Widok

Jaki żel intymny polecicie?

Czym się kierować przy zakupie żeli intymnych i na co zwracać szczególną uwagę ? Mianowicie od jakiegoś czasu biorę tabletki antykoncepcyjne a jak wiadomo moga powodować one wysuszenie pochwy i chciałabym kupic sobie coś nawilżajacego. Jednoczesnie widziałam, ze są żele które są smakowe albo które ponoć mają poprawiać wrażenia.
Co polecicie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki będzie smak ? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taki, który ma w sobie jak najmniej chemii i parabenów. Zrezygnowałabym również ze wszystkich zapachowych gadżetów, ponieważ to zazwyczaj substancje zapachowe i barwiąca uczulają i podrażniają. Wiadomo, jeśli mówi się o żelu intymnych to i mówi się o miejscach intymnych, warto wybrać lubrykant na bazie wody. U mnie sprawdził się be lover. Nie jest tak dostepny jak unimil czy durexy bo zamawia przez internet ale o wiele bardziej wydajny oraz daje lepszy poślizg.

Ja używam żelu z Ziai. Jest bardzo dobry, taki z niebieskim napisem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Be lover tak jak wspomina tutaj koleżanka powyżej jest bardzo dobry. Zdecydowałam się a niego m.in z tego powodu, że zawiera składniki klasy farmaceutycznej i naturalny ekstrakt z korzenia lukrecji, która chroni przed podrażnieniami, pieczeniem i usuwa świąd. Z lubrykantami nie ma co eksperymentować, trzeba sięgać naprawdę po sprawdzone żele intymne. Drugim sprawdzonym jest libi gel. Poprawia odczucia intymne ponieważ zwiększa odczucia okolic intymnych i w porównaniu do durex intense wypada o wiele lepiej.

Ja już tu więcej nie pomogę niestety :)

Sam aktualnie używam po prostu wazeliny ale pewnie coś sobie zamówię. Przetestowałam durex intense i jest kiepski :( Piecze.

Sama również nie przepadam za rozgrzewajacymi żelami intymnymi bo takie żele równiez mnie pieką. Szczególnie jak jest jakieś podrażnienie ale sam libi gel taki nie jest. Uwrazliwia okolice intymne ale jednocześnie nie powoduje pieczenia. Z tej wazeliny to lepiej zrezygnuj. Będzie niezdrowa, poza tym nie mozna jej uzywać razem z prezerwatywami. Kup sobie lepiej be lover, o którym tutaj wspominają wcześniej.

Dziewczyny a gdzie można kupić ten żel?

Ale który? Libi gel? Sama ostatnio zamawiałam przez internet w sklepie intymnosc . pl

Ja głównie patrzę na producenta. Jeśli mam coś co już od niego używałam i jest ok to biorę. Dlatego mam u siebie żel od Bielendy Intimate Care z różą i kwasem mlekowym.

Polecam te na bazie wody:
be lover
unimil pure
intimel
ewentualnie provag
trzeba testować.....

tez czegoś takiego szukam, rozglądam się właśnie po sklepach ale tyle tego, że nie wiadomo na co sie zdecydowac

A on nie piecze?

Trochę inny. W zasadzie to całkiem inny chociaż oba żele zwiększają odczucia intymne. Nie wiem który w sumie bardziej lubię bo oba mają swoje plusy. Durex intense ma fajna konsystencję to taki żel. Aczkolwiek jest drogi i niewydajny. Dość szybko się kończy. Z kolei libi gel rónwież poprawia doznania intymne ale jest o wiele bardziej wydajny. Większy tak więc pomimo większej ceny na więcej starcza. Moim zdaniem warto jest wypróbować sobie oba i zobaczyć co będzie lepsze W koncu każdy inaczej na to reaguje.

No wybór faktycznie spory :) ja co jakiś czas zamawiam takie zele bo lubimy z meżem :)

a jakies konkretne polecasz? :D ja swiezynka w tym temacie, to wiesz :P

zerknij sobie tutaj https://www.notino.pl/search.asp?exps=durex%20%C5%BCel masz cały wachlarz do wyboru :)

Jak dla mnie isana jest spoko, ale ogólnie trzeba uważać na chemię.

jak najmniej chemii ;) najlepiej sprawdzić sobie kilka i wybrać najlepszy

Inne tematy z forum Kobieta

Hiszpańska mucha (45 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (4 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Tabletki powiększające piersi (16 odpowiedzi)

Jak to jest dziewczyny z tymi tabletkami. Działają czy nie działają? Bo tak sobie patrzę na...

do góry