Widok

Jakie ogrzewanie?

Czeka mnie wymiana pieca w domu, zastanawiam się nad takim na pellet, ale totalnie nie wiem na co zwracać uwagę, czy ktoś z Was posiada i może powiedzieć jak wrażenia, czy drogo go wynosi ogrzewanie itp.?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pellet, ok. , producent pieca np.Galmet, Defro. Dużo czyściej niż groszek, dużo mniej popiołu i około 30% wyższe koszty niż groszek.
Pozdrawiam
Zwróć uwagę szczególnie na kotły z podajnikami. To super wygodne bo w takim zasobniku magazynujesz sobie pellet - a od właśnie pojemnosci tego zasobnika zależy, ile dni będzie mógł pracować twój kocioł. Zgadzam się z przedmówcą, sprawdz Galmet i kocioł, np. EKO GT-KPP (z podanikiem jest). Pozdrawiam.
tak zgadzam się piec z podajnikiem to komfort akurat opalam pelletem ale czasami dozuje i ekogroszek.
W moim domu zastosowałem ogrzewanie na piec CO obsługujący pellet. Uznałem bowiem że to paliwo z przyszłością o dobrych właściwościach cieplnych i ekologicznych, a koszty jakie generuje nie są wysokie.
a ja myślałem że "paliwo" przyszłości to OZE i pompy ciepła. Ja ogarnąłem ogrzewanie właśnie takim polskim urzadzeniem (Spectra) i z wyliczeń wyszło mi 1610 zł w roku, w porównaniu do kotła c.o.
Oczywiście PC to super, eco itd, ale trudno porównywać to rozwiązanie z przywołanym pelletem. Koszty inwestycyjne są 10razy większe. Również myślałem o PC, ale wiadomo wykończenie domu wykańcza... :) Pozostałem przy kotle na pellet kupuje za pośrednictwem portalu zakupowego http://www.gielda-paliw.com/pellet-cena.html i dobrej jakości mozna kupić juz od 600zł/t. Z perspektywy 2 lat uważam, że dobrze wybrałem

Lepiej na ekogroszek niż na pellet. Eko jest lepsze i bardziej efektywne. Osobiście palę Czarną Perłą z http://ktkpolska.pl/

Inne tematy z forum Remont - porady

papa na deski (9 odpowiedzi)

witam planuje na działce położyć nowa papę i mam pytanie słyszałem że na gołe deski nie mogę jej...

Jakie panele podłogowe do nowego mieszkania (47 odpowiedzi)

Mieszkanie to stan deweloperski. Przymierzamy się do remontu. Żona uparła się, że chce w każdym...

Jakie schody? - co polecacie (63 odpowiedzi)

Pewnie wielu mieszkańców nowych domów w Baninie miało dylemat i pytanie dotyczące schodów...

do góry