Widok
zalezy kiedy masz wesele bo jesli w srodku lata to ciasta z bita smietana i truskawkami odpadaja:)
Sernik
Fale dunaju
makowiec
seromak
orzechowiec lub snickers to samo ciasto
szarlotka
ciasto z galaretka i owocami
wz
Sernik
Fale dunaju
makowiec
seromak
orzechowiec lub snickers to samo ciasto
szarlotka
ciasto z galaretka i owocami
wz
serniki w sumie tez wystepuja w roznych postaciach:)
kokosanki ,kurcze ciast jest bardzo duzo sa tez ciasta typu biszkopt przekladany kilkoma masami np ja robie biszkopt czekoladowy dziele go na 3 czsci 1 kremem czekoladowym z wisnimi druga galaretka wizniowa na to troszke kremu czekoladowego bez wisni przykrywam smaruje kremem czekoladowym z wisniami przykrywam na to bita smietana ciacho bajka:)
a i jeszcze jedno takie ciacho to cytrynowiec szybko sie je robi zreszta taka blaszka wazy kolo 2 kilo albo i nawet lepiej sama mozesz sobie upiec jak cos sluze pomoca:)
kokosanki ,kurcze ciast jest bardzo duzo sa tez ciasta typu biszkopt przekladany kilkoma masami np ja robie biszkopt czekoladowy dziele go na 3 czsci 1 kremem czekoladowym z wisnimi druga galaretka wizniowa na to troszke kremu czekoladowego bez wisni przykrywam smaruje kremem czekoladowym z wisniami przykrywam na to bita smietana ciacho bajka:)
a i jeszcze jedno takie ciacho to cytrynowiec szybko sie je robi zreszta taka blaszka wazy kolo 2 kilo albo i nawet lepiej sama mozesz sobie upiec jak cos sluze pomoca:)
raczej sami nie będziemy piec będziemy brać z ciastkarni z Kościerzyny tylko musimy podać co chcemy oni nam zaoferowali masę nazw ale człowiek wszystkiego nie jadł i nie wie jak to smakuje.wybraliśmy już kilka jabłecznik z bitą śmietaną,makowe,ciasto z truskawkami/malinami,serniki ale to wiąż mało potrzebujemy około 50kg.pozdrawiam
Danka
wez np jakies ciastka typu rozki z budyniem z reszta 50 kg to nie jest tak duzo to bedzie kolo 17-20 blaszek a ty chcesz brac po jednej blaszce z rozdzaju ciacha??
witam myślimy że weźniemy po 2-3 blaszki z około 5-6 rodzajów ciasta no i do tego tort jak myślicie?,mogę podać kilka rodzajów ciasta tego którego nie znam lub nie miałam okazji posmakować:tiramisu,charlotte russe,hamantasze, crumble z jagodami,banoffee pie,napisałam te o których nie ma pojęcia nic,A Wy jakie u siebie na wesele ciasta wybraliście?Możecie mi podpowiedzieć,dziękuje.
Danka
o matko co za nazwy:)nie znam takich ciat ale czy ty bierzesz te ciach tez na poprawiny i na ile osob??
Dana63 napisał(a):
> witam myślimy że weźniemy po 2-3 blaszki z około 5-6 rodzajów
> ciasta no i do tego tort jak myślicie?,mogę podać kilka
> rodzajów ciasta tego którego nie znam lub nie miałam okazji
> posmakować:tiramisu,charlotte russe,hamantasze, crumble z
> jagodami,banoffee pie,napisałam te o których nie ma pojęcia
> nic,A Wy jakie u siebie na wesele ciasta wybraliście?Możecie mi
> podpowiedzieć,dziękuje.
>
>
Wiesz co tak sobie w necie pejzalam te magicznie brzmiace ciasta okazalo sie ze sa to ciastka oprucz tiramisu i banoffee pie ja z tego mialam tylko tiramisu reszta jakos bardzie pasuje na mala imprezke niz na wesele czesc malo stabilna albo na lodach robiona no i jagodki zostawiaja niezle plamki na zabkach:)
> witam myślimy że weźniemy po 2-3 blaszki z około 5-6 rodzajów
> ciasta no i do tego tort jak myślicie?,mogę podać kilka
> rodzajów ciasta tego którego nie znam lub nie miałam okazji
> posmakować:tiramisu,charlotte russe,hamantasze, crumble z
> jagodami,banoffee pie,napisałam te o których nie ma pojęcia
> nic,A Wy jakie u siebie na wesele ciasta wybraliście?Możecie mi
> podpowiedzieć,dziękuje.
>
>
Wiesz co tak sobie w necie pejzalam te magicznie brzmiace ciasta okazalo sie ze sa to ciastka oprucz tiramisu i banoffee pie ja z tego mialam tylko tiramisu reszta jakos bardzie pasuje na mala imprezke niz na wesele czesc malo stabilna albo na lodach robiona no i jagodki zostawiaja niezle plamki na zabkach:)
http://www.tortyweselne.pl/torty.php?ciasta_ciasteczka/1