Widok

Jawność w internecie

Rozbawiła mnie wypowiedź jednego z użytkowników forum na temat podpisywania się, bo domyślam się, co on przez to rozumie, a ponieważ na kllku portalach wskazywałem na konieczność podpisywania się imieniem i nazwiskiem, więc też chciałem i na tym forum poruszyć ten problem. Sam nie podpisuję się nazwiskiem, lecz inicjałami, ale podpisywanie się nazwiskiem nie stanowiłoby dla mnie problemu. Sądzę, że wymóg pospisywania się prawdziwym nazwiskiem ograniczyłby ilość głupot wypisywanych w internecie.Co wy na to ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zacznij się podpisywać z imienia i nazwiska i zobaczymy .... na razie mamy jedną stronę medalu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

dokładnie, czekam na imie i nazwisko BUSZMENA.

MILEGO DNIA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja jestem za obowiązkową jawnością, a wy ? Ujawnicie się, czy dacie dyla ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie widać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie znasz? Dziwne. Ara się przecież nie bunkruje. No chyba że aż tak Ci zależy na Jego personaliach pod postami, ale w tym przypadku to niczego nie zmieni, tak coś podejrzewam;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

,,łowca absurdów" popularne imię i nazwisko, prawie jak Jan Nowak. Brawa za odwagę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czego można wymagać od gamonia który nie może się zdecydować czy jest łowca absurdów czy zetjota?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Okreśiłem swoje stanowisko wyraźnie i oczekuję wyraźnej odpowiedzi.
Widzę, że niektórzy się nie kwapią, wolą opłotkami coś sugerować.
Cyk, cyk, cykora macie ?

Ja nie, tyle że nie ma takiej potrzeby - moje personalia jeszcze łatwiej namierzyć w sieci niż Aradasha;) A Twoje - do momentu, w którym mi nie podpadniesz - są dla mnie bez znaczenia. Bez urazy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daj dobry przykład, okaż odwagę cyk, cyk cykora masz?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ZJ:

Nie wiem od kiedy "siedzisz w Necie". Ja od lat 90'tych.
Przyjęło się używanie nicków.. i tyle. Taka specyfika Netu.. i niech tak zostanie.
Nikt Ci przecież nie zabrania podpisywania się imieniem i nazwiskiem.
Ja się podpisuję jako "sa∂yl" bo:
- się przyzwyczaiłem
- ksywka ta ma z 10 lat dłuższą historię niż mój kontakt z Netem i dla całkiem sporego grona osób jest o niebo bardziej rozpoznawalna niż moje imię i nazwisko*
- znacząca część forumów (nie tylko tych widocznych np.na HP, bo mam w pip znajomych np. na suwaczkach) zna mnie z imienia, nazwiska, adresu i (spora grupa) z peselu. Nie "tajniaczę się"

---
* moje imię i nazwisko jest mylące w pewnych kręgach. Już parę osób było zawiedzionych, że to ja a nie ten inny :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

BTW: ten "inny" tak samo wymawia (a w zasadzie: nie wymawia) "R" jak ja. I kilka osób w mim życiu zwróciło mi uwagę na pewne fizyczne podobieństwo. Pomijając zupełnie zbieżność poglądów.
Jest 3 lata starszy ode mnie.

Niestety... tatusia już za jęzor nie pociągnę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

@kretynek
>BTW: ten "inny" tak samo wymawia (a w zasadzie: nie wymawia) "R" jak ja.

How cute !!!!

@łowca absurdów
Skoro zakładasz wątek o podpisywaniu się i sam piszesz, że możesz się podpisywać, to przestań tyle pierd**ić i po prostu się podpisuj z imienia i nazwiska.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

>> podpisywanie się nazwiskiem nie stanowiłoby dla mnie problemu

> po prostu się podpisuj z imienia i nazwiska.

A dla ciebi jest to problemem?

Zafirmujesz swoim imieniem i nazwiskiem bzdety, które za pieniądze produkujesz na Forum?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pan Sadyl wyskoczył jak Filip z konopi i odpowiedział na wpis kierowany do Ratlerka.
Przy okazji wymazał swoje nazwisko kupą, zarzucając innym Forumowiczom inny charakter obecności na forum niż jego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sadyl, ty tez nie przeginaj. Koloryzujesz ,cukrujesz i dodajesz sobie jaki to ty nie jestes we wszystkim najlepszy, najbardziej doświadczany,z kim Cię to nie mylą itd... Ale w jednym mnie rozbawiłeś. Kiedy? Kiedy po pijaku podałeś swój adres na forum do publicznej wiadomości . Skad wiem że po pijaku? Twoje nocne wpisy tak bardzo różnią się od tych dziennych,więc nawet nie trza ich na zegarku sprawdzać.
Zeby nie być gołosłownym twój adres brzmi: Ćwir, Ćwir.
Specjalnie napisałem w tej formie,głupi nie jesteś.odczytać potrafisz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro znasz adres, to znasz również mój wpis, kierowany do Crossa, w ktrym pisałem coś podobnego, jak wyżej. Czyli, że znaczna część Forumowiczów również zna ten adres - zatem nie "wystawiłem się" WÓWCZAS jakoś nadmiernie.
Kiedy jego propagacja nie była już potrzebna, poprosiłem administrację Forum o jego usunięcie. Żeby np. dzisiaj ktoś przypadkowy sobie go nie wyguglał.
Ty go znasz.. ok. W żaden sposób mnie to nie "uwiera".
Choćbym nawet nie podawał publicznie swoich danych, znalezienie ich, dla kogoś kto umie szukać, to chwila moment.
Kiedyś rozmawialiśmy o tym z dziewczynami z Forum. Kiedy poznałem pesel Inki² "po gębie" i znalazłem Vi w stroju plażowym ;) Zajęło mi to kilka minut.

Czy koloryzuję i "dodaję sobie" jest w stanie ocenić tylko ktoś, kto mnie zna.
Ale nie spotkałem się z zarzutami od znajomych, ze mijam się z prawdą. Bo tego nie robię.

Cwani jesteście, a prostej rzeczy nie możecie zrozumieć, a może nie chcecie zrozumieć, że jak się ustala tryb poruszania po jezdni, to dotyczy to wszystkich bez wyjątku , nie może tu być uprzywilejowanych jadących po lewej stronie jezdni. Podobnie jest w mediach. W systemie demokratycznym obowiązuje jawność, pełna jawność. Jak kogoś jawność denerwuje, niech siedzi w dziurze i w ogólne nie wychyla łba z nory.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

co na to pozostali ;] szczególnie autor wątku którego to "uwiera" cyt. sadyla
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (98 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry