Widok
Znalazłam coś co nie mieści mi się w głowie. Ten konkurent Kalkowskiego tak pięknie pisze o pieskach. fotografuje się przy tym z odwołanym kiedyś przez radę gminy pierwszym wójtem który sprzedał ziemię pod panatoni. I tak troszczy się o te zwierzątka a kim jest - od lat jest myśliwym a na dodatek z bogatą kartoteką działań nieetycznych w tym osobliwymi hobby. Masakra, co za hipokryzja skrajna
Jak zawsze nie myślący na tym forum, bez Kalkowskiego gmina się zatrzyma , dolkowski nie wie skąd pozyskać kasę na propozycje niektórych przedsięwzięć to po pierwsze. Patrząc na niego to szuka stołka wątpię żeby się wychyli ponad coś . Jak ktoś wspomniał wcześniej Kalkowski pozyskiwał kasę nawet przed wyborami niebędący pewien wygranej . Jak słyszę że dolkowski wybuduje światłowód w największej dziurze gminy Szemud to tylko tepaki w to uwierzą ,badzie realistami . Nie ma większość w radzie to będzie musiał się z nimi liczyć ale bez niego gmina stanie w miejscu .
A ty jesteś w błędzie , mam tą przyjemność /obowiązek załatwiania spraw służbowych z różnymi gminami sąsiadującymi i nasza akurat należy do dobrze presperujacych . Bez problemu mogę się dodzwonić , załatwiam sprawy meliowo lub przez epuop . Nie robią problemu . Nie to co gmina linia gdzie trzeba osobiście czy gmina zukowo gdzie jest problem z odbiorem tel a jak już odbiorą to akurat osoby zajmującej się daną sprawą nie ma . Masakra więc nie narzekaj jak nie masz odzwierciedlenia u sąsiadów . Ja akurat na urzędników naszej gminy złego słowo nie powiem
Jak rzucasz nazwiskami to moze wspomnisz o rodzinie z Kielna która wszędzie rzuca się na obecnego wójta pomówieniami. Jeden z braci przepraszał jako KW czas zmian a drugi już za siebie a siedział w komisji wyborczej z KW czas zmian . Polecam wejść na KW wójta i poczytać. Jezeli ktoś pisze merytorycznie bez obrażania to okey ale pomawiać ?
Tak to prawda Tomasz Mionskowski zgłoszony do komisji z kww dolkowskiego, Hirsch właściciel działek pod panatoni, który pozuje na zdjęciach w tej samej koszulce z dolkowskim i KWW dolkowskiego sądownie przepraszają Kalkowskiego za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji. Dawidowski chłopak z Koleczkowa opisał wszystko o Dolkowskim i dopisal źródła, a rodzina mionskowskich pisze że te informacje to kłamstwo, a Admin Bojano usuwa te posty i wyrzuca go z grupy. Co sie z nami ludzie dzieje. Byłam na spotkaniu w czas i smak, wiec mam prawo sie wypowiedzieć. Dołkowski to porażka, a jego obietnice są nierealne. Byłam tez na spotkaniu wójta w bojanie i bez porównania. Można go lubić lub nie, ale wykazał sie wiedza. Dlatego ja już wiem na kogo zagłosować, wam tez polecam obiektywnie ocenić, a nie patrzeć na zasadę nie bo nie bo tylko sobie pogorszymy.
Nie wierzę że to piszę, ale mam wątpliwości czy zmiana wójta na tego renka będzie dobra dla Bojana. Rysiek ma już wyrobione układy tam gdzie trzeba, Struk pozostaje w sejmiku więc dalej będzie go wspierał, no i Rysiek faktycznie się rajcuje jak coś w gminie nowego powstaje. W Kielnie już wszystko wybudował, więc przy naszych nowych radnych które będą go naciskać jest spora szansa że wreszcie zajmie się Bojanem. Pan z renka zanim wszystko ogarnie to dużo czasu minie, a że znajomości ma w PiS to w czasach gdy karty rozdaje koalicja będzie miał trudniej. No i ta jego kampania taka populistyczna. Trudny wybór
Szczerze, to myślę, że przy obecnym Wójcie zaraz część radnych przejdzie z jednej strony na drugą z różnych względów i będziemy mieli powtórkę z rozrywki. Nie stanie to się teraz, ale po roku, dwóch. Jesteście tak pewni nowych radnych w 100%? Ja nie. Dolkowski nie jest idealny, ale uważam, że przy dobrym zespole będzie dążył do rozwoju gminy. Pamiętajmy, że to wójt sam nie pozyskuje środków, a ma od tego kompetentnych pracowników.
Czekam na debatę- ale podejrzewam ze chyba jeden z kandytatów się boi , ponieważ jego tak zwane PIeSki już go usprawiedliwiają na grupie Bojano ze Debata nie ma sensu , a mianowicie ze Kalkowski ma doświadczenie i będzie lepiej przygotowany niż Pan Dołkowski( nie posiada takiej wiedzy ) . to jak ma kierować gmina jak nic nie wie tylko wyssane z palca propozycje -startując na wójta trzeba mieć jednak przynajmniej strategie , chyba ze będzie się uczył przez następne 5 lat lub inni będą za niego pracować . Nie przyjęcie wyzwania świadczy jedynie jego braku wiedzy i leku przed kompromitacją - a przecież jest prezesa Rynku , posiada studia u Ojca Rydzyka więc coś tam wie. Chyba ze faktycznie dostał stołek z sympatii dla PISU ..... jak dużo prezesów za ich rządów.
Co niewygodnego na ktokolwiek z przeciwników to pieski Ryśka poważnie . Na grupie Bojano niestety administrator( przychylny Dolkowskiemu)) zablokował komentowanie - bo za dużo komentarzy , przychylne wyborowi Kalkowskiemu , Natomiast dolkowski dostawał trochę po łapach - brak doświadczenia nie realne obietnice itp. Oczywiście jeżeli sytuacja byłaby odwrotna nie było by blokowane komentowanie - zaznaczę nie były to wypowiedzi obraźliwe i naprawdę ciekawe stwierdzenia nie anonimowych użytkowników Facebooku .
Niestety pani Krystyno taka jest polityka wyciągną najgorsze brudy z życia człowieka -nie wiem czy to prawda czy nie ale po pani reakcji wydaje mi się że tak . A tak na marginesie zastanawia mi dlaczego ktoś teraz wywleka takie sensacje , i przy okazji oskarża obecnego wójta ( bo on jest temu winny) może ma ukryty cel nie wiem .
I odezwały się pieski dolkowskiego, tak samo nie zorientowane jak on- na tym nie polega debata są pytania dotyczące komunikacji , rozwoju itp. Natomiast afery jakby miały pokrycie to zawiadomienie do prokuratury jak zostało zgłoszone pana dolkowskiego i jego kampania na pieniądze spółki państwowej . Artykuł powyżej .
Hejt na Kalkowskiego zawsze usprawiedliwiony - . Bądźmy sprawiedliwi dla wszystkich . Jeżeli chodzi o debatę to mam nadziej że się przygotuje i odpowie skąd chce wsiąść kasę na światłowód we wszelkich wsiach i jak chce zrealizować zjazd z S6 w Bojanie - chyba że jego kolego pan H będzie odpowiadał stary kumpel wójta któremu zablokował Panatonii i chłop się obraził
Połączcie kropki. Pomaska pisała o tym dwa miesiące temu i dopiero teraz jak jest druga tura zgłosiła to do prokuratury? Przecież to śmierdzi z daleka. Czemu odrazu nie poszła? A no temu że w sądzie przegra ale będzie już po wyborach więc wystarczy im rozgłos polityczny. Już niedługo okaże się gdzie w gminie działkę dostała Pomaska i jak jej GPK media doprowadza. Tak się dzieję z każdym politykiem. Kalkowski ich zwyczajnie kupuje tak jak Mieczysława Struga(działka w Koleczkowie) a media za nasze pieniądze pociągnięte.
Masz dowody zgłoś odpowiednim służbą o nadużyciach . Jeżeli chodzi o łączenie kropek do Dałkowski oraz jego sztab jako jedyni prowadził kampanie polegającą na hejcie , obelgach , gratulacje dla pozosytałych kandytatów( Bubacz, Grubba, Kalkowski) - nie było słychać żadnej nienawiści , rzucanie oskarżeni bez pokrycia BRAWO, i wielki szacunek dla nich. Oczywiście nie uwzględniam żadnej opinii na forum Trójmiasto -bo to nie jest źródło rzetelnej informacji. Szkoda, nie było debaty w pierwszej turze , może wynik byłby inny i w II turze wystąpiła by jedna z Pań.
Tego się już czytać nie da, ta brudna kampania Dolkowskiego coś okropnego. Hania, Aga i Rysiek jakoś potrafią, a u Pawła Zawiadomienie na niego do prokuratury, Hirsch, z którym lata po domach, jego komitet i Mionskowski przepraszają Kalkowskiego za nieprawdziwe informacje, a szczują go tutaj dalej.
Byłem w I turze za Bubacz, ale nie jestem ślepy i w II głosuje na Kalkowskiego w połączeniu z nową radą to będzie rozwój Bojana. A na Dołkowskiego już po spotkaniu z nim w czas i smak patrzeć i słuchać go nie mogę, potrafi się tylko szczerzyć, a pustkę ma w głowie, co pokazał na spotkaniu. Oddaje świadomy i obiektywny głos.
Byłem w I turze za Bubacz, ale nie jestem ślepy i w II głosuje na Kalkowskiego w połączeniu z nową radą to będzie rozwój Bojana. A na Dołkowskiego już po spotkaniu z nim w czas i smak patrzeć i słuchać go nie mogę, potrafi się tylko szczerzyć, a pustkę ma w głowie, co pokazał na spotkaniu. Oddaje świadomy i obiektywny głos.
Pan czas zmian obiecywał światłowód bo wiedział że już jest w trakcje realizacji przez obecnego wójta. Właśnie obejrzałem filmik na stronie obu Szemud i pierwsze prace budowlane za 4-5 miesić. No tak szkoła w Koleczkowie ogłoszona styczeń luty z halą przez gminę. To pani startująca w koleczkowie z Czas zmian obiecywała jej budowę (wiedząc że już są projekty). No nie ładnie tak.
Właśnie ktoś mi wysłał to forum. Po pierwsze naucz się pisać poprawnie nazwisko po drugie nie mam czasu na te bzdury które tu się wypisuje. Jakoś na FB piszę co uważam z imienia i nazwiska i nie mam z tym problemu tak jak większość na tym forum. Nie twierdzę też że Dołkowski jest idealny ale jednocześnie nie życzę nikomu aby musiał przechodzić przez to co moja rodzina przechodzi przez Wójta Kalkowskiego. Gdyby ktoś się wczytał o co chodziło o pozwie w trybie wyborczym zauważył by że chodziło tylko o słowa "włodarze walczyli o to zeby ten zakład powstał w kielnie" Faktycznie nie walczyli ale jednocześnie nie zrobili nic żeby nie powstał i gdyby nie determinacja mieszkańców już by sobie pewnie smrodził. Jak widać po tym co tu się dzieje to widać że nie tylko ja mam takie zdanie że trzeba Wójta zmienić
Pani Soltys widze tez zmienila retoryke na swoim profilu i dzisiejsze posty ewidentnie wskazuja na uwielbienie wojta, czego wczesniej nie bylo. Cos zaczyna smierdziec, raczka raczke myje. Zwlaszcza ze jest wspierana przez Koinonia Jana Chrzciciela, mozna znalezc jej wypowiedzi jako uczestniczki. Ewidentnie utwierdzam sie w przekomaniu ze bez zmiany wojta, bedzie dalej kolesiostwo na calego.
Z tego co się orientuję to były spotkania z mieszkańcami a nie debatą , po drugie każdy ma inną strategię z tego co mi. na spotkaniu z Kalkowski, po prezentacji swoje ugrupowania oraz zaprezentowaniu swego planu zaprosił na indywidualne takaż zwane w cztery oczy rozmowy z nimi i radnymi . Przestanie siać zament , jak dla mnie dolkowski boi się debaty i próbuje się z niej wymigać . Z tego co sie orientuję dzisiaj jest debata dwóch kandytatów na wójta chyba Choczewa nie pamiętam , izabacznie na czym polega debata- większość piszących chyba nie jest w temacie .
Jaki wyborca taki kandydat - jeden to tylko nienawiścią odp drugi to boi się że głupoty palnie na debacie . Widać że wyborcy Dolkowskiego nie potrafią usprawiedliwić ciszy pana Pawła co do uczestnictwa w debacie to rzucają obelgi na ludzi którzy oczekują jasnej deklaracji co uczynił już dawno Kalkowski . Niestety brak uczestnictwa tylko dyskredytuje jednego z kandydatów .
Śmiechu warte - trole Dolkowskiego się odpaliły na maksa . Czytać tego się nie chce wałkują ciągle te same tematy. Jak dla mnie każdy oczekuje debaty aby posluchac jak spostrzega rozwój naszej gminy . A wy ciągle się wykręcacie po przykryciem afer Kalkowskiego . Naprawdę żenujące usprawiedliwienia . Nie bronię Wójta ale postawa pana Palwa świadczy o braku jakiekolwiek wiedzy wiedz zarzuca forum swoimi oskarżeniami. Gratuluję strategii
Ciężko powiedzieć nie ma większości w radzie , więc będzie musiał się z nimi liczyć . A patrząc na nasze panie radne to będą na bieżąco informornowac wątpię aby szły na układy dlatego przestań siać zament - widocznie w ciągu dnia piszesz na forum a wieczorami niszczysz plakaty to jest dobieri i**otyzm zaznaczę że mieszkają również rodziny z dziecimi i oglądają wasze bazgroły przykre że kampania obrała taką taktykę .
Poczekajcie. Widzialem gdzies piekne slowa Pani Moniki Brzeskiej "przy urnach rozliczcie prosze wójta Ryszarda Kalkowskiego - nie z ilości rzekomo posiadanych działek, km asfaltu pod domem czy ilości domniemanych kochanek...". Powiem tak, w każdej plotce jest nutka prawdy, a co oczy wielu ludzi widziały w Lubiczówce pare lat temu tego nie zapomną i to nie były jakieś halucynacje ;-) Także jak to jest z tymi wspaniałymi rodzinami stojącymi u boku, ile to dzieci wójt ma? Pogubiłem się. Jak długo będą nam mydlone oczy jak to pięknie wszystko wygląda, jaki wójt cacy?
Widziałem post Pani Brzeskiej na Facebook. Kupa śmiechu! Zablokowała możliwość komentowania, bo już zaczęły się pojawiać niewygodne komentarze. Czy jest to kampania prowadzona jak napisała w poście w sposób uczciwy i przejrzysty? Nie sądzę. Skoro napisała już co myśli to jeżeli oczekuje merytorycznej rozmowy, to oczernianie Pana Dołkowskiego jest co najmniej nie na miejscu.
z Wiki:- Afera kontrowersyjne zdarzenie prawne, związane z przestępstwem, często upublicznione w mediach, o dużym zasięgu oddziaływania.
Te afery to tylko w świadomości niektórych speców od siania plot. Byłyby afery był aby policja CBA czy inne urzędy. A tego w gminie nie ma. To że wójt się dokształcił za nasz piniądz to chwała mu za to , skuteczniejszy w pozyskiwaniu kasy jest. Budżet 12 lat temu mniej niż 50 milionów teraz prawie 200. Jest różnica, jest. W pewne grono niestety naszych bojańskich podjudzaczy, nie w smak sukcesy, wolą z PiSowskim kombinatorem się układać...
Te afery to tylko w świadomości niektórych speców od siania plot. Byłyby afery był aby policja CBA czy inne urzędy. A tego w gminie nie ma. To że wójt się dokształcił za nasz piniądz to chwała mu za to , skuteczniejszy w pozyskiwaniu kasy jest. Budżet 12 lat temu mniej niż 50 milionów teraz prawie 200. Jest różnica, jest. W pewne grono niestety naszych bojańskich podjudzaczy, nie w smak sukcesy, wolą z PiSowskim kombinatorem się układać...
Z ciekawości poszukałem- już kolejny raz ktos tu o tym wspomina. Komentarze widzę za i przeciw-raczej nie chodziło o dyskusje.Pani jedna z nielicznych odważna- jasno sie zadeklarowala. Ake nie dziwi mnie to- jest z wojta komitetu. Oczernianie Pana Dołkowskiego?Nie znalazłem. Mówi tylko o braku doświadczenia-to akurat prawda.
Dołkowski mieni się niczym Stan Tymiński swego czasu. Człowiek tajemniczy, ciekawy, z czarną teczką. Ale poznając go bliżej okazuje się że już tak kolorowo nie jest. Mieszkańcy Kielna się na tym przebierańcu poznali. w Grudniu wpada do parafii duża dotacja... (od kogo? przypadek?) Później pan D najlepszy parafianin!? Tak, a reszta gminy się nabiera na te jego filmiki... Ten człowiek niczego nie może obiecać, bo nic nie wie , ustawy samorządowej nie zna... , ładnie się uśmiechnie, chryzantemy potrzyma.
Tak jak w piosence...
Chryzantemy złociste
W półlitrówce po czystej
Stoją na fortepianie
I nie podlewa ich kufa nikt..
Taki obraz pana D.
Tak jak w piosence...
Chryzantemy złociste
W półlitrówce po czystej
Stoją na fortepianie
I nie podlewa ich kufa nikt..
Taki obraz pana D.
Sam chciałeś... a więc PORD. Proszę o przedstawienie czegokolwiek dowodów , aktu oskarżenia, zeznań świadków, czegokolwiek co świadczyłoby o tym że RK był winny, przyjmowania lub dawania łapówek?. Tylko bez domysłów, powielania opinii osób zawistnych...itd.
Sam winny , skazany w tej aferze został uniewinniony po 3 latach...
Sam winny , skazany w tej aferze został uniewinniony po 3 latach...
Fantastycznie, idź w tym kierunku, książkę napisz... . Tylko pomawiać, mamić i spiskować. Zero konkretów, tak myślałem. Może dobrze, zajmij się rozdzielaniem stołków w gminie... to Ci najlepiej wychodzi. Na tym polega kampania kontrkandydatów RK, tylko bzdury wypisywać... sami się prześcigacie w kłamstwach. Za jedno Wasz idol pan H już musiał przepraszać...
A on to wywłaszczał na siebie czy na gminę? Na swoją drogę czy na gminną? Najpierw ludziska pretensje, że dróg nie ma i wszyscy psy wieszają, a jak robi czy w Karczemkach czy w Bojanie, Kielnie to zaraz "kradnie". I tak źle i tak niedobrze, ale kłamca i złodziej mimo że nikomu nic nie ukradł, jakby ukradł to pewnie byłby skazany... ale skazany nie jest, dziwne.
Aby wytrącić ten d**ilny argument kolegom Kalkowskiego, którzy tak tu się rozpasli na forum, to lepiej pisać, ze się z polityką Wójta nie zgadzamy. Znowu się odpalił kolejny w stylu "albo pozew albo siedź cicho".
Swoją drogą na Wójta jest tu jechanie od przynajmniej 4 lat. A teraz Ci co jadą na wójta i jego polityke to nagle są nazywani trollami Dołowskiego XD To jest dopiero samozaoranie. Rozgryść trolli wójta to można w 5 minut. Obrońców Kalkowskiego nigdy tu nie było bo całe Bojano ma go dosyć, a nagle znalazła się ich cała rzesza :D
Swoją drogą na Wójta jest tu jechanie od przynajmniej 4 lat. A teraz Ci co jadą na wójta i jego polityke to nagle są nazywani trollami Dołowskiego XD To jest dopiero samozaoranie. Rozgryść trolli wójta to można w 5 minut. Obrońców Kalkowskiego nigdy tu nie było bo całe Bojano ma go dosyć, a nagle znalazła się ich cała rzesza :D
Zgodnie z prawem. PiS tez zgodnie z prawem wdrożyło "Polski Ład" - zabrało środki gminom, zmieniło szereg finansowania z Państwowego na Gminne/Samorządowe. Czyli tez zgodnie z prawem... i co napiszesz że nas okradło, że znalazło jeleni? Tak wygląda rzeczywistość. Chodnika między Bojanem a Koleczkowem nie ma... tam gościu chciał 200 zł za m2 i jakoś wójt go nie wywłaszczył... ciekawe czemu..., czyżby zaczął przeglądać rocznik statystyczny i że już za dużo wydał "1zł", że przoduje w powiecie!? Chyba nie, są ziemie o które trzeba wywłaszczyć albo się dogadać bo są inne potrzeby, między innymi prawo budowlane, drogowe itd. Ale pewnie Cię to nie interesuje... bo walić na lewo i na prawo, że złodziej i kłamca jest bardziej w Bojanie na topie... to karierę robisz... .