Widok

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za wózkiem, nie wazne jaka cena wazne by byl najlepszy :)) Jakie polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie napisała Pani, jakie ma Pani oczekiwania (chyba, że gdzieś w środku wątku, to przepraszam, nie doczytałam). Określając oczekiwania na wstępie odrzuci Pani sporą część wózków, np. użytkowałam starą emmaljungę i brak skrętnych kół powodował, że aby skręcić musiałam podnosić cały wózek i to mnie zraziło (mówię, że to była stara, pewnie w tych nowych to jest niedopuszczalne ;) ). Dodatkowo, wielkie koła trudniej wejdą do bagażnika, ale może Pani ma dużego kombiaka i to nie problem. Potem dochodzi kwestia kół pompowanych, czy nie. Kwestia wagi wózka, tego gdzie się go będzie zostawiać i tak np. Maxi Cosi Elea jest hiper lekka i można z łatwością złożyć na płasko i wsunąć nawet pod łóżeczko, za to ze stabilnością kiepsko -> kolejna kwestia, gdzie będą spacerki, leśne, czy np. morskim deptakiem? Kolejna kwestia to właśnie jak często będą Państwo składali wózek, czy okazjonalnie - wtedy nie trzeba patrzeć, na ile to łatwe, czy jednak ciężko. Kwestia Państwa wzrostu, ja np. jestem wysoka i nie mogłabym prowadzić sporej części wózków (idąc z koleżanką moje dziecko leży dużo wyżej niż jej w xlanderze). Kolejna kwestia to kolor. Biały jest bardzo elegancki, ale ja np. głównie spaceruję po parku i wiem, że co chwilę byłby brudny. Ważna też jest pora roku, kupując wózek wiedziałam, że będę miała 'zimowe' dziecko więc wybrałam wózek mega zabudowany, z dużą gondolą (przy zimowym dziecku odpada np. większość xlanderów -> mało zabudowana buda). Kwestia jest też ceny, chociaż nie do końca, bo tak np.: z budżetem 1500-2000 może Pani kupić nowy wózek x,lander, maxi cosi, camarelo lub używaną emmaljungę, wartą np. 7000 i sprzedać potem w podobnej cenie, ekstra wózek i używany prawie za free :P Zadając ogólne pytanie padnie masa odpowiedzi i wszystkie będą prawidłowe, ale pani z dzieckiem letnim, z małym mieszkaniem w bloku bez windy, jeżdżąca tylko po równych terenach poleci zupełnie inny wózek niż Pani mieszkająca w domku przy lesie i obie będą miały 'najlepsze' wózki. Najlepsze dla ich potrzeb. Pozdrawiam :)
ps: na koniec kwestia same design'u . Mi np. te jajowate się totalnie nie podobają (link Renni), tak samo te w stylu karawanu (w mama i ja stał taki długo). Nad tym też warto się zastanowić, nowocześnie, czy klasycznie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam ferrari wśród wózków: http://sklep.bebecar.pl/oferta/produkt/ip-op-evolution-at/ip-op-evolution-at/543/ip-op-evolution-at-glboko-spacerowy-w-kolorze-450 Jest modny, wygodny, bardzo łądny i niezwykle dobrej jakości. Nic więcej dodawać nie trzeba.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A my sprawiliśmy naszej małej Julce Jane Muum i też mogę polecić i to bez zastanowienia
Wygodny, wręcz komfortowy wózek , ma sporą budkę, wygodną gondolkę i spacerówkę , radzi sobie i po galerii i po lasku czy parku no i w użytkowaniu też wygodna wiec naprawdę polecić mogę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja mam emmaljungę edge duo combi, na podwoziu sport z przekładaną rączką i ją uwielbiam, i bardzo polecam. Jest b.duża (moja córka do 2,5 roku spała w emmaljundze smart duo combi i bez problemu się mieściła w kombinezonie) wygodna, przejedzie po trudnym terenie, ma cichą, glęboką budkę z wbudowaną moskitierą itp. Jednak jest to dość ciężki wózek, jakbym miała do pokonania schody to bym się nad nią zastanawiała.

Z parasolek mogę polecić Maclarena xlr, wcześniej miałam quest sport, który jest wprawdzie o 1,5 kg lżejszy,ale komfort w xlr jest nieporównywalnie większy.
BIG,
no widzisz nasz Nomad jakoś w lesie dał rade,
i jeszcze dodam, że nie jeździłam tylko po leśnych ścieżkach
bo koszyczek grzybów uzbierałam a wózek cały czas pchałam
Nie pisze, że było super lekko ale chyba nie ma takiego co by po krzakach i połamanych gałęziach latał w powietrzu
Co wazne- przejechałam a wózek przetrwał, wszystkie 4 koła na swoim miejscu, widać porządne wózisko z tego Nomada i tyle w temacie

A to, że tobie funkcja składania nie jest potrzebna.... wiesz, wiele mam z tego korzysta i to kilka razy w ciągu dnia nawet i takie łatwe i szybkie się bardzo przydaje

nie patrz na innych przez pryzmat siebie, każdy ma inne potrzeby
Jak dla mnie najlepszym wózkiem jest EMMALJUNGA. My używamy modelu city cross w białej eko skórze. Prowadzi sie bosko, bardzo lekko, waży niewiele bo 11 kg (już ze wszytskim). Owszem nie ma skrętnych kół ale buja maluszka nieziemsko i o to nam chodziło. A wygląda rewelacyjnie i już wiele osób mnie zaczepiało na ulicy mówiąc, że wygląda bardzo elegancko (sprawa pewnie białego koloru i eko skóry).
Wózek bardzo wytrzymały, potrafi "wychować" kilkoro dzieci. Duży do tego i to wielki plus. Teraz jeżdzi nim moja prawie 2 miesięczna Córa ale do spacerówki spokojnie wchodzi mój 2,5 letni Synek.

Pomimo ceny uważam, że warto zainwestować!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Concord Neo lekki,niezwykle zwrotny,dosłownie wózek płynie gdy się go prowadzi, duża gondola,składa się i rozkłada w kilkanaście sekund do samochodu w zestawie z gondolą a w kilka w przypadku spacerówki,bezaawaryjny,korzystałam tylko z tego wózka ,nie było potrzeby zmiany na inny.
Espiro atlantic,rewelacja,Kuba ma ponad 2mce i nadal z niego korzystamy,jest niezniszczalny,stary model ale idealny!:D
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
za mała torba na zakupy :P
i nie robi mi to że sam sie składa, bo nigdy nie miałam potrzeby żeby wózek złożyć :P
Ten WÓZEK to....
MARZENIE KAŻDEJ MAMY:

http://www.youtube.com/watch?v=ERQHRo0fHGE

kosztuje 750 $, na razie nie dokupienia w PL
nomad do lasu? żartujecie
to przecież jest takie sztywne że masakra, sie nadaje na bulwar jedynie :P
pinezka, świetnie to ujęłaś. Mam tez nomada i śmigam nim wszędzie, ostatnio był z nami i z mała na ....grzybobraniu
w pokonywaniu krzaków sprawdził się nawet nieźle
Właśnie czytam opinie o muum i chociaż ich mało to same pozytywne
szkoda że tak mało mam isę wypowiada no może dlatego ze to nowośc .....
ja sie przymierzam do jego zakupu własnie. wizualnie i funkcjonalnie mi ise podoba, waga jak najbardziej mi odpowiada, czytałam że w obsłudze jak wszystkie JANE bardzo prosty i wygodny
Mam tylko pytanko do użytkowniczek o kosz - wystarczającą ma wielkość? I co dostałyście w zestawie w sklepie - jeszcze nie byłam pytac- czy jest folia i moskitiera i pokrowiec na nózki do spacerówki czy trzeba sobie dokupic?
a ja miałam stoka, mura i jane nomad i tylko ten ostatni zostawiłam na wszelki wypadek (w razie kolejnego dziecka). Stoke tylko do galerii handlowej, mura za ciężki a nomad do wszystkiego, obrotny, idelany do lasu i leciutki:)
Ja tez z Jane ale Nomada mam
Kupiłam niedawno ale już ocenić mogę pozytywnie , porządne wykonanie, lekki w noszeniu i prowadzeniu, z krawężnikami czy schodami problemów niet, wszystko w porząsiu
No i wizualnie tez mi odpowiada
Jestem świeżo upieczona mamą i może nie mam takiego doświadczenia jak reszta na forum ale od kilku tygodni używam wózka JAne MUUM i jak dla nas spisuje się dobrze. Głównie babcia zadowolona bo łatwo jej się go prowadzi i ma duży,wzmocniony ]kosz to i nie kłopocze się z zakupami.Bezpieczny, stabilny i co też dla nas ważne małe rozmiary po złożeniu więc śmiało mieści się w bagażniku
ja polecam emaljunnga smart duo combi używałam go 2 lata i spisał się na medal.gondola duża -młody jeździł w niej prawie rok. spacerówkę można umieścić w dwóch rożnych kierunkach...

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1288
właśnie fajne jest to w maxi cosi mura - iż po mimo wagi prowadzi się go rewelacyjnie... jest bardzo zwrotny, super się nim jeździ po polskich wertepach... nie trzeba go podbijać na dojazdach do krawężnika... dziecko się w nim nie poci... dla mnie ważne było aby wózek miał zwrotne koła oraz siedzisko montowane przód - tył... dlatego zdecydowałam się na mure...
ale im dłużej korzystam z tego wózka, tym więcej wad w nim widzę... zajmuje dużo miejsca, kiepsko się składa... jak gdzieś jedziemy to praktycznie rozkładamy go na części pierwsze (trochę to upierdliwe)... i to siedzisko mi się wydaje jakieś małe :P ale może to tylko moje wrażenie...
A ja mam spacerówkę gracco symbio,bardzo ją lubię.Wózek jest lekki/7.5 kg/kubełkowy,ma przekładaną rączkę/nie musiałam kupować parasolki/,cicho zamykaną budkę,przednie koła mniejsze piankowe,tylnie-pompowane.Wprawdzie nie jeżdzę nim po lesie,raczej po mieście,po parku,ale polecam.Nie wiem dlaczego ale bardzo mało mam z nim widziałam.Nie wiem jaka jest gondola,ale spacerówka orócz małego kosza na zakupy jest naprawdę wygodna dla mnie i dla dziecka...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
graco Fusio = rewelka ! ! !

Wcześniej miałam wielkiego polskiego molocha na dużych pompowanych kołach - niby super bo do gondoli nawet dwulatka z luzem wykadzić się dało ale po 30 minutach pchania miałam dość, a jak kupiłam sobie autko to do bagażnika mi ise nie mieścił

Przy drugim dzieciaku postawiłam na lekki poręczny wózeczek i wybór padł właśnie na Fusio. Do auta mi się mieści, spokojnie wnoszę na 1 piętro do mamy z dzieckiem na rekach ( poprzedni dwie osoby wnosiły), składanie- łatwizna, w dodatku po złożeniu go postawisz i stoi! Sam ! Wiec jak ktoś ma mało miejsca w mieszkaniu to ideał ! ! ! no ale do tego ładny, dobrze wykonany, wygodny no i wielofunkcyjny i płynnie jeździ i nie potrzeba mega siły żeby go pchać :) Wystarczy od urodzenia do końca, spokojnie:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Proszę o opinię na temat PRZEDSZKOLI : (18 odpowiedzi)

Jak w tytule, chciałabym posłać córkę do przedszkola ( 3 latek ) i interesują mnie opinie na...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

do góry