Widok

Jasnowidz Inka - jaka sprawdzalność?

Czy był ktoś kiedyś u tej Pani? Czy się sprawdziło? Jakie wrażenia na jej temat. Proszę o opinie a nie polecanie innych.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
Czy myślisz, że odwiedzałabym przez kilka lat osobę, która opowiadałaby mi dyrdymały?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem.
Czyli najlepsi skuteczni tarociści z powołania, mimo mimo piekielnej inteligencji nie robią absolutnie nic dla społeczeństwa tylko łapczywie hapią forsę a nikt nie jest w stanie (obserwowalnym dowodem) potwierdzić ich nadprzyrodzonych zdolności.

Nie wątpię, że 'klient wraca' do tarocisty, który jak wspomniałem w postach powyżej od 'klienta' ma pewnie z 1.5x wyższe IQ ;) Klient w swoim otoczeniu nie ma zbyt wielu mądrych ludzi, więc tarocista (czyli przeciętny logicznie racjonalnie myślący gościu/babka) jest dla klienta niewyobrażalnie mądrym guru, wyrocznią. Nie wątpię w to, że wróżki udzielają najczęściej dobrych porad. Wątpię natomiast czy byłyby to inne porady, które usłyszę za darmo od swojej "pierwszej z brzegu poinformowanej o jakimś tam problemie" koleżanki ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Praktykuję" wyłącznie hobbystycznie, trochę w stylu "śpiewać każdy może" :-) Ale nie wybieram się do La Scali w tym stuleciu, a może nawet i nie w następnym. I staram się, żeby ten "śpiew" nikomu nie zaszkodził.
Tatarskie siodła - szczególnie w Polsce - bywały dziurawe ;)
Nie mówię o kolejkach w NFZ, tylko o terminach wizyt dla osób, które chcą odwiedzić konkretnego tarocistę. Nie jakiegokolwiek. I nie po raz pierwszy, ale n-ty chcą wysłuchać, co ma do powiedzenia. Zadowolony klient wraca.
A co jest złego w tatarskim siodle? Nie jest ani brzydkie ani niewygodne :-)))
Średni tarocista to zły tarocista. Takiego nie polecę, bo może tylko zrobić klientowi kuku. Albo najlepszy, albo żaden.
O nie nie nie nie nie, to tak jakby powiedzieć, że:
"lekarz X jest świetnym onkologiem bo kolejki kończą się w 2019 roku"
;)
Żadne to portfolio.
Nie daje to ŻADNEJ gwarancji, że chociaż jeden z tych pacjentów przeżyje.
A "portfolio" dobrego tarocisty to kalendarz wypełniony terminami wizyt stałych klientów.
Ależ ja nie chcę tych ładnych, wypachnionych, najlepszych na rynku :)
Ja chcę taką... Średnią, początkującą nawet, może być też stara brzydka i z mordą jak tatarskie siodło, ale obdarzoną - jak to napisałaś - "szczególną wrażliwością" ;)

Odkąd zaczęliśmy tą kuriozalną wymianę zdań non stop robisz uniki i nie przeczytałem jeszcze ani jednego konkretu :(
Średnio umiejętne bo transparentne uniki, to bardzo pożądana - wymagana wręcz - cecha u wróżki nic więc dziwnego, że praktykujesz wyłącznie hobbystycznie.
Dobry tarocista nie potrzebuje reklamy i nie szuka klientów. Ci naprawdę skuteczni nie mogą się od wizyt opędzić.
Naturalnie, że jakość kosztuje - problem w tym, że ani Twoje ani niczyje słowo nie jest dla mnie potwierdzeniem tej rzekomej jakości. Graficy komputerowi przedstawiają Ci swoje portfolio, programiści referencje i istniejące wdrożone projekty.
W przypadku wróżek - i innych czarodziejskich istot - niestety nie ma możliwości sprawdzenia czegokolwiek.

Proszę więc o tycią, minimalną próbkę możliwości takiej magiczki w dowolnej kwestii - oczywiście przeprowadzoną na mojej osobie. To nie wiele mając na uwadze zdobycie kolejnego wiernego zadowolonego klienta...

To mówisz między wierszami, że nie potrafisz i nie znasz nikogo kto potrafiłby wskazać taką osobę?
Czasem kładę karty dla moich znajomych, tylko i wyłącznie dla przyjemności i oczywiście za darmo. Ale to nie jest mój "zawód", a jedynie hobby. I daleko mi do profesjonalnych tarocistów. Sesja u "zawodowca" nie jest tania i jest to dla mnie zrozumiałe. Jakość musi kosztować.
Moja praca daje widzialne i faktyczne produkty, które często działają latami. Ponadto za moją pracę, jej ewentualne błędy i skutki tych błędów biorę pełną odpowiedzialność ;)
Jak w każdym normalnym zawodzie ponoszę konsekwencje za błędy w sztuce.

Tak, zdarza mi się pracować za darmo, lub po godzinach, bo ważniejszy dla mnie jest wizerunek firmy i zrobienie tego czego się podjąłem niż fajrant o 15:30 ;)
Zdarzało mi się też w przeszłości zrobić coś nieodpłatnie znajomym lub nawet znajomym znajomych - niestety to był błąd, bo wdzięczności zero, a jak następnym razem odmówiłem to wielce szanowni państwo się obrazili ;)

Swoją drogą bardzo dobrze, że odniosłaś się do 'wróżbiarstwa' jak do pracy. Celem każdej pracy jest osiągnięcie korzyści finansowych. Pasją natomiast jest coś, co robimy w wolnym czasie za darmo co nas spełnia. Szczęściarzami są osoby, które stanowią marginalny odsetek populacji które mogą połączyć pracę z pasją. Odsetek ludzi łączących przyjemne z pożytecznym jest mały, ale jestem pewien, że w różnych zawodach jest on inny - np. w przypadku programistów jest większy, świadczą o tym wszystkie open-source'owe projekty tworzone i pielęgnowane 'stricte pro publico bono'. Nie znam - może znam, ale nie potrafię w tej sekundzie wymienić - ŻADNEJ innej gałęzi gospodarki która robi coś za darmo dla innych i za darmo udostępnia swoją pracę publicznie. Uważam programistów za ludzi o ponadprzeciętnej inteligencji, którzy zarabiają krocie.
Wróżki też zarabiają krocie, i oboje zgadzamy się że - te poza TV - mają ponadprzeciętną inteligencję i są bardzo spostrzegawcze.
Więc z definicji powinny być bardziej wyczulone, empatyczne i otwarte na problemy ludzkie.

Interesujesz się bardzo tematem, masz nawet swoje karty, więc bez problemu wskażesz mi, albo skierujesz mnie do osoby która mi wskaże, JEDNĄ taką wróżkę, która chociaż pierwszą próbkę swoich możliwości prezentuje bez opłat - a na dniach pójdę i sam się przekonam.
A Ty pracujesz za darmo? Bo ja nie.
*służą radą i niosą pomoc
Są są, potem z bajek się wyrasta ale zachowuje się wartości i morały przez bajki niesione.
W pewnym wieku dowiadujesz się również, że Święty Mikołaj... to tak na prawdę 'Twój stary' a Kaczor Donald, Czerwony Kapturkę, Calineczka i Scoobydoo to postacie FIKCYJNE.

Fikcyjne lub groteskowe - jak pani z "fotografii" poniżej:
image

Widzisz, ja też bardzo lubię fantasy, ale nie wciskam ludziom kitu na forach, że zbieram ekipę do questa bo trzeba zasuwać z buta do Rosji żeby zniszczyć jakiś tam Pierścień Władzy... ;)

Gdyby ci ludzie mieli takie zdolności jak Ci się wydaje (albo jak wmawiasz nam) że mają i byli oświeceni/natchnieni czy whateva - to nie pomagali by ludziom za epickie pieniądze tylko za darmo ;) I co chwilę któryś z nich wygrywałby na loterii i przekazywał pieniądze na cele charytatywne.

Nie słyszałem jeszcze o jasnowidzu, który wygrałby w totka... Dziiiiiiwne... ;)

Słyszałem natomiast o bardo mądrych ludziach, często pustelnikach, którzy pomagają i niosą pomoc za darmo ;)

Dziwne...
A bajki są nam potrzebne na pewnym etapie naszego rozwoju. Ten etap nazywa się dzieciństwo.
Nie jestem jasnowidzem. Nie mam daru przewidywania przyszłości. Ale wiem na pewno, ze istnieje znacznie więcej niż to, co postrzegamy swoimi niedoskonałymi zmysłami.
To na co mi taka wróżka, co ani nie jest piękną kolorową z bajki ani nie odpowiada na pytania?
To ja sobie jednak odpuszczę tą wizytę...
;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Każdy sam musi odpowiedzieć na pewne pytania. Na tym polega zabawa w życie.

Inne tematy z forum Inne

FOTOGRAFIA (19 odpowiedzi)

Witam interesuję się fotografią. Nie jestem żadnym zawodowcem, nie zarabiam na zdjęciach, ale...

Rola bitcoina na rynku krypto (3 odpowiedzi)

Cześć! Chciałbym lepiej zrozumieć rolę bitcoina na współczesnym rynku kryptowalut, ponieważ...

Własna firma (42 odpowiedzi)

Gdzie w Trójmieście jest dobre miejsce dla prowadzenia małej firmy? Mam tu na myśli możliwość...

do góry