Widok

Jaki termometr najlepszy dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
i żeby tani był;)
nie chodzi mi o termometr do wody.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sie zaopatrzylam w termometr elektroniczny a i tak uzywam rteciowy:)
nie mam zaufania do tych elektronicznych...

image

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupiłam taki:
http://www.allegro.pl/item334223715_termometr_douszny_aeg_pom_1sek_oryginal_timur00.html

image
Agacik? A jak ci się sprawdza ten termometr douszny? Czy szybko pokazuje? Czy jest dokładny?
Nasza pediatra poleca taki na czoło, ale jakoś zaufania do takich bym nie miała, więc sobie po prostu daruję.
Ja mam i rtęciowy i elektroniczny (za 30 zł). Oba dobre, ale rtęciowego nie używam na dziecku, bo za długo trzeba czekać, a córeczkę mam strasznie niecierpliwą, nawet czekanie na wynik z elektronicznego (czasami nawet 15 sek.) bywa kłopotliwe, bo muszę małą unieruchamiać.

image
image
Ja podobnie jak asia1980 niemam zaufania do elektronicznych
nie raz się zawiodłam

image
image
Wg mnie najlepszy jest rtęciowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też mam elektroniczny ale i tak używam rtęciowego - dokładniejszy
ja kupiłam elektroniczny za 23 zł, mierzy w 5 sekund, polecam bo u mnie rtęciowy sie nie sprawdził, po prostu zbyt długo trzeba czekać a córeczka jest ruchliwa i niecierpliwa
tani moze nie jest ale jest dobry:) douszny brauna 4520

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze, ten Braun faktycznie nie jest tani, bo na Allegro stoi po 199pln.
Też się rozglądam za termometrem, ale realnie muszę patrzeć na wydatki. Coś tańszego by się zdało, tak do 100 pln.

image
image
monia a jak się sprawuje ten Braun? Jestes z niego zadowolona?
Wart jest swojej ceny?
szukam takich do max 30 złotych, up

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ja ostatnio przeprowadziłam wywiad w aptece, to babka mówiła, że douszny jest szybki i bardzo dokładny....
ale były akurat 2 w cenie 150 zł i 60 zł... ten droższy dodatkowo z jakimiś jednorazowymi nakladkami... co podraża sprawe... ja chyba na taki douszny się zdecyduję

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
ja mam taki ekspresowy do czułka a jak co to elektroniczny taki jak dla nas

image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ten do czoła jest dokladny - powiedz jak się go użytkuje tak na codzień. Słyszałam ze takie mogą przeklamywać temp nawet o stopień lub dwa!
jest super ,bardzo dokładny wiec trzeba nauczyc sie nim mierzyc temperature...ale jestem bardzo zadowolona sekunda i wszytsko jasne:)moim zdaniem wart swojej ceny...uzywamy go cała rodzinką:)jak juz sie okresli dokładna temperature swojego ciała to korzystanie z niego jest na prawde super sprawą...

Ja mam elektroniczny, ale użyłam go zaledwie kilka razy!
w SR położna nam odradzała typu "smoczki", "przykładane do czoła" niby nie są dokładne!!
dla mnie to kolejny wynalazek:) a ceny też nie są niskie.

image
to odpowiedz na temat termometru dousznego brauna:)do Mamijki

Nie wszystkie piszecie dziewczyny jakiej firmy macie te elektroniczne.

Ja kupiłam właśnie na allegro termometr do czola firmy Eurotech i bzdury pokazuje! Nie wiem czy odesłać i żadać zwrotu pieniędzy??? Jesli oddam to jaki inny kupić?

ja mam jeden elektroniczny (w tradycyjnym kształcie, że się tak wyrażę), ale na wynik czeka sie do minuty, nie raz sygnal jest szybciej a temperatuta dalej się nabija! Także dla dziecka też nie za bardzo! Firma Domotherm.

Czy któraś ma może z firmy BabyOno?

chodzi mi konkretnie o taki:

image

Ja mam taki a dokładnie ten ostatni w dolnym rogu z 6 zdjęc ;-)

http://www.exergen.com/medical/TAT/tatconsumerpage.htm?link=find&store=locator&nav=0

jak się sprawuje jeszcze nie wiem bo dostałam go kilka dni temu. Nie wiem też ile kosztował bo kupiony był w stanach. Jak zaczne go używac to napisze co o nim sądze ;-)

image

image
a więc rozpakowałam swoj termometr i wyprobowałam na sobie ;-). Jest super. pomiar normalnie trwa sekundy. porownałam też z termometrem rtęciowym. więc róznica to może jakies dwie kreski. Zobaczymy jak będzie sprawować się dalej. wiadomo że trzeba pewnie uwazać na baterie bo jak będa słabe moze coś szwankowac. Narazie jest super. Takim termometrem nie ma problemu u dziecka zmierzyć czy ma gorączkę.

image

image
Sluchaj, a robilas kilka pomiarów, jeden po drugim? Wiadomo, że temperatura może się minimalnie różnić jeśli mierzysz na czole a np. w ustach, ale dwie kreseczki też mogą robić róznicę. np. 37,9 i 38,1.

Ja tym Eurotechem robiłam trzy próby i za każdym razem była inna temperatura i zupełnie różna od wyniku na termometrze rtęciowym. Już napisłam do sprzedawcy, zobaczymy co odpowie.

wiesz co u mnie się nie różniło choć robiłam dwa razy pod rząd. Ale to były moje pierwsze proby normalnie tego termometru jeszzce nie uzywałam. Ale sama jestem ciekawa co Ci producent odpisze. Napisz na forum co Ci odpowiedział czy to normalne czy jakaś wada.

image

image
Ja mam taki i jest super.
image

image
tez go widzialam na allegro, ale kuzynka miala sprawdzony tamten i dlatego sie zdecydowałam. ten twoj jest chyba tylko do ucha?

ja mam brauna model 4020(bez zapamietywania pomiarow co jest w modelu drozszym 4520)i jest swietny.a kupilam go w sklepie internetowym a nie na alegro(bo tam bym przeplacila ok 30zl)z przesylka koszt 168zl i warto!!!

image
image

Ja kupiłam brałna elektroniczny ale miał wykazywać słaba baterie a jednak nie wykazuje i źle przez to mierzy ja tam wole tradycyjny najpewniej mierzy

Ja mam taki od 7 lat i jest bardzo dobry a mam trójkę dzieci które często chorują i ten termometr mam sprawdzony :-)
tzn jaki?
mam termometr do ucha Braun'a łatwy w obsłudze i szybki - nie wyobrażam sobie mierzyć temp. niemowlakowi rtęciowym... Jak mała była chora co 20 min sprawdzałam jej temperaturę czy spada. Z rtęciowym chyba bym zwariowała.
ja mam microlife i jest rewelacyjny, dokładny
sprawdzany jakieś 15 razy z rtęciowym:)
ale koszt ponad 100zł

Polecam termometr NonContact . Solidna obudowa, duży wyświetlacz – dla mnie rewelka:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam dla mierzenia tempki u małych dzieci Mini Temp, tutaj jest podczerwień nie trzeba się bawić i gimnastykować przy badaniu.

Polecam Classic, brakuje takich tradycyjnych termometrów a moim zdaniem są lepsze, na pewno trwalsze i tańsze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

do góry