Widok

Jaki wózek dla dziecka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Stanełam przed wyborem wózka dla swojego pierwszego dzidziusia :) Byłam poogladac wozki w Mama i ja w Gdansku i najwygodniej jezdzilo mi sie wózkiem Mutsy 4 rider takim z dwoma kolami mniejszymi i dwoma wiekszymi, na poczatku obstawalam za maxi cosi ale nie jest taki wygodny do jazdy i jakos wykonania mam wrazenie ze za taka cena jest slaba, jakie wy polecacie wozki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niedawno zakupilismy Stelle i jestesmy zadowoleni. Troche byl stresik, bo to pierwsze dziecko, pierwszy wózek ;D ale jest serio super, przyjenie lekko sie prowadzi, wygodny, super amortyzacja, polecam ;)
Ja mam Murę od dawna, ale teraz jest nowy model z maxi cosi Stella, jest podobna ale lżejsza i kolorystyka świetnie dobrana
A moim zdaniem to prawda, że gondola w mutsy jest malutka. Trzymiesięczne dziecko mi z niego wyrosło - to nie jest normalne. Za to w bagażniku mieści się bez żadnego problemu - a mamy mały trzydrzwiowy samochód miejski. Wiele osób robiło wielkie oczy, jak otwieraliśmy bagażnik i wyjmowaliśmy z niego wózek - bez żadnego rozkładania siedzeń i innych kombinacji. W samochodzie kombi to by się ze 3 wózki mutsy zmieściły.
Jakby ktoś czytał po latach - mutsy tak, ale tylko pod warunkiem, że dziecko urodzi się małe, lub macie jeszcze inną, większą gondolę w zapasie.
My mamy wózek Elea marki Maxi Cosi. Śmigamy nim bez problemu, bo wózek, mimo że spacerowy, jest lekki i zwinny :-) Z pozostalych plusow to porzadne koła i latwo mi sie go sklada i rozklada :)
Co do inglesiny retro mogę tylko polecić . Moja córeczka miała właśnie ten wózek. Ma bardzo dużą gondole. Cały stelaż jest tak skonstruowany ze amortyzuje wszystkie wertepy i gondola ładnie się kołysze a nie trzęsie.Nie jest to jednak wózek do lasu a w mieście wszędzie daje rade . My jesteśmy bardzo zadowoleni.
Ja widziałam, jak dla mnie wydaje się za mały wole chyba większe wózki-gdzie dziecko ma więcej dla siebie miejsca
A kto ma albo widział na zywo ten nowy ORBIT BABY G3 ? Jestem go ciekawa jak nic :P
A wózki firmy tako?
aaaa, i nie reklamuje go tak aby go sprzedać bo nie sprzedaje tylko trzymam dla potencjalnego drugiego potomkla :P
http://www.dzieciecawyspa.pl/index.php?pkategoria=TAKO+Acoustic&action=search_pk&kat=32

też piękny a jeśli chodzi o użytkowanie to jest genialny
jak były błota i śniegi i moje koleżanki niczym nie dawały rady to my z młodą jechałyśmy bez wysiłu
prowadzi się super, gondola starczyła na do 9 miesiąca (ma 83 cm dł) a mam bardzo dużą panienkę, po intensywnym użytkowaniu (codziennie 2-3 spacery) wóżek wygląda dalej jak nowy
wg mnie jak najbardziej się sprawdzają - u nas szczególnie płozy do kołyski, no i obrotowe siedzisko na spacerach naprawdę jest dobrym wyjściem. rączka jest regulowana, to też wiele ułatwia. no i duuuże kosze na zakupy po bokach. a zawieszenie to nie ma sobie równych - to najwygodniejszy i najmniej trzęsący wózek, jakim 'jeździłam' ;)
Sliczny ten wozek! Piekne sa tez Inglesiny w wersji retro.ostatnio widzialam taka na ulicy. Wszyscy sie ogladali. Ten wozek chyba tez ma bardzo duza gondole przynajmniej takie sprawial wrazenie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
bajerów ma tyle, że aż głowa boli, ale faktycznie się sprawdzają? bo powiem szczerze, że poważnie jesteśmy zainteresowani tym wózkiem, wygląda kosmicznie.
przy pierwszym dziecku mialam mutsy urban rider, gondola faktycznie mala za to spacerowka sprawdzila sie w kazdym terenie, przy drugim dziecku mamy mutsy 4rider - ta z mniejszymi kolami, spacerowka tragedia na trudnym terenie
Zalety wg mnie:

- oryginalny wygląd przyciągający spojrzenia na ulicy (lubię nietypowe wózki)
- duże (ponad 40 cm średnicy) gumowe koła (nie do przebicia), z którymi pokonywanie większości mniejszych dziur jest przyjemne bo się w nie nie wpada, jednak stosunkowo cieńkich
- amortyzacja na wahaczach,
- łatwy dostęp do kosza na zakupy, który nie szoruje po podłożu.
Ogólnie wózek radzi sobie na każdym podłożu, z tym, że na piaszczystym i śniegowym gorzej (za cienkie koła), trawa, nawet ta wysoka problemem nie jest.

Wad, jak na razie nie zauważyłam, spacerówkę chcę na szerszych najlepiej 4 cm, pompowanych kołach, na łożyskach kulkowych, o średnicy minimum 30 cm bo taka najbardziej nadaje się na plażę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fajny ten wózek, podoba mi się lecz kojarzy mi się z tym iż nie jest funkcjonalny, choć pozory mylą, nie miałam nigdy styczności z tym wózkiem więc nie mogę się wypowiedzieć.
Moja spacerówka doskonale się sprawdza, ma bardzo fajne obrotowe siedzisko, z którego korzystam na co dzień. Ja mieszkam przy lesie i uwielbiam spacerować dlatego też dla mnie ważne były amortyzatory, a w orbicie są idealne, malec nie odczuwa wstrząsów.
http://orbitbaby.pl/dlaczego.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupiłam retrowózek Irys firmy Jarfex, wiklinowy na 17 calowych kołach bo mnie zauroczył oryginalnym wyglądem:
http://www.retrostyl.pl/component/virtuemart/details/289/12/wózki/jarfex/wózek-wiklinowy-irys.html

Spacerówkę zamierzam nabyć osobno, dobrą na długie wędrówki terenową, amortyzowaną. Waga nieistotna. I zastanawiam się jaką wybrać by długo posłużyła.
Ja kupiłam Orbit Baby G2. Jest to wózek droższy ale wielofunkcyjny, wyprodukowany z wysokiej jakości materiałów. Korzystam z niego już rok czasu i jestem zadowolona. Ma wszystko to co potrzebuje.
Ja swojego Orbita kupiłam w Gdańsku na Grunwaldzkiej w Mama i Ja, czy są jeszcze jakieś stacjonarne punkty sprzedaży w Trójmieście, to nie mam pojęcia. Jeszcze w necie można zamówić. :)
Wózek rewelacyjny, używamy od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolona z wyboru, teraz, kiedy są takie śniegi i mróz, także, idealnie chroni dziecko. :)))
ja polecam jedo fyn - użytkujemy go już 6 miesięcy i nie ma sie do czego przyczepić, duża gondola, mocno rozkładająca się budka i podłoże też się podnosi (szczególnie przydatne teraz kiedy dziecko jest ciekawe świata), u rodziców mam x-landera dodatkowo ale w porównaniu z jedo wypada słabo (mała gondola, budka mała itd)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry