Widok

Jakie ciasta?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam jakie ciasta polecacie na wesele potrzebuje ok 50kg dziękuje za podpowiedzi

Danka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zalezy kiedy masz wesele bo jesli w srodku lata to ciasta z bita smietana i truskawkami odpadaja:)
Sernik
Fale dunaju
makowiec
seromak
orzechowiec lub snickers to samo ciasto
szarlotka
ciasto z galaretka i owocami
wz
image

Uploaded with ImageShack.us
serniki w sumie tez wystepuja w roznych postaciach:)
kokosanki ,kurcze ciast jest bardzo duzo sa tez ciasta typu biszkopt przekladany kilkoma masami np ja robie biszkopt czekoladowy dziele go na 3 czsci 1 kremem czekoladowym z wisnimi druga galaretka wizniowa na to troszke kremu czekoladowego bez wisni przykrywam smaruje kremem czekoladowym z wisniami przykrywam na to bita smietana ciacho bajka:)
a i jeszcze jedno takie ciacho to cytrynowiec szybko sie je robi zreszta taka blaszka wazy kolo 2 kilo albo i nawet lepiej sama mozesz sobie upiec jak cos sluze pomoca:)
image

raczej sami nie będziemy piec będziemy brać z ciastkarni z Kościerzyny tylko musimy podać co chcemy oni nam zaoferowali masę nazw ale człowiek wszystkiego nie jadł i nie wie jak to smakuje.wybraliśmy już kilka jabłecznik z bitą śmietaną,makowe,ciasto z truskawkami/malinami,serniki ale to wiąż mało potrzebujemy około 50kg.pozdrawiam

Danka
wez np jakies ciastka typu rozki z budyniem z reszta 50 kg to nie jest tak duzo to bedzie kolo 17-20 blaszek a ty chcesz brac po jednej blaszce z rozdzaju ciacha??
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moze opublikuj nam tą liste ciast, wtedy pomozemy wybrac :) moze ktoras zauwazy jakas nazwe ciasta ktore jej bardzo smakuje...?

image
image
witam myślimy że weźniemy po 2-3 blaszki z około 5-6 rodzajów ciasta no i do tego tort jak myślicie?,mogę podać kilka rodzajów ciasta tego którego nie znam lub nie miałam okazji posmakować:tiramisu,charlotte russe,hamantasze, crumble z jagodami,banoffee pie,napisałam te o których nie ma pojęcia nic,A Wy jakie u siebie na wesele ciasta wybraliście?Możecie mi podpowiedzieć,dziękuje.

Danka
o matko co za nazwy:)nie znam takich ciat ale czy ty bierzesz te ciach tez na poprawiny i na ile osob??
image

Dana63 napisał(a):

> witam myślimy że weźniemy po 2-3 blaszki z około 5-6 rodzajów
> ciasta no i do tego tort jak myślicie?,mogę podać kilka
> rodzajów ciasta tego którego nie znam lub nie miałam okazji
> posmakować:tiramisu,charlotte russe,hamantasze, crumble z
> jagodami,banoffee pie,napisałam te o których nie ma pojęcia
> nic,A Wy jakie u siebie na wesele ciasta wybraliście?Możecie mi
> podpowiedzieć,dziękuje.
>
>

Wiesz co tak sobie w necie pejzalam te magicznie brzmiace ciasta okazalo sie ze sa to ciastka oprucz tiramisu i banoffee pie ja z tego mialam tylko tiramisu reszta jakos bardzie pasuje na mala imprezke niz na wesele czesc malo stabilna albo na lodach robiona no i jagodki zostawiaja niezle plamki na zabkach:)
image

http://www.tortyweselne.pl/torty.php?ciasta_ciasteczka/1
image

my liczymy ciasto na 100 osób razem z poprawinami i bierzemy 50kg plus tort jak myślicie wystarczy?

Danka
JA OSOBISCIE POLECAM TIRAMISU I WZ :) a ciast wydaje mi sie ze starczy zalezy w sumie na ile osob ja na dobrza 100 bede miala ok 20 blachowych ciast i osobno torty licze al emy mamy jeszcze poprawiny i mojego nazyczonego rodzina na pewno bedzie chciala na wychoden ...he pzdr

image

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry