Widok
Jazda lewym pasem
Trójmiasto- nagminna jazda lewym pasem- mimo, że prawy pas jest wolny. To jest wykroczenie drogowe. Często większość kierowców jedzie lewym pasem, nawet policja tak jeździ. Wina kierowców i policji, że na to pozwala. Pochodze z większej aglomeracji i jest to dla mnie niezrozumiałe. Niska kultura na drodze, czy braki wyszkolenia.
Jest jeszcze jedna bolączka w tym temacie! Blokowanie lewego, kończącego się pasa na Armii Krajowej w godzinach szczytu komunikacyjnego. Celują w tym kierowcy ciężarówek, ale nie jest to regułą. Przy takim nasileniu ruchu jaki tam występuje, jest to bardzo irytujące. Dyskusje na CB radio, okraszone wulgaryzmami niczego nie zmieniają. Kierowcy ciężarówek nie rozumieją potrzeby jazdy również lewym pasem i ruchu na suwak przy zwężeniu na końcu. Codziennie prawie popełniają wykroczenie utrudniania ruchu. Gdzie jest policja?!
Kilka dni obecności patrolu w tym miejscu, przy wszechobecnym CB radio rozwiązałoby kwestię z pożytkiem dla wszystkich. Nauczyłoby to może tłumoków wykorzystania całej przepustowości ulicy!!!
Kilka dni obecności patrolu w tym miejscu, przy wszechobecnym CB radio rozwiązałoby kwestię z pożytkiem dla wszystkich. Nauczyłoby to może tłumoków wykorzystania całej przepustowości ulicy!!!
dziś na obwodnicy wyprzedzałam prawym mając 130 km/h !!! nie jestem w stanie określić ile miał gentleman jadący lewym (60/80?). każdemu nerwy by puściły.
jazdę lewym pasem szczególnie upodobali sobie posiadacze samochodów z tablicami rejestracyjnymi GWE, GPU, GKA.....
przecież dla nich jazda prawym pasem to jak jazda poboczem a oni są z miasta i poboczem ciągać się nie będą.
proszę zwrócić uwagę że lewym pas okupuja w dużej większości posiadacze właśnie tych tablic co wymieniłem wyżej.
przecież dla nich jazda prawym pasem to jak jazda poboczem a oni są z miasta i poboczem ciągać się nie będą.
proszę zwrócić uwagę że lewym pas okupuja w dużej większości posiadacze właśnie tych tablic co wymieniłem wyżej.
Chłopie, muszę jechać lewym pasem, bo chcę potem skręcić w lewo.
Jak będę na prawym pasie, to mnie nie puszczą i nie przedrę się. A tak to zjeżdżam na pas przeznaczony do skrętu w lewo, np.ul.Abrahama w Gdańsku i już nikomu nie wadzę...
~obs
2011-08-14 10:50:59
a tego wpisu nie zauważyłam, no padam ze śmiechu...
nie wpuszczą hehe, zawsze jest sytuacja, by zmienic pas, są tez i zyczliwi,którzy wpuszczają...
no tylko boki zrywać...nie umiesz zmieniac pasów w ruchu miejskim? gdzie kupiłeś prawko i za ile?
proponuję nie wsiadać za kółko, bo skoro z tym jest problem, to aż strach pomysleć czego jeszcze nie ogarniasz albo jak sie zachowasz w grozniejszej sytuacji
Jak będę na prawym pasie, to mnie nie puszczą i nie przedrę się. A tak to zjeżdżam na pas przeznaczony do skrętu w lewo, np.ul.Abrahama w Gdańsku i już nikomu nie wadzę...
~obs
2011-08-14 10:50:59
a tego wpisu nie zauważyłam, no padam ze śmiechu...
nie wpuszczą hehe, zawsze jest sytuacja, by zmienic pas, są tez i zyczliwi,którzy wpuszczają...
no tylko boki zrywać...nie umiesz zmieniac pasów w ruchu miejskim? gdzie kupiłeś prawko i za ile?
proponuję nie wsiadać za kółko, bo skoro z tym jest problem, to aż strach pomysleć czego jeszcze nie ogarniasz albo jak sie zachowasz w grozniejszej sytuacji
###############
tak tak chciałbyś poczuć mój smak
wszędzie dotknąć
potem po prostu w dupę kopnąć
nie nie tego aż tak trudno nie mówi się
to nie amatorski układ kolacja ze śniadaniem
to cos dla konesera a ja jestem głównym daniem!
###############
wszędzie dotknąć
###############
szczerze mowiac to najczesciej widze lewy pas zapchany przez muły w powiecie wejherowskim... widzę gwe i mnie mierzi...na rondzie w Wejherowie placze ze smiechu jak widze kierunkowskaz w lewo...
gka tez mnie dobija, bo to w wiekszosci kierowcy bez wyobrazni...
w ogóle zabrałabym prawko niejednemu, nawet z gd,gsp i jak najbardziej z ga, za chamstwo,mułowatośc i właśnie brak wyobraźni...
mało tego dobijaja mnie skrzyzowania typu grunwaldzka/ do studzienki - sam nie pojedzie,to innym tez nie da i zablokuje przejazd:/
wrrrrrrrrrrrrrrr! zabrac prawko, niech sie ucza i zdaja od nowa i tak do skutku!!!
gka tez mnie dobija, bo to w wiekszosci kierowcy bez wyobrazni...
w ogóle zabrałabym prawko niejednemu, nawet z gd,gsp i jak najbardziej z ga, za chamstwo,mułowatośc i właśnie brak wyobraźni...
mało tego dobijaja mnie skrzyzowania typu grunwaldzka/ do studzienki - sam nie pojedzie,to innym tez nie da i zablokuje przejazd:/
wrrrrrrrrrrrrrrr! zabrac prawko, niech sie ucza i zdaja od nowa i tak do skutku!!!
###############
wszędzie dotknąć
###############
wszędzie dotknąć
###############
Można by również dodać, że denerwujące jest postępowanie osób, które lewym pasem omijają ile się da pojazdy stojące w korku (np. gdy niżej pas prawy jedzie na wprost, a lewy skręca) i na samym początku korka wjeżdzają na pas do jazdy na wprost i tam także jadą.
Ciekawy jest tu fakt, iż np. w kolejce w sklepie, wszyscy by się obużyli, a tu niestety nikt nic nie powie. Więcej - gdzie by się tak ktoś nie próbował wepchnąć, zawsze znajdzie się ktoś kto go bez problemu wpuści.
I nie chodzi mi tu Panie i Panowie o sytuację, gdzie są 2 lub 3 pasy i jeden się kończy, lecz gdy każdy pas jedzie w innym kierunku. Przykłady: zjazd z Moreny w stornę łostowickiej, czy też 3 Maja w stronę skrzyżowania z Kartuską.
Ciekawy jest tu fakt, iż np. w kolejce w sklepie, wszyscy by się obużyli, a tu niestety nikt nic nie powie. Więcej - gdzie by się tak ktoś nie próbował wepchnąć, zawsze znajdzie się ktoś kto go bez problemu wpuści.
I nie chodzi mi tu Panie i Panowie o sytuację, gdzie są 2 lub 3 pasy i jeden się kończy, lecz gdy każdy pas jedzie w innym kierunku. Przykłady: zjazd z Moreny w stornę łostowickiej, czy też 3 Maja w stronę skrzyżowania z Kartuską.
"Przykłady: zjazd z Moreny w stornę łostowickiej"
skoro przez dlugi dosc fragment wspomnianej drogi stoja znaki informacyjne - 2 pasy do jazdy na wprost - i dopiero jakies 200 metrow przed skrzyzowaniem znaki zmieniaja pas z jazdy na wprost do jazdy w lewo, to czemu nie jechac po obu pasach na wprost do miejsca, w ktorym pas zmienia swoje przeznaczenie????
skoro przez dlugi dosc fragment wspomnianej drogi stoja znaki informacyjne - 2 pasy do jazdy na wprost - i dopiero jakies 200 metrow przed skrzyzowaniem znaki zmieniaja pas z jazdy na wprost do jazdy w lewo, to czemu nie jechac po obu pasach na wprost do miejsca, w ktorym pas zmienia swoje przeznaczenie????
jak gka i gwe przestana zabierac prace tym z gd,to nie bedzie takich korków:)
###############
wszędzie dotknąć
###############
wszędzie dotknąć
###############
Kolego, nie mówie tu o sytuacji gdy dwa pasy schodzą się w jeden dalej jadący, tylko kiedy mamy dwa pasy, jeden pozwala na jazdę w lewo, drugi prosto. Na pasie do jazd prosto stoi korek osób, zamierzajacych w tym kierunku pojechać. Na lewym pasie, gdzie jest mniejszy ruch, część osób omija korek, by wjechać "wepchąć się" przy samym skrzyżowaniu, aby uniknąć stania w korku. Jest to bardzo niegrzeczne w stosunku do osób, które uczciwie chcą odstać swoje i pojechać w tym kierunku.