Widok

Jazda lewym pasem

Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Trójmiasto- nagminna jazda lewym pasem- mimo, że prawy pas jest wolny. To jest wykroczenie drogowe. Często większość kierowców jedzie lewym pasem, nawet policja tak jeździ. Wina kierowców i policji, że na to pozwala. Pochodze z większej aglomeracji i jest to dla mnie niezrozumiałe. Niska kultura na drodze, czy braki wyszkolenia.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 15
Dokładnie, jako swiezy kierowca jezdzilam prawym pasem bo wolniej, ale np. ul. Morska w Gdyni - prawy pas - dziurawa masakra, nietrudno o uszkodzenie auta. Przyspieszylam i jeżdżę lewym.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 37
Lub jezdnia jednokierunkowa. Czyli jak masz barierki i 2 pasy poza obszarem zabudowanym to wyprzedzasz jak chcesz. Zwłaszcza idiotów snujących się 80-100 km/h lewym pasem na obwodowej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 28
prawie znasz przepisy, pod warunkiem że są dwa pasy w tym samym kierunku a poza obszarem zabudowanym muszą by trzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 36
Ma racje popieram go. Jestem kierowcą tira
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 2
To jest kultura Kaszubska, a nie Polska
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja zawsze jadę prawym pasem. Mam przed sobą pustą drogę, nikt się przede mnie nie wpycha, a na światłach prawie wszystkich wyprzedzam, bo ci, co stoją na końcu, nie zdążą przejechać jak światło zmieni się na zielone.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ta większa aglomeracja od Trójmiasta to pewnie Kartuzy?
Bo tam rzeczywiście wszyscy jeżdżą prawym pasem , bo lewy jest w przeciwną stronę.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 31
Wyprzedzanie w terenie zabudowanym prawym pasem nie jest zabronione więc w czy problem?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 39
Masz tutaj odpowiedź na postawione pytanie a jak widzisz prawy pa wolny to sam nim jedź.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 43
prawy dziurawy pas nienadający się do normalnej jazdy...
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 33

Inne tematy z forum Motoryzacja

Hyundai ix35 czy Kia sportage (9 odpowiedzi)

witam! zastanawiam się nad kupnem nowego auta. Nie wnikając w szczegóły, które auto byście...

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (33 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ???? (151 odpowiedzi)

witam chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ? mam wymagania chcę aby auto miało...

do góry