Widok

Jakie najlepsze krzesełko do karmienia?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny doradźcie jakie teraz na rynku jest najlepsze krzeselko do karmienia dla dziecka. Nie dla mnie jako aspekt wizualny ale dla dziecka żeby mial mega wygodnie i stabilnie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ikeowe jest najlepsze. Kupiłam super Chicco a potem sprzedałam bo okazało się, że im prostsze tym lepsze, mniej zakamarków do sprzątania i łatwiej utrzymać w czystości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie, najprostsze są najlepsze, ja mam super ekstra niby wygodne z miękkim pokrowcem i powiem Ci że przeklinam dzień w którym je dostałam , pełno zakamarków , pokrowiec na gąbce wyprać to też tragedia. Wielkie to i nie praktyczne, w końcu zdjęłam tę gąbkę i dziecko na plastiku siedzi. Ikea ma super takie bym kupiła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My też mamy z Ikei i jesteśmy zadowoleni. Wybrałam po przeczytaniu wielu wątków. Dla małego dziecka trzeba dokupić poduszkę taką wypełniającą dmuchaną jest też w Ikei. Oprócz łatwego utrzymania czystości to też jest lekki, łatwy w demontażu i nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak. Tylko to z Ikei jest już dla.dziecka mocno siedzącego A dla takiego na wpół musi być takie co można w kilku pozycjach ułożyć i na lezaco. Mój mały ma leżaczek bujaczek ale się denerwuje jak my siadamy do stołu A on tak nisko. Chciałabym mieć koło siebie (4.5 mce)

Pytanie dotyczyło fotelika do karmienia w pół leżącej pozycji karmić się nie da bezpiecznie. Sprawdzałam w leżaczku przy rozszerzaniu diety i się nie dało bo dziecko ciągle się krztusiło. Karmiliśmy na kolanach bo to i tak tylko kilka łyżeczek a w 7 miesiącu już w ikeowym z poduchą siedział stabilnie. Rozumiem że szukasz czegoś by dziecko nie koniecznie jadło tylko towarzyszyło wam przy stole?

my mielismy takie:
PEG PEREGO PRIMA PAPPA ZERO 3 KRZESEŁKO DO KARMIENIA + wkładka bawełniania jak był malutki
jak cos robilam w kuchni to maluch obserwował i się bawił na pół leżąco, gdy nie mialam mozliwości przypilnować go na podłodze. zrezygnowalismy z lezaczka na rzecz takiego krzeselka rozkladanego, ze wzgledu na duzego psa; dzieki temu synek mógl nam towarzyszyć przy stole (na poczatku tylko dla towarzystwa).
siedzisko jest z ekoskóry wiec dobrze się czyścilo; mielismy kolor taki morski - nic z nim sie nie działo (tzn.nie plowial od slonca, nie barwil, nie wycierał się)
wytrzymale, stabilne. jedyne co to aby byc stabilne ma mocno "rozstawione nogi" i zajmuje przez to duzo miejsca (ale na logike tak chyba jest w prawie wszystkich krzeselkach dzieciecych)

To jest calkiem fajne bo uzywamy ;) i tanie

https://m.facebook.com/profile.php?id=122899945779580&ref=content_filter

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry