Widok

Jechowi przy ul. Św. Józefa

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co niedziele. Mi osobiście przeszkadza ich jęczęnie przy spacerach ktoś coś o tym wie?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

"O ile na początku działalności księdza Arganaraza Kościół patrzył przychylnie na jego misję, to z biegiem lat zaczęły się pojawiać wątpliwości. Ojcu Ricardo zarzucano, że handluje uzdrowieniami, że jego praktyki, zamiast jednoczyć wiernych, kierują Koinonię w stronę sekciarstwa. Mimo to w Koinonii nadal można znaleźć wielu katolickich księży, a Kościół, mimo licznych uwag pod adresem Arganaraza, tak naprawdę nigdy się od niego nie odciął.
Ksiądz profesor Andrzej Kowalczyk, rektor Gdańskiego Archidiecezjalnego Kolegium Teologicznego, który obserwował powstawanie Koinonii w Polsce, uważa jednak, że wspólnota z wolna staje organizacją groźną dla samych jej członków.
Oni uprawiają chorą religijność twierdzi ksiądz Kowalczyk. Najbardziej niebezpieczne są ich modlitwy o uzdrowienia. Jeśli, mimo modlitwy, nie dochodzi do cudu ozdrowienia, to chorym przypisuje się brak wiary. Na początku ich działalności w Polsce razem braliśmy udział w szkołach ewangelizacyjnych. Zauważyłem jednak, że ich praktyki są ortodoksyjne, wzorowane na praktykach pierwotnego Kościoła, które dziś wydają się już absurdalne.
Kiedy się dowiedziałem, że argentyński ksiądz, szef wspólnoty, handlował we Włoszech uzdrowieniami, nadużywał władzy, przestałem z nimi współpracować. Jestem za tym, a mówię to w oparciu o własne doświadczenia, żeby się jak najdalej trzymać od tej wspólnoty. Jeśli szef jest niewiarygodny, to wszystko, co robią jego ludzie, staje się podejrzane." KGB groźna w Kościele .Newsweek 06.12.2009 r
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi nie przeszkadza jakieś ugrupowanie religijne jeżeli w swoim zaciszu robią spotkania modlitewne. Ale to ugrupowanie organizuje jakieś spendy w obiektach publicznych. Gdzie tak trochę pod przykrywką imprezy publicznej pod patronatem Wójta próbują swoje przekonania przekazywać innym to jest bardzo słabe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie bardzo kaman co wam to przeszkadza. śpiewający jehowy, kolędujący ksiądz, dzieciaki po cukierka ale bez psikusa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Szwajcarii lokalny biskup zrobił porządek z tymi fanatykami.Ciekawy artykuł tutaj:
https://www.pillarcatholic.com/p/swiss-bishop-bans-charismatic-community?fbclid=IwY2xjawGUV8VleHRuA2FlbQIxmqabhsv0be9gQQT2Z-0S8k-5JPCo60RLD7vDg-oj9m_bOJhXP2pGbFxzc44GNA_aem_SzPydoB64u_7lrDABRM3iA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wygląda na to że tak. Występowała w jej imieniu w prasie. Na forum mieszkańców Bojana zajadle była broniona przez członków tej destruktywnej wspólnoty religijnej Koinonia Jana Chrzciciela. Wskazuje to na silne związki kandydatki na posła RP z listy konfederacji w najbliższych wyborach a obecnej sołtys Bojana
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Każda miłość się rozwala gdy ktoś trzeci się wp*****la. Koinonia rozbija rodziny
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wpisy tego pana na Facebooku wskazują że wygodnie mu w roli wiejskiego głupka. Mam screeny na okoliczność spotkania w sądzie. To biały rycerzyk z tego sekciarskiego towarzystwa z Bojana. Przedsiębiorca biznesu po bożemu Aggeo z Koinoni Jan Chrzciciel
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za syfon, spalić, zaorać i budować od nowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ta sekta zarejestrowana chyba jako stowarzyszenie dostawała dotacje z UG Szemud.
Czy z nią też jest związana Sołtys Bojana, kandydująca do Sejmu z list Konfederacji ?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na taki artykuł trafiłem.

https://pomorska.pl/nowa-sekta-w-polsce-koinonia-jan-chrzciciel/ar/7039401
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytam to sobie i widzę wykwity myślowe tego samego wiejskiego głupka z Koinonii z forum mieszkańców Bojana na Facebooku. Ta sama zajadłość jak w obronie obecnej sołtys Bojana która też jest z Koinonii. Niezły syf w tym Bojanie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie podoba mi się ,że używają pieniędzy podatnika czyli również i moich w swojej działalności.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Polska cebula a kto Panu broni otworzyć firmę? Kto Panu broni zmienić pracodawcę? Jak głupi jesteś to głupi umrzesz!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zauważyliśmy potrzebę organizacji warsztatów poświęconych rodzinie - wyjaśnia Agnieszka Bubacz z Koinoni Jan Chrzciciel.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

A komu oni przeszkadzają? Żyją na cudzy rachunek, niszczą inaczej myślących, nie pomogli by ci gdybyś pomocy potrzebował? Co o nich wiesz? A może różnorodność to bogactwo? Pomyśl o tym zanim zaczniesz niszczyć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Proponuję zapytać sołtysowej z Bojana.W prasie występuje w imieniu tej,w mojej ocenie destruktywnej wspólnoty religijnej.Mieszkańcom Bojana składam jednocześnie gratulacje jak i wyrazy ubolewania https://gdansk.gosc.pl/doc/2554199.Tata-na-caly-etat?fbclid=IwAR0iWi6gcMnWYDcaQXZBHyMqOm7uh3NhulJa3PM1Aw4mtdlPUmL-wetN3mg
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wszyscy święci a czy rodo obejmuje wp******nie się komuś na garaż i robienie zdjęć na posesji? Tak jak najstarszy Pan (król i Pan drogi) z waszego zgrupowania machający palcem ludziom którzy jadą 30 km/h. Wypisujecie tutaj jacy to nie jesteście prawi A na codzień jesteście jak widać nielubiani przez większość...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Panie Tomaszu użycie nazwiska na publicznym forum jest naruszeniem przepisów RODO.
Pozdrawiam Pana M...

Admin forum, nie śpij.
Złamany został pkt. 9 regulaminu forum.
* 9. Niedopuszczalne jest zamieszczanie treści, zdjęć oraz plików video:
* zawierających dane osobowe osób trzecich bez ich zgody;
i co teraz będzie???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie tak czysta hipokryzja bo trudno konkurować z kimś kto ma całą tekę żółtych papierów. To dopiero będzie ubaw.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

czysta hipokryzja elunia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (719 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Do licznych włascicieli psów (29 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Nawodnienie ogrodu - ciśnienie wody - Bojano (9 odpowiedzi)

Cześć, Czy ktoś może podać jakie ciśnienie wody ma w kranie w ogródku? Czy jest szansa na 4...

do góry