Widok

Jaki twaróg najlepszy na sernik?

Cześć! Chcę robić sernik na Wielkanoc i zastanawiam się który twaróg najlepiej kupić. Doradzicie coś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam twaróg z Rolmlecza, ale w Trójmieście raczej nie dostaniesz, wiec zdecydowałabym się na ten ze Strzałkowa.
Ja jestem leń i nie mam zamiaru bawić się w mielenie twarogu ;)
Najczęściej kupuję wiaderko President :) czasem lidlowy :)

http://forum.trojmiasto.pl/Dobry-twarog-sernikowy-jakiej-firmy-t601725,1,310.html
Dziękuję. Ten President jest wszędzie, ale słyszałam, że nie jest zbyt dobry, bo coś tam do niego dorzucają oprócz twarogu.
Nie polecam Presidenta.W zeszłym roku na Wielkanoc zostałam bez ciasta przez ten ser.Pieczenie sernika zostawiłam sobie na sobotę wielkanocną.Godzina 19 wszystkie sklepy już zamknięte,otwieram wiaderko a na serze zielona pleśń.Był oryginalnie zamknięty i miał jeszcze dość długą datę ważności.Myślałam,że szlag mnie trafi.Nigdy więcej nie kupię tego badziewia.
Serek Delfiko, ma mało wody, jest bardzo dobrze zmielony i nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby sernik na nim nie wyszedł. Odradzam Dr. Oetkera, dużo wody i ser trzeba było jeszcze odciskać, tak bardzo był mokry.
ja kupuje ser mielony w wiaderku, taki prawdziwy zmielony twaróg, taki jest najlepszy, żadne pseudo zamienniki go nie zastąpią.
Kupuję ten, który można dostać w Lidl albo Piątnicę. Oba są dobre. Tu też je polecają http://www.konsumentalista.pl/twarog-na-sernik-ktory-wybrac/
Kupiłam jednak twaróg ze spółdzielni JANA i sernik wyszzedl pierwsza klasa :)

Inne tematy z forum Kulinaria

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

do góry