Widok
Jazda lewym pasem
Trójmiasto- nagminna jazda lewym pasem- mimo, że prawy pas jest wolny. To jest wykroczenie drogowe. Często większość kierowców jedzie lewym pasem, nawet policja tak jeździ. Wina kierowców i policji, że na to pozwala. Pochodze z większej aglomeracji i jest to dla mnie niezrozumiałe. Niska kultura na drodze, czy braki wyszkolenia.
Jest jeszcze jedna bolączka w tym temacie! Blokowanie lewego, kończącego się pasa na Armii Krajowej w godzinach szczytu komunikacyjnego. Celują w tym kierowcy ciężarówek, ale nie jest to regułą. Przy takim nasileniu ruchu jaki tam występuje, jest to bardzo irytujące. Dyskusje na CB radio, okraszone wulgaryzmami niczego nie zmieniają. Kierowcy ciężarówek nie rozumieją potrzeby jazdy również lewym pasem i ruchu na suwak przy zwężeniu na końcu. Codziennie prawie popełniają wykroczenie utrudniania ruchu. Gdzie jest policja?!
Kilka dni obecności patrolu w tym miejscu, przy wszechobecnym CB radio rozwiązałoby kwestię z pożytkiem dla wszystkich. Nauczyłoby to może tłumoków wykorzystania całej przepustowości ulicy!!!
Kilka dni obecności patrolu w tym miejscu, przy wszechobecnym CB radio rozwiązałoby kwestię z pożytkiem dla wszystkich. Nauczyłoby to może tłumoków wykorzystania całej przepustowości ulicy!!!
dziś na obwodnicy wyprzedzałam prawym mając 130 km/h !!! nie jestem w stanie określić ile miał gentleman jadący lewym (60/80?). każdemu nerwy by puściły.
jazdę lewym pasem szczególnie upodobali sobie posiadacze samochodów z tablicami rejestracyjnymi GWE, GPU, GKA.....
przecież dla nich jazda prawym pasem to jak jazda poboczem a oni są z miasta i poboczem ciągać się nie będą.
proszę zwrócić uwagę że lewym pas okupuja w dużej większości posiadacze właśnie tych tablic co wymieniłem wyżej.
przecież dla nich jazda prawym pasem to jak jazda poboczem a oni są z miasta i poboczem ciągać się nie będą.
proszę zwrócić uwagę że lewym pas okupuja w dużej większości posiadacze właśnie tych tablic co wymieniłem wyżej.