Widok
Fanatyzm religijny jakim się kierujesz nie dopuszcza myśli że można odrzucić dobrą nowinę którą jak ci się wydaje głosisz. Ktoś kto ma odrobinę zrowego rozsadku i zdrowo pojmuje otaczajacy go świat bez problemu odkryje że ta dobra nowina to nic innego jak psychologiczny szwindel. Zwykły przekret który wykorzystuje stare jak świat procesy kierujace ludzkim umysłem. Wszystko było by oczywiste gdyby ludzie zdawali sobie sprawę w jaki sposób manipulujecie ich emocjami tak żeby zawłaścić sobie prawo do ich osobowosci. Wykorzystujecie ludzką słabość żeby przejąć kontrolę nad taką osobą a potem to sama wszystko odda, cały majątek a potem to już nie ma odwrotu jest wasza. W zamian w nagrode dostanie betonowe buty od betoniarza i jesteś szczęśliwa bo masz nową rodzinę. W końcu ktoś cię pokochał zrozumiał wypełnił pustkę i fajnie on też się cieszy bo żyje z twojej naiwności.
Szanowna Pani raczysko które drążyło spokój pani domu odeszło wraz z pani osobą choroba która jest w pani głowie wymaga leczenia ale czy sekta temu sprosta śmiem wątpić. Żaden pseudokatolicki terapeuta nie pomoże pani zaś przynależność do sekty religijnej pogłębia stan pani choroby. Szanowna pani słowo żona ma jakąś wartość, która w pani wydaniu brzmi conajmiej komicznie nie powiem już o słowie matka tu jest dramat. Szanowna pani życzę pani rychłego powrotu do zdrowia, ale mam obawy, że uzależnienia od sekty są nieuleczalne.
Szanowny panie Zabłocki strażniku dobrej nowiny na miano oszusta trzeba sobie zapracować tacy jak ty i tobie podobni zrobili wystarczająco dużo krzywdy ludziom by mienić się tym szlachetnym tytułem. Mam pytanie, co widzisz każdego ranka patrząc w lustro. Już ci mówię faceta z przetrąconym skrzydełkiem, którego odrzuciła rodzina. A może wielkiego guru, którego w końcu ktoś przygarnoł i docenił dając poczucie władzy i mocy uzdrawiających. Kim ty jesteś, że śmiesz ingerować w życie innych ludzi znając prawdę o której się nie mówi tym biedakom którzy wpadają w wasze łapska.. Skoro znasz prawdę i ją ukrywasz dla własnych celów czy może wyższych celów tej organizacji to jak to nazwać.
Popieram postulat byłego członka Waszej destruktywnej organizacji Roberta o konkrety i prawdę z Waszej strony. Ewangelizatorzy i uzdrowiciele Konionii Jan Chrzciciel z Bojana.Osobiście oceniam,że to co chcecie wcisnąć innym uważam za sekciarstwo.(patrz słownik PWN).Destruktywne jak widać a i słychać.
Pamiętam pana z domu modlitwy pogodny wesoły powiedział bym dusza towarzystwa. Zastanawiam się co takiego stało się z tobą człowieku jakiej przemianie uległeś że stałeś się zupełnie kimś innym!!!!. Ale skoro domagasz się sporu sodownego to bardzo proszę. Przekonasz się jak ojciec walczy o rodzinę i jej bezpieczeństwo które właśnie naruszyłes.