Widok

Jakie wino na wesele??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jakie wino poleciłybyście na wesele i ile butelek mam kupić?? Wesele na 70 osób, mamy już 110 butelek wódki 0,5l.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
IMIGLIKOS - białe i czerwone :))) mmmm
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
carlo rosi białe czerwonwe i różoew u nas będzie 120 os i kpujemy 60 butelek po 20 z każdego rodzaju
Prześwietnym czerwonym winem jest Varna...tylko że jeśli ma być na wesele to jest stosunkowo drogie...16-18 zł/but. ale jest warte tej ceny. proponuję sobie zakupić, schłodzić a potem uprzyjemnić chwile we dwoje i wysmakować "to i tamto". PRZYJEMNE Z POŻYTECZNYM :)
Jak dla mnie Brasco białe i czerwone cena ok.14 zł pyszne!
Mamy podobną liczbę gośći ale wiekszość będzie piła wódkę,kupujemy ok.120 butelek i 15szt.Brasco
Kadarka. My mieliśmy - tanie i smaczne. Ten rodzaj z różą na butelce :)

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

Zdecydowanie: Carlo Rossi białe (ale z ciemno-zieloną etykietą i hiszpańskie czerwone pólsłodkie(ale nie pamiętam nazwy).
Wypite w mig:)
o rany, dobre wino! na pewno nie rozlewane w polsce, ale importowane, bo to gwarantuje jakosc wina przewozonego juz w szkle.
jak macie mozliwosc kupcie je za granica, w kraju wino albo jest zenujaco beznadziejne, albo przerazajaco drogie.
powodzenia, chociaz i tak na weselach wszyscy spodziewaja sie carlo rossi, wiec nie masz sie czym przejmowac i tak malo ludzi sie na winach zna.
Carlo Rossi w 1,5 l. butlach :D Różowe i trochę białego i czerwonego.
carlo rossi różowe jest półsłodkie czy półwytrawne? :)

My mamy wino Varna białe i czerwone
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
półwytrawne chyba

gdzie można kupić wino carlo rossi tanio?, w realu ostanio nie było.
w biedronce
w biedronie bardzo porządne portugalskie wino-granatowo-czerwona etykietka. Chyba Merlot (dla tychco nie widzą, to szczep nie nazwa). A Carlo Rossi- sorki, to tak jakby kupić jakąś wódkę lodową, czy inny badziew.
w biedronce??? ale masakra i zenada podac na weselu wino z biedronki.
jak dla mnie to tylko wina Bordeaux zadne inne
w biedronce??? ale masakra i zenada podac na weselu wino z biedronki.
jak dla mnie to tylko wina Bordeaux zadne inne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
my dziś kupiliśmy w Tesco i ogólnie polecam. kosztuje normalnie coś 15,47 a nam przy zakupie 61 butelek wskoczył rabat i za butelkę wyszło 14 z hakiem. nigdzie tak tanio nie ma!!
i spieszcie się bo ogólnie dużo nie zostawiliśmy :P

bardzo dużo produktów w biedronce produkowanych jest przez renomowane firmy,tyle,że sprzedawane są w opakowaniu dla biedronki i dlatego są dużo tańsze... np.ich jogurty produkuje bakoma,chipsy fritolay(ci od laysów),słodycze wedel etc.
nie wiem dokładnie jak to jest u nich z winami ale podejrzewam że podobnie...
skoro można mieć identyczny produkt tylko w innym opakowaniu to po co przepłacać?przecież ślub i wesele to i tak spory wydatek.
myślę,że moi goście nie będą sprawdzali odwrotniej etykietki butelki ,aby sprawdzić pochodzenie sklepowe wina i aby potem skrzywić się że to biedronkowe... :PPP
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
sorry za spam :P kupiliśmy carlo rosi.
przed zakupem robiliśmy degustację win z różnych win i carlo dla nas najlepiej wypadło. ma ładną butelkę i przystępną cenę.

do góry