Widok
poza kwasem foliowym to żadnych - jadłam warzywa i owoce :P
a po sztucznych witaminach dzieci większe się rodzą - podobno, dziękuję bardzo gdyby mój miał sie jeszcze większy urodzić :P
Jeśli mama się zdrowo odżywia to nie ma potzreby brać witamin chyba że naprawdę coś się dzieje np. hemoglobina idzie w dół to wtedy żelazo ;)
a po sztucznych witaminach dzieci większe się rodzą - podobno, dziękuję bardzo gdyby mój miał sie jeszcze większy urodzić :P
Jeśli mama się zdrowo odżywia to nie ma potzreby brać witamin chyba że naprawdę coś się dzieje np. hemoglobina idzie w dół to wtedy żelazo ;)
dużo warzyw i owoców oraz vitaminer pregna, a potem doppelhertz.
ja zdecydowałam się na prenatal clasic, porównałam skład z falvit mama i ten drugi wypadł gorzej - tzn wszystkiego miał mniejszą dawkę.
Lekarz polecał mi te same wit co autorce ale z powodu ceny wolalałam prenatal.
W ciąży anemii nie miałam ale ciężko powiedzieć czy to zasługa witamin, diety, genów czy plam na słońcu:)
Lekarz polecał mi te same wit co autorce ale z powodu ceny wolalałam prenatal.
W ciąży anemii nie miałam ale ciężko powiedzieć czy to zasługa witamin, diety, genów czy plam na słońcu:)
ja brałam prenatal :) słoneczko ma rację, że jak ktoś się odpowiednio odżywia to dodatkowe witaminy nie potrzebne :) Ja jednak wiem, że tych owoców i warzyw nie jadłam wystarczająco szczególnie że praktycznie cała moja ciąża wypadła w sezonie kiedy prawdziwych owoców i warzyw brak :)
ja nie jestem pewna czy witaminy mają wpływa na masę dziecka, kumpela brała całą ciążę a urodziła synka 2900 g prawie 2 tygodnie po terminie :)
no nasz synek miał ponad 4 kg ale nie przypuszczałam, że to od witamin :) no ale może coś w tym jest :)
Mi w zadnej ciazy lekarz nie kazał brac witamin, wyniki zawsze miałam ok i każdy z nich (przewinęło się przez moje ciąże trzech lekarzy prowadzących) twierdził, że nie ma sensu faszerować się witaminami skoro wszystko jest na dobrym poziomie.
podczas ciązy brałam maa dha premiuem +, w zasadzie jak na taką zawartość w jednnym produkcie to płaciłam za nie niewielkie pieniądze. A one skład mają naprawdę zacny bo i oleje dha i witamina D3, i magnez i jod i kwas foliowy. A przy tym potwierdzam ich skuteczność bo miałam niedobór kwasu foliowego a po ich stosowaniu faktycznie wyniki mi się poprawiły.