Widok

Jakie mleko w szpitalu.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Z góry proszę nie komentować mojego wyboru, oczekuję konkretnych odpowiedzi.
Nie chce karmić piersią dziecka w szpitalu tylko mm. Czy orientujecie się jakimi mlekami dokarmiaja w gdańskich szpitalach.... Zaspa, uck, Wojewódzki? Bo slyszałam opinie że na zaspie dają bebiko? Ja bym chciała karmić enfamilem. Czy jeśli wezmę swoje zakuopione mleko to nie będzie problemu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że na zaspie nie będzie problemu z dokarmianiem ja nie miałam pokarmu po CC i nie robili żadnego problemu, pokazali gdzie w zaboegowym są buteleczki z Bebilonem i sama chodziłam i brałam jak potrzebowałam.
Nie wiem tylko jak wygląda sprawa z własnym mlekiem? Sądzę, że wszystko jest kwestia dogadania, ale trzeba uważać bo maluszek może nie tolerować danego mleka.
Powodzenia!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie mam zamiar kupić w małych buteleczkach gdzie mleko jest już gotowe do spożycia. Chcę być przygotowana i mieć ze sobą mleko gdyż jak rodziłam 8 lat temu w wojewódzkim a nie miałam pokarmu nie chcieli dać mi dla dziecka mleka!! Przez 1.5 dnia tylko meczyli laktatorem mimo że pokarmu nie miałam. Nie chce by się taka sytuacja powtórzyła. Pierwsza córka jadła enfamil i było wszystko super, dlatego chcę znów spróbować z tym mleczkiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przecież są mleka w jednorazowych butelkach chyba 60, 70 i 90 ml. Wystarczy kupić sobie kilka na te 2-3dni. Do tego 2 opakowania smoczków z Medeli i wyparzać (na Zaspie mają na korytarzu ogólnodostępne czajnik i miseczki do wyparzania elementów tego typu).
Mleko na Zaspie na pewno Bebilon, bo widziałam- przynajmniej 1,5 miesiąca temu takie mieli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakie mają mleko to pewnie loteria, akurat w UCK jak ja byłam to był nan i bebiko. Odnośnie swojego mleka, raczej wydaje mi się , że nie bardzo można. To po raz. Po dwa, nie nastawiaj się na konkretny rodzaj, bo niestety, ale to Twój maluch zdecyduje co mu pasuje ;D (po enfamilu często są zaparcia). Po trzy dziecko może mieć skazę białkową, po cztery może być wcześniakiem, lub z niską masą ur lub słabo przybierać/problem ze ssaniem itp. a wtedy dostaniesz np. mleko dla wcześniaków lub dla alergików (tylko na receptę). Po pięć przygotowywanie mleka w szpitalu jakoś nie bardzo sobie wyobrażam. Wyparzanie butelek, smoczków co chwilę (no i trzeba gdzieś to wysuszyć) gotowanie wody (butelkowanej)w tych starych zapyziałych czajnikach elektrycznych?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
UCK - bebiko i bebilon. Kiedyś był też enfamil,ale nie wiem czy nadal jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może zadzwoń na oddział, albo podejdź i spytaj bezpośrednio? Jeśli będziesz miała swoje mleko, nie powinno być problemu, ale też lepiej dopytaj, żeby potem się nieprzyjemnie nie zdziwić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chodzi o Zaspe nie dopisałam :-D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
3 lata temu był Bebilon i Nan sądzę że nic w tej kwestii się nie zmienilo.
Syn tolerował Bebilon i tak już zostało raz dostał Nan i była masakra.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry