A wy mieszkajac z tesciami,wynajmujac piszecie jakies glupoty liczac niewiadomo na co.Ceny do poziomu 3 tys za metr gdziekolwiek nie wroca nigdy i czas sie z tym pogodzic.
Ja polecam dewelopera Fame. Ceny nie są z górnej półki i chyba ze wszystkim można się "ugadać". A tu jest dokładny opis inwestycji http://www.famesc.pl
Nie wierze w stwierdzenie że nie ma ani dobrego i ani taniego dewelopera. Trzeba po prostu dobrze poszukać. Może faktycznie taniego nie ma ale dobry jest na pewno :) Ja obecnie szukam mieszkania, znalazłem już kilka osiedli które by mnie interesowały np. na Myśliwskiej. Teraz trzeba poszukać opinii o deweloperach, umówić się na spotkanie itp.
http://www.inpro.com.pl/citypark/rzuty_kondygnacji.php
Nie wiem czy dobry ten deweloper, ale mysle że z ta ofertą tez mozna sie zapoznać wybierając mieszkania blisko centrum gdańska i w blokach.
Nie wiem czy dobry ten deweloper, ale mysle że z ta ofertą tez mozna sie zapoznać wybierając mieszkania blisko centrum gdańska i w blokach.
http://mat-bud.rumia.pl/PL/osiedle_aleja_debowa.html
Tu nie jest drogo również jesli ktos jest zainteresowany niech sobie sprawdzi ja tam kupiłem i czekam na odbiór mieszkania sa w trakcie budowy
Tu nie jest drogo również jesli ktos jest zainteresowany niech sobie sprawdzi ja tam kupiłem i czekam na odbiór mieszkania sa w trakcie budowy
mysl tak dalej 'I.M' a zostaniesz na lodzie . Gdzie sa dzis ci wszyscy mędrcy , cwaniacy i filozofowie forumowi ktorzy doradzali brednie i bzdury bo rok juz minal i mieszkania juz według ich chorych prognoz miały byc wlasnie teraz po mniej niz 1000 zl za metr. Brednie i brednie i sluchajcie takich idiotow i doradcow na forum i nadal czekajcie a zostaniecie bez mieszkan . Czytajcie te forumowe porady i puperele a nic nie kupicie i sobie debatujcie bo jeden uwaza ze jakis deweloper dobrze buduje a inny zle bo pani ixinska tam byla i wie a kto inny byl u pana ixinskiego a jego ciocia tam kupila i tez wie itd itp i sruty pierduty itd. Obudzcie sie ludzie ! Nalezy samemu isc do dewelopera , porozmawiac i nie sluchac zadnych chorych dorad i forumowych porad , podisac umowe przedwstepna notarialnie mimo ze to kosztuje ale cos gwarantuje i nie wpadac w watpliwosci bo one zawsze sa . I nie sluchac czy bedzie gdzies smietnik czy trawnik czy droga czy parking tylko ocenic zaawansowanie prac z harmonogramem . Drogo wcale dzis nie oznacza dobrze bo wiele drogich i prestizowych niby inwestycji stoi a wielu mniejszych deweloperow znakomicie prosperuje i buduje zgodnie z planem . I nie pisz kogo omijac bo mozesz plotkami komus zrobic szkode bo plotka to tylko plotka i opiera sie przewaznie na jakims forumowym glosie kogos kto ma np. krzywą sciane w łazience i na tej podstawie ocenia dewelopera. Plotki to obrzydliwa cecha wiec nie oceniajcie plotkami tylko tym czy inwestycja sie buduje a takie puperele jak skrzypiace pozniej drzwi czy okno zwyczajnie sami sobie ustawicie bo jak tu kazdy bedzie szukal apartamentow z luksusem pod linijke to niech wielu nie pisze ze chce jak najtaniej bo zwyczajnie przesadza. Przy odbiorze nowych mieszkan zawsze mozna znalezc wiele niedociagniec i drobiazgow wadliwych ale to nie wina dewelopera i inwestycji tylko np. producenta drzwi lub np. klamek. itd. Nawet bogaci jak dom buduja tez maja wiele niedociagniec ! A dlaczego ? bo np. rama oscieznica od drzwi ktore zamowil jest krzywo pospawana a wneka na drzwi minimalnie ''przekoszona '' i co i tragedia ? i juz zle ? to wszystko w 10 minut sie poprawi . Wiec nie sluchaj tych dziwacznych porad bo ani za darmo mieszkan nie bedzie tak jak pisali ani nie kieruj sie frustratami ktorzy pisza ze tam gdzies jest zle a gdzies indziej lepiej bo to tylko ich punkt widzenia i oceny a pozniej sie okaze ze to co dla kogos jest dobre ty ocenisz jako zle . Kieruj sie tylko swoim rozumem i sie spiesz bo ceny juz nie spadaja .
To oczywiste, że trzeba się kierować własnym rozumem, że trzeba się z developerem spotkać i samemu zadecydować. Ale też jestem zdania, że nie zaszkodzi poczytać w necie co piszą ludzie o deweloperach. Zawsze to wiemy o co pytać, na co zwrócić uwagę. Trzeba wiedzieć jakie informacje wychwycić.
Jeśli chodzi o Myśliwską to znajoma kupiła tam mieszkanie (dokładnie osiedle Myśliwska Park), nie słyszałam od niej złego słowa, na razie jest zachwycona mieszkaniem, sąsiadami i okolicą.
Jeśli chodzi o Myśliwską to znajoma kupiła tam mieszkanie (dokładnie osiedle Myśliwska Park), nie słyszałam od niej złego słowa, na razie jest zachwycona mieszkaniem, sąsiadami i okolicą.