Widok
Truflooooowy jest pycha - najlepsiejszy tort pod sloncem jaki jadlam:D
kurcze tylko ciezki strasznie - wczoraj kupiłam 5 cienkich kawałeczków i 15 zł wyszło :) ale lasuch jestem straszny:) za kg wychodzi ok 41zł tylko, że jest mega Cieżki wieć sporo tych kg trzeba by kupic zeby wykarmic ze 100 osobek na weselichu:)
kurcze tylko ciezki strasznie - wczoraj kupiłam 5 cienkich kawałeczków i 15 zł wyszło :) ale lasuch jestem straszny:) za kg wychodzi ok 41zł tylko, że jest mega Cieżki wieć sporo tych kg trzeba by kupic zeby wykarmic ze 100 osobek na weselichu:)
ziutka:) moze sprobujesz dekera? my u niego bedziemy zamawiac-ze wszystkim mozna sie dogadac a nie tak jak u sowy, ze masz katalog 12 tortow i nic nie zmienisz. dodatkowy plus-u dekera ciasto dowoza do restauracji a u sowy najczesciej samemu trzeba odebrac.
jak chcesz to Ci podesle ich oferte, ale najszybciej w srode bo mam moj komputer w "szpitalu"
jak chcesz to Ci podesle ich oferte, ale najszybciej w srode bo mam moj komputer w "szpitalu"
Ja od pralinowego i truflowego jestem uzależniona i już zadne inne słodycze mi nie smakują przez Sowę ;-)
Próbowałam też inne smaki tortów i moim zdaniem luwr jest całkiem dobry a bardzo dobry jest też ciasteczkowy i rzeczywiscie jest on trochę lżejszy.
W Gdańsku polecam punkt w Tesco na Chełmie.
Swój weselny zamawiałam w Redłowie, obsługa ok, choc zamiast ok 7 kg (wesele na 45 osób) otzrymałam 12,5 kg więc nieco przesadzili ;-) ale teraz i tak nie żałuję, bo nie zamieniłabym tego torta na żaden inny
Próbowałam też inne smaki tortów i moim zdaniem luwr jest całkiem dobry a bardzo dobry jest też ciasteczkowy i rzeczywiscie jest on trochę lżejszy.
W Gdańsku polecam punkt w Tesco na Chełmie.
Swój weselny zamawiałam w Redłowie, obsługa ok, choc zamiast ok 7 kg (wesele na 45 osób) otzrymałam 12,5 kg więc nieco przesadzili ;-) ale teraz i tak nie żałuję, bo nie zamieniłabym tego torta na żaden inny
Jeżeli tort jest dekorowany stylem angielskim- pokryty lukrem plastycznym, to może być mały problem z krojeniem. Radzę "piłować" , niż kroić z góry na dół. Nóż oczwiśce musi być ostry :-) . Wygląd tortu podczas i po krojeniu zależy też od środka- jego konsystencji, jeżeli jest bardzo miękki, to może się troszkę " rozciapać" :-) Zachwyt gości nad tortem- jego dekoracją jest na początku, potem i tak wszyscy myślą o jedzeniu :-) Najpierw widok, potem smak :-D
Mieliśmy wesele w sierpniu tego roku, i zamawiając zaproszenia okazało się, że jest nowa cukiernia w Sopocie Kandulski (koło Almy). Mają ogromny wybór form, dekoracji i nawet realizują indywidulane projekty. Zamówiliśmy 10 kg, na stelażu 3 smaki, z polecenia jablkowy, cytrynowy i malibu (b.słodki, te dwa wczesniejsze lzejsze), bylismy zachwyceni.
Pyyychota polecam.
Pyyychota polecam.