Widok

Jazda lewym pasem

Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Trójmiasto- nagminna jazda lewym pasem- mimo, że prawy pas jest wolny. To jest wykroczenie drogowe. Często większość kierowców jedzie lewym pasem, nawet policja tak jeździ. Wina kierowców i policji, że na to pozwala. Pochodze z większej aglomeracji i jest to dla mnie niezrozumiałe. Niska kultura na drodze, czy braki wyszkolenia.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 15
"Przykłady: zjazd z Moreny w stornę łostowickiej"

skoro przez dlugi dosc fragment wspomnianej drogi stoja znaki informacyjne - 2 pasy do jazdy na wprost - i dopiero jakies 200 metrow przed skrzyzowaniem znaki zmieniaja pas z jazdy na wprost do jazdy w lewo, to czemu nie jechac po obu pasach na wprost do miejsca, w ktorym pas zmienia swoje przeznaczenie????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Np. aby zachować się kulturalnie.

To, że oznakowanie tego fragmentu drogi jest conajmniej kiepskie to jest inna sprawa. Ale wiedząc o tym, iż tylko jeden pas jedzie prosto, uczciwie było by stanąć na końcu sznura aut które zmierzają w tym właśnie kierunku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak gka i gwe przestana zabierac prace tym z gd,to nie bedzie takich korków:)
###############
tak tak chciałbyś poczuć mój smak
wszędzie dotknąć
potem po prostu w dupę kopnąć
nie nie tego aż tak trudno nie mówi się
to nie amatorski układ kolacja ze śniadaniem
to cos dla konesera a ja jestem głównym daniem!
###############
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jazda na suwak jest bardziej kulturalna i na dodatek bardziej sprawiedliwa - kazdy stoi tyle samo w korku... a ze ruch jest zle organizowany to juz nie jest wina kierowcow...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolego, nie mówie tu o sytuacji gdy dwa pasy schodzą się w jeden dalej jadący, tylko kiedy mamy dwa pasy, jeden pozwala na jazdę w lewo, drugi prosto. Na pasie do jazd prosto stoi korek osób, zamierzajacych w tym kierunku pojechać. Na lewym pasie, gdzie jest mniejszy ruch, część osób omija korek, by wjechać "wepchąć się" przy samym skrzyżowaniu, aby uniknąć stania w korku. Jest to bardzo niegrzeczne w stosunku do osób, które uczciwie chcą odstać swoje i pojechać w tym kierunku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Chłopie, muszę jechać lewym pasem, bo chcę potem skręcić w lewo.
Jak będę na prawym pasie, to mnie nie puszczą i nie przedrę się. A tak to zjeżdżam na pas przeznaczony do skrętu w lewo, np.ul.Abrahama w Gdańsku i już nikomu nie wadzę...

~obs

2011-08-14 10:50:59

a tego wpisu nie zauważyłam, no padam ze śmiechu...

nie wpuszczą hehe, zawsze jest sytuacja, by zmienic pas, są tez i zyczliwi,którzy wpuszczają...

no tylko boki zrywać...nie umiesz zmieniac pasów w ruchu miejskim? gdzie kupiłeś prawko i za ile?
proponuję nie wsiadać za kółko, bo skoro z tym jest problem, to aż strach pomysleć czego jeszcze nie ogarniasz albo jak sie zachowasz w grozniejszej sytuacji
###############
tak tak chciałbyś poczuć mój smak
wszędzie dotknąć
potem po prostu w dupę kopnąć
nie nie tego aż tak trudno nie mówi się
to nie amatorski układ kolacja ze śniadaniem
to cos dla konesera a ja jestem głównym daniem!
###############
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Generalnie włączanie lewego kierunkowskazu na skrzyżowaniu z ruchem okrężnym (jednopasmowym) jest zbędne, natomiast używanie kierunkowskazów w ruchu okrężnym z wyznaczonymi pasami ruchu oznacza zmianę pasa... tylko, że takich skrzyżowań w trójmieście nie widziałem.
Grzecznie stoi? Ja bym powiedział, że niegrzecznie wydłuża zator :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na Hallera jest tego przykład. Przez takich cwaniaków, co jadą lewym pasem w kierunku opery i kretynów, którzy ich wpuszczają przed wiaduktem, na prawym pasie wszystko stoi.
Masz rację, kolego. Nie da się ukryć, że gdyby z wjechaniem cwaniak miał problem, to możliwe, że ich ilość by zmalała.
Niestety, zawsze znajdzie się osoba, która wpuści, przez co cwaniaków przybywa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A chociażby spore rondo w okolicach Teatru Wybrzeże ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (31 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (4 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Wypożyczalnia samochodów (10 odpowiedzi)

Witam, gdzie jest najlepiej wypożyczyć samochód na dłuższy okres czasu? Najlepiej tak żeby od...

do góry