Widok

Jakie biuro nieruchomości polececie ??

Jakie biuro nieruchomości polecacie ? . Mam zamiar sprzedać mieszkanie , a potem kupić większe .Mam też możliwość zamiany mojego małego ''M'' na większe .Zastanawiam się nad skorzystaniem z usług biura, ale słabo się orientuje ,które działa "uczciwie'' .Znam ludzi ,którzy dali rade sami sprzedać swoje mieszkanie i kupić inne.Słyszałam, że prowizje poszczególnych biur są bardzo wysokie . Dodam ,że mieszkam w Sopocie.Dziękuje za Wasze opinie .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja serdecznie polecam http://inhouse.szczecin.pl/mieszkania/sprzedaz

Chyba nie zrozumiała Pani tematu, Pani Karolino.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osobiście polecam https://orlex.pl/ dzięki nim mam super mieszkanie w Wejherowie

Znajoma poleciła mi biuro nieruchomości Income house & apartment . Przyjechał Pan konkretny, a do tego komunikatywny i budzący zaufanie. Myślę, że to ważne z punktu widzenia kupujących i oferowania im mojego mieszkania. Pan był bardzo dobrze przygotowany merytorycznie,  znający rynek i oczekiwania kupujących, szczególnie tych inwestycyjnych. Klient, któremu sprzedałam mieszkanie, kupił je jak się okazało właśnie na wynajem. Transakcja od początku do końca przebiegła sprawnie i z moim jak najmniejszym udziałem, na czym mi zależało, bo mam wielu pacjentów i pracuję od rana do wieczora. Jestem bardzo zadowolona.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

A tak może coś więcej ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mogę dać antyrekomendację - na pewno się komuś przyda!
stanowczo nie polecam arena nieruchomości gdansk. nikt mnie nigdy w życiu nie potraktował tak źle, jak oni.

Lepiej kupować i sprzedawać na własną rękę, bez prowizji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie ma takiej opcji zeby samemu dobrze sprzedac......To sa wlasnie nerwy, milion tel a co 2 klient bez zdolnosci kredytowej, ...NIGDY WIEC...tylko dobra agencja szybciej i jeszcze taniej bo mi chate wycenili za wiecej jak zechcialem ... wzieli umowina kwote
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja akurat ich nie polecam. Sprzedaż ślimaczyła sie strasznie, mimo obniżonej dwukrotnie ceny, która sami zasugerowali. Słaba komunikacja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja swoje mieszkanie sprzedawałam z Home Broker, polecam bardzo profesjonalne biuro z kompetentnymi agentami, którym zależy na szybkim sfinalizowaniu transakcji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
a dobre to MUSKAT i WEJCHET czy jakos tak - bardzo "normalni" bezposredni i przyprowadzaja klientow a nie OGLADACZYs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A1 - biuro ktore wystawiało moje mieszkanie ! bez umowy i bez mojej zgody - przedstawiajac jako ich oferte ! blisko bylo do ..... KOMPLETNIE nierozgarnieci ludzie, nic nie wiedza ale ponoc moga sie dowiedziec czy cokolwiek jest aktualne...... nie wiem wyglada jak pralnia pieniedzy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
korzystalem z usług pana Arcymana, profesjonalny...fakt prowizje bral......tak jak kazdy! posrednik - ale dokumenty i wszystkie sprawy DOKLADNIE SPRAWDZONE , nie takie wtopy jak z teoretykami z METRO.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Metrohouse- zdecydowanie odradzam...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
nastepny posrednik ...
bezinteresowny - chyba nie rozumiesz znaczenia slowa.
no chyba ze reklamujesz samego siebie hehe...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
niekoniecznie dluzej - ogloszenia w anonsach czyta chyba kazdy kto chce sprzedac/kupic mieszkanie.
Na 100% taniej.
Bezpieczniej - na 100% nie (nie wierz w odpowiedzialnosc czyjakolwik - niczego nie udowodnisz).
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zdecydowanie się zgadzam, sam korzystałem z usług tej firmy i jestem zadowolony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja sprzedałem w maju z Geraszek, metrhouse,i te duze ogolnopolskie bardzo słabo, im mniejsze biuro tym bardziej sie stara
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ogólnie powiem tak, dobrych biur jest wiele, gdybym jednak miał jakieś wybierać, to myślę, że byłby to Jartom. Jeżeli jednak możesz sprzedać mieszkanie bez pomocy biura, to zrób to:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję na temat wyboru biura nieruchomości w Sopocie i Trójmieście dla sprzedaży, zamiany lub kupna mieszkania. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi, omawiając kwestię prowizji, profesjonalizmu agentów oraz alternatywy sprzedaży na własną rękę. Wśród polecanych biur pojawiają się: Geraszek, Metrohouse, Income House, Viking, Home Broker, Goodwill, Alokum Nieruchomości i inne. Dyskusja porusza również problemy związane z nieetycznym postępowaniem niektórych pośredników, znaczenie członkostwa w SPPON oraz MLS, a także zalety i wady korzystania z usług profesjonalnych versus samodzielna sprzedaż. Uczestnicy podkreślają znaczenie wyboru wyspecjalizowanego biura, sprawdzenia reputacji oraz porównania ofert przed podjęciem decyzji.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Dom drewniany (18 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

Co muszę sprawdzić kupując sama mieszkanie ??? (59 odpowiedzi)

Mam jeszcze dużo czasu na sprzedaż mieszkania , ale chcę się dobrze przygotować .Dzięki za...

architekt gdańsk trojmiasto (29 odpowiedzi)

Dzień dobry, znacie jakiegoś dobrego architekta wykonującego projekty domów jednorodzinnych z...

do góry