Widok

Jakie przybory dla noworodka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Powiedzcie szczegółowo co jest potrzebne dla noworodka,zaraz po porodzie,chodzi mi o butelki,smoczki,nożyczki i takie tam pierdoły do pielęgnacji oprócz kosmetyków.Będę wdzięczna za każdą odpowiedz,poprostu to będzie moje pierwsze dziecko i za bardzo się w tym nie orientuję,a nie mam kogo podpytać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli nadal nie wiesz co kupić dla swojego maleństwa to wejdź tu https://www.onoplus.pl/pl/c/Dziecko/1213 Bardzo duży wybór i wszytsko się przyda
Wszystkie potrzebne akcesoria dla niemowlaka znajdziesz w sklepie Margaretta. Ja właśnie tu http://margaretta.sklep.pl/12-dla-niemowlat zaopatrzyłem się w całą wyprawkę dla córki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja teraz poluję na wanienkę w polomarkecie :) bo mają w najnowszej ofercie akcesoria dla szkrabów ;)
Chyba takim jednym z niewielu sklepów, w którym maja w zasadzie wszystko jest ekids.com.pl - warto sobie tam zerknąć, bo naprawdę nieraz nie kupi się czegoś na mieście, bo nie ma, a tam na pewno będzie. Ceny tez wydaja mi się bardziej przystępne.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486
ja przed porodem czytałam to forum, bardzo przydatne informacje
podbijam
Dobrze że pojawiły się na końcu "uspokajające" wypowiedzi, bo jak zaczęłam czytać spisy, to się za głowę złapałam, że ja taka niedomyślna...
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do wiekszosci tych rzeczy nie mozna podchodzic tak ,ze miec je trzeba!!! Mozna...
Ja naprawde uzywalam zbednego minimum, ale obkupilam sie wczesniej konkretnie- polowa byla kupiona niepotrzebnie
image
image
ten patent z deska- rewelacja!
a ja od 4 miesiecy sie mecze zgieta w pol nad wanienka...
Hehe, wiadomo ze to jest troche przesadzone ale zawsze mozna cos wybrac.
image

image
20 lipca 2007
Mój też nie uwierzy.... no chyba,że przy kasie jak trzeba będzie za wszystko zapłacić :)
image

image
ja przeczytałam i nie wierze.. mąż też nie uwierzy;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie jest poczytac co potrzebne naprawde fajny watek
image

image
20 lipca 2007
Potem podziel to przez 2 i też wystarczy:)
image
Dzięki dziewczyny za cenne informacje,powiem szczerze że po tym wszystkim co przeczytałam mam łeb jak sklep.Co się przyda a co nie?tego jest całe mnóstwo,chyba narazie kupię te najbardziej potrzebne.
ja nie wariuję...jakbym miala kupic wszystko co zalecają to bym polowy pewnie nie uzyła wogole wiec szkoda kasy.tak wiec mam:
3 butelki
2 smoczki
fride
szczotke do włosków
patyczki higieniczne
płatki higieniczne
krem do pupci
oliwke do kąpieli
mydełko Bambino
krem do buźki
chusteczki nawilżone
reczniczek z kapturkiem
wanienka najzwyklejsza(bez stojaka bo moge ja postawic po prostu na twardej kanapie)
nozyczki zwykłe jak dla siebie do paznokietek

Żadnych termometrów i innych cudów...
image
ja tak samo nie używam termometra do wody, leje taką jak dla siebie czyli cieplejsza niż zalecana i Miśce się podoba

też nie używam żadnych gabek, wkładek, krzesełek itp. bez sensu

stojaka do wanny też nie mam, sprawdza się deska do prasowania :)
image
image
A, termometr do kąpieli-nie użyłam ani razu. Woda ma być po prostu ciepła. Jak sama się kąpiesz, to też nie mierzysz, nie?;) A wiele dzieci nie lubi wody o temperaturze zalecanej, tylko cieplejszą:)
Żadne gąbki do kąpieli, leżaczki-totalnie nietrafione prezenty.
Co do uczulenia na kosmetyki-każdy maluch jest inny i nie można generalizować, że coś uczula, a coś nie. Kupuj po prostu po zapachu:)
image
ja używam:
fridę do noska
sól morska do noska
nożyczki z zaokrąglonymi końcami
szczoteczkę do włosów
chusteczki do pupy
krem do paszczy
płyn do kąpieli z oliwka
patyczki do uszu
waciki

mam smoczki-Miśka nie ssie
butelki-karmię piersią więc nie używam
image
image
Paznokcie obcinam zwykłymi, naszymi cążkami. Szczoteczka do włosków, waciki do uszu, płatki do demakijażu (do mycia buzi, uszu, usuwania kotów spomiędzy paluszków u stóp;)...), miałam smoczki, ale Tośka nie używa, butelki dwie-jak ściągnęłam pokarm. Ale szczerze-może kilka razy ściągnęłam. Oliwka do ciała, krem do buzi (ja miałam Emolium), chusteczki do dupska, pampersy, spirytus do pępka. To chyba wsio.
Z rzeczy które miałam, a stoją nieużywane-gaziki jałowe, nożyczki do paznokci, smoczki, puder do dupci, krem na odparzenia, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczna... Nie pamiętam, ale trochę tego było.
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (44 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dr Jarosław Nosowicz - neurochirurg - opinie (16 odpowiedzi)

Czy ktoś miał okazję poznać Pana Doktora? Jak wrażenia?

pomysł na biznes-może doradzicie:) (45 odpowiedzi)

Dziewczyny wyobraźcie sobie,że macie lokal ponad 100 metrowy za który nie płacicie czynszu i...

do góry