Widok

Jaki tort weselny z sowy polecacie?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,

Jaki tort polecacie od Sowy i czy wiecie ile kosztuje około taki tort na 90 osób?

z góry dzięki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam tort pralinowy z Sowy! Kuzynka go miała na swoim weselu i my również go zamówiliśmy. Jest ciężki a więc i drogi, ale warto!:) mniam pycha!:)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A drogi to jaki koszt mniej wiecej?
Ja polecam truflowy! Pycha :) najlepszy jaki w życiu jadłam.
image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki :)
cene tortu pralinowego nie pamietam.. Ale polecam cukiernie Sowe na Zielonym osiedlu w gdyni (Redłowo). Nasz tort byl 3 pietrowy (kazde pietro inny smak) na 120 osób i zapłacilismy ok 800zł ( o ile dobrze pamietam). Wiem sporo, ale za taki sam tort inna Sowa policzyła nam 1300zl Nasz ważył ok 18kg.
image
image
Oj to dziwne, że wewnatrz jendej cukierni takie różnice w cenie :/ Ja jestem z Gdańska więc raczej wybiorę sowe stąd, ale dziękuję za rade.
Truflooooowy jest pycha - najlepsiejszy tort pod sloncem jaki jadlam:D
kurcze tylko ciezki strasznie - wczoraj kupiłam 5 cienkich kawałeczków i 15 zł wyszło :) ale lasuch jestem straszny:) za kg wychodzi ok 41zł tylko, że jest mega Cieżki wieć sporo tych kg trzeba by kupic zeby wykarmic ze 100 osobek na weselichu:)
ziutka:) moze sprobujesz dekera? my u niego bedziemy zamawiac-ze wszystkim mozna sie dogadac a nie tak jak u sowy, ze masz katalog 12 tortow i nic nie zmienisz. dodatkowy plus-u dekera ciasto dowoza do restauracji a u sowy najczesciej samemu trzeba odebrac.

jak chcesz to Ci podesle ich oferte, ale najszybciej w srode bo mam moj komputer w "szpitalu"
Hej Aniu :)

Widzę, że już wróciłaś. No podeslij mi jak możesz to sobie przejrze. Ty już tam zamówiłaś? Ile Was wynioslo?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
mielismy zamawiac w zeszlym tygodniu ale fotki z tym jaki chce tort, jakie smaki wybralismy i w ogole wszystko mam na moim komputerze ktory zalalam kawa...
tak samo liste piosenek na spokanie z dj, zdjecia bukietow... no wszystko
wiec od tygodnia mamy zastoj:)
a ja w ogóle nie polecam truflowego! Jest tak słodki, że aż mdli - a para młoda nieźle się nagimnastykowała aby w ogóle tort pokroić! Za to polecam królewski - jest lekki i najsmaczniejszy z całej Sowy!
image
image
nieprawda że z Sowy trzeba odbierać samemu :) Ja już wstępnie rozmawiałam na temat tortu, konkretnie muszę wybrać do 1 września. pani mnie uspokoiła i powiedziała ze nie ma problemu z dowozem- liczą za to dodatkowo 1zł/1km :)
image
a ja polecam królewski. Może nie wygląda tak hmm... nowocześnie ;) jak inne ale za to nie jest tak strasznie słodki jak np. pralinowy i myślę że ma szansę zasmakować większej ilości osób (np. osobom starszym.)
nazwa tortu: wiosenny zachwyt, a jesli chodzi o smaki bezowy i truflowy-pierwsza klasa!!! my za 1kg placilismy 45zł,a wyszlo 12kg. i zaznaczam ze te torty są tak pyszne ze 12kg mialam na 75osób i bylo na styk!
Oj no to niezle go kawusia zalatwilas :) My wlasnie w tym tygdoniu sie wybieramy po torta, wiec poczekam na to co mi podeslesz.
tez poprosze o oferte dekera - elabig0@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej a mogłabys i mi oferte dekera przeslać byłabym bardzo wdzięczna:) moj email to guciova@wp.pl
Polecam ciasteczkowy - po prostu niebo w gębie!
hmmm ja tam nie miałam problemu z krojeniem truflowego ;) a goście do dziś się do Sowy na ten tort wybierają :)
my też zamierzamy, bo zaraz rocznica !
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak dla mnie królewski jest najpyszniejszy :)
A którą cukiernię Sowy w Gdańsku polecacie??
image
ja polecam ta niedaleko zbrojowni to jest chyba ul. węglarska
nutella :) jest super
Ja od pralinowego i truflowego jestem uzależniona i już zadne inne słodycze mi nie smakują przez Sowę ;-)

Próbowałam też inne smaki tortów i moim zdaniem luwr jest całkiem dobry a bardzo dobry jest też ciasteczkowy i rzeczywiscie jest on trochę lżejszy.

W Gdańsku polecam punkt w Tesco na Chełmie.

Swój weselny zamawiałam w Redłowie, obsługa ok, choc zamiast ok 7 kg (wesele na 45 osób) otzrymałam 12,5 kg więc nieco przesadzili ;-) ale teraz i tak nie żałuję, bo nie zamieniłabym tego torta na żaden inny
A kiedy najlepiej zamowic tort? Czy w sezonie slubnym (tj. latem) cukiernie wyrabiaja z zamowieniami?
[url="http://www.whenismywedding.com/"]image[/url] image
słuchajcie jak to jest z tymi twardymi polewami...?? czy kiedy się to kroi to nie łamie się i nie niszczy całego tortu?? pokrojony nie wygląda jak "psu z gardła wyjęty"?? pyszne i torty i bardzo smakowicie wyglądają, ale się ich boję ;)
image
Jeżeli tort jest dekorowany stylem angielskim- pokryty lukrem plastycznym, to może być mały problem z krojeniem. Radzę "piłować" , niż kroić z góry na dół. Nóż oczwiśce musi być ostry :-) . Wygląd tortu podczas i po krojeniu zależy też od środka- jego konsystencji, jeżeli jest bardzo miękki, to może się troszkę " rozciapać" :-) Zachwyt gości nad tortem- jego dekoracją jest na początku, potem i tak wszyscy myślą o jedzeniu :-) Najpierw widok, potem smak :-D
dziewczyny nie wiecie czy deker albo w zasadzie jakakolwiek cukiernia z fajnymi toratmi weselnymi dowozi tort poza trójmiasto? w okolice wejherowa? :/
Mieliśmy wesele w sierpniu tego roku, i zamawiając zaproszenia okazało się, że jest nowa cukiernia w Sopocie Kandulski (koło Almy). Mają ogromny wybór form, dekoracji i nawet realizują indywidulane projekty. Zamówiliśmy 10 kg, na stelażu 3 smaki, z polecenia jablkowy, cytrynowy i malibu (b.słodki, te dwa wczesniejsze lzejsze), bylismy zachwyceni.
Pyyychota polecam.

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry