Widok
proponuje podjechać do Mama i ja i "przymierzyć się" do kilku różnych wózków :))) tam jest wystarczająca ilość miejsca, żeby spokojnie wózek zdjąć z tych podwyższeń i pojeździć po sklepie :] i nie patrzą tam jak na kosmitę ;P
podobnie z fotelikami - nie ma problemu, żeby pracownik wziął fotelik i poszedł z Tobą do auta, przymierzyć :]
my tak mierzyliśmy Concorda Fusion ;) i drugi fotelik przed zakupem :]
zanim kupiliśmy pierwszy wózek - też sobie wypróbowałam kilka, o których myślałam :] ale kupiliśmy całkiem co innego - Bostona, którego nigdzie nie można było zobaczyć na żywo ;)
podobnie z fotelikami - nie ma problemu, żeby pracownik wziął fotelik i poszedł z Tobą do auta, przymierzyć :]
my tak mierzyliśmy Concorda Fusion ;) i drugi fotelik przed zakupem :]
zanim kupiliśmy pierwszy wózek - też sobie wypróbowałam kilka, o których myślałam :] ale kupiliśmy całkiem co innego - Bostona, którego nigdzie nie można było zobaczyć na żywo ;)
Agnieszka najlepiej będzie jeśli napiszesz w podpunktach czego oczekujesz od wózka, w jakim terenie będziesz jeździć czy będziesz go znosić po schodach czy wolisz czterokołowiec czy może trzykołowiec, czy siedzisko spacerówki ma być rozkładane na płasko czy może być kubełkowe. Czy ma mieć wyczuwalną amortyzację czy nie koniecznie, czy siedzisko spacerowe ma być obracane. I wiele wiele innych. Każdy ma inne priorytety. Acha i nie ma idealnego wózka każdy ma jakieś wady dla których są do przyjęcia lub nie. Jak podasz to czego szukasz w wózku to można wtedy doradzać ewentualny model i firmę.
moja rada - Mutsy sbie odpuść!, jako niedoświdczona przyszła mama pierwszego dziecka chciałam sur fajny wózek nowoczesny - niestety uległam Mutsy i zakupiłam nowiuśki za 2500zł!
Teraz gdy dziecko skończylo roczek i miałam możliwość znaleźć się z tym wózkiem w kilku dziwnych sytuacjach mówię nie...
Nigdy nie zaproponuję nikomutakiego wózka bo:
to duży, ciężki i nieporęczny wózek! - nawet jeśli ktś ma kombi samochód to zdecydowanie odradzam! - gondola -wystarczająca ale dla dziecka jak mje- okruszek dziewcznka!
Stelaż badzo ciężki, kiepsk się składa- bo raczki nie można ''złamać'' więc terazto ja bym kupiła inny tańszy sporo wózek ale gondolę, a spacerówkę to by sobie odpuściła d kompletu - lepsza parasolk którą bardziej wykorzystasz później- a teraz gdy moje dzieck chodzi i biega to ani jej w głowie siedzenie w wózku - więc odradzam tego kolosa, a już na pewno nowiuśkiego ze sklepu-epiej używany- teraz sma bym kupiłam używany jeśli już.
Teraz gdy dziecko skończylo roczek i miałam możliwość znaleźć się z tym wózkiem w kilku dziwnych sytuacjach mówię nie...
Nigdy nie zaproponuję nikomutakiego wózka bo:
to duży, ciężki i nieporęczny wózek! - nawet jeśli ktś ma kombi samochód to zdecydowanie odradzam! - gondola -wystarczająca ale dla dziecka jak mje- okruszek dziewcznka!
Stelaż badzo ciężki, kiepsk się składa- bo raczki nie można ''złamać'' więc terazto ja bym kupiła inny tańszy sporo wózek ale gondolę, a spacerówkę to by sobie odpuściła d kompletu - lepsza parasolk którą bardziej wykorzystasz później- a teraz gdy moje dzieck chodzi i biega to ani jej w głowie siedzenie w wózku - więc odradzam tego kolosa, a już na pewno nowiuśkiego ze sklepu-epiej używany- teraz sma bym kupiłam używany jeśli już.
właśnie, tak jak Agusia pisze, najlepiej pojechać do sklepu z wózkami, popatrzeć na żywo, pojeździć i wtedy już jakiś typ sobie obierzesz :)
Z resztą i tak jego wady i zalety wyjdą podczas użytkowania.
No i lepiej nie kierować się modą czy "urodą" wózka, bo nawet jak bedzie śliczny a niepraktyczny to go przeklniesz ;)
Z resztą i tak jego wady i zalety wyjdą podczas użytkowania.
No i lepiej nie kierować się modą czy "urodą" wózka, bo nawet jak bedzie śliczny a niepraktyczny to go przeklniesz ;)
skoro nie mieszkasz w bloku, nie masz jakichś schodów do pokonywania, nie przewidujesz że bedziesz musiała wózek gdzieś wnosić, wciągać, wpychać to waga nie ma już aż takiego znaczenia
Bedziesz rodzić latem zatem jeździć bedziesz zimą z ok. półrocznym dzieckiem na pewno tak więc przede wszystkim: dobra amortyzacja (żadne małe skrętne kółka) + duża gondola. Takie priorytety wg mnie.
Czy masz samochód? Czy bedziesz wózek wkładać do bagażnika? To też istotne żeby wybrać taki, który łatwo się składa.
Czy bedziesz wózkiem jeździć na zakupy? Jak tak musi mieć duży kosz.
Bedziesz rodzić latem zatem jeździć bedziesz zimą z ok. półrocznym dzieckiem na pewno tak więc przede wszystkim: dobra amortyzacja (żadne małe skrętne kółka) + duża gondola. Takie priorytety wg mnie.
Czy masz samochód? Czy bedziesz wózek wkładać do bagażnika? To też istotne żeby wybrać taki, który łatwo się składa.
Czy bedziesz wózkiem jeździć na zakupy? Jak tak musi mieć duży kosz.