Widok

Jeziora na Halnej

Czy ktoś się orientuje dlaczego już nawet zwykła równarka nie przejedzie chociaż raz na jakiś czas i nie wyrówna tej ulicy? W jednym miejscu gdzie Sad-Oil wybudowal mozna zatopić auto a już o przejściu pieszo nawet nie wspomne.. chyba ze w pław przepłynąć... dziwię się też ludziom którzy mają to jezioro przed swoim domem ze nie reaguja w jaki kolwiek sposób i ze im to najwidoczniej nie przeszkadza... jakby nie było świadczy to tez o deweloperze ze jak juz ma domy sprzedane nie interesuje go to czy idzie w ogóle do nich dojechać...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Eskalacja wyzwisk i obelg nie poprawi stanu faktycznego. Moim zdaniem nie da się przegłosować ani zakrzyczeć propagandą zjawisk
fizycznych.
Ten rok jest "wyjątkowo" mokry. Następny może być katastroficznie "suchy".
To wszystko mieści się w realiach strefy klimatu umiarkowanego.
To właśnie z takich powodów nie mamy tajfunów.( mamy dla odmiany 30minutowe nawałnice).
Gmina Żukowo to nie jest czteroletni folwark. Ignorancja w urbanistyce jest trucizną z opóźnionym działaniem
masowo degradują przestrzeń mieszkalną.
Zachwycamy się faktem, że wieś Banino to 5000 czy 7000 tysięcy mieszkańców.
Powstają nowe wielomieszkaniowce. Powstają z nimi ogromne rozczarowania. Bo wody opadowe, bo ciasno, bo nie ma
czerwonego autobusu, i jeszcze więcej.
To 10lat temu były pola rolne. Nie da się zakrzyczeć folderami reklamowymi rzeczywistości. Ktoś napisał wcześniej, że to dopiero początek. Potwierdzam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Juz czym prędzej pędze ichyba obdarowac darowizna... od tego te nieroby są zeby robić na zawolanie drogi ! Gdzie są pieniadze z podatków ? Złodzieje między soba dziela a ja im mam jeszcze płyty kupować i prosić laskawie o ułożenie . Nie bądźcie smieszni.

2028
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gmina może zrobicdrogę ale w ramach darowizny tzn mieszkańcy kupują płyty i przekazują je w ramach darowizny na rzecz gminy a gmina je ukłąda. Z tym,, że jeśli teraz kupicie to ułoży dopiero na wiosnę/lato2018

Gmina nie polozy plyt bo kasa im sie skończyła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A skad wy to wiecie? Moze to tylko plotka zeby byla wina gminy bo na kims trzeba sie wyzyc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

7 niebo kasowalo po 5tys. Halna jest droga gmina a siódme niebo ma prywatne drogi. Skoro gmina nie chce zrobic mimo ze sadecki chciał dolozyc kase to co ma sie prosić??

Niech Sadecki kładzie plyty. Dlaczego my mamy placic z wlasnej kieszeni?!

Patrząc obiektywnie to Halna jest zagospodarowana w taki sposób, że woda zawsze bezie gromadzić się na ulicy.
Wszystkie podjazdy do budynków są zabrukowane w całości i nachylone w stronę ulicy.
Gdyby były zainstalowane rowkowe kratki z odprowadzeniem do studni chłonnych problem dotyczyłby tylko samej
wody w obrębie ulicy. A tak wszyscy po trochu topią drogę dojazdową.
I nie jesteście państwo wyjątkowi. Takie sztuczne ukształtowanie terenu stosują wszyscy deweloperzy w Baninie.
Traktują ulicę jak zlewnie. No chyba , że w ulicy jest kanalizacja deszczowa a w obrębie inwestycji został wykonany
zbiornik retencyjny. Takie rozwiązanie widziałem przy S7.
Tylko że takie inwestycje obniżają rentowność budownictwa do dalszej odsprzedaży.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech deweloper skorony chciał kupić to niech kupi płyty i je położy. W końcu on ma pieniądze ze sprzedaży domów i to w jego interesie jest mieć jak najlepszą opinie wśród ludzi. Jakoś w 7 niebie mogli zrobić drogi osiedlowe a temu co ? Nie chce się czy ma gdzieś swoich klientów ?

Co to znaczy ze gmina nie chciała ułożyć. . A od czego oni są do k... nędzy. .?! Łaski nie robią! A sad Oil powinien bardziej się postarać a nie puste stwierdzenie że ,,gmina nie chciała ukladac" ..

Tak tylko gmina nie ułoży skoro sad oil chciała dac plyty a gmina ich nie chciala ulozyc!!! Dobrze utwardzony tluczen posłuży długo

1.Zakupicie płyty - jak się po sąsiedzku dogadacie. 2.Zrobcie darowiznę do gminy a oni je ułożą. 3. Najważniejsze nie róbcie prowizorki z gruzu za 6 miesięcy nie będzie śladu, szkoda kasy. Cierpliwie poczekajcie a płyty ułożą. U nas tak na ulicy zrobili. Popytajcie mieszkańców Kubusia Puchatka oczywiście na całą ulice niestarczyło ale od czegoś trzeba zacząć. Bo na płyty z gminy to może za 100 lat... Do boju Halnaaaa

No może i racja

Gruz czy tluczen to ma znaczenie. Bo moze gruz budowlany ale to syf jest. Dobry tluczen kosztuje ok 40 zl tona same kruszone kamienie

Właśnie znalazłem ogłoszenie na gruz kruszony z Chwaszczyno po 25 zł

Znam gościa od którego kupowałem po ok 20 za tonę fakt jest kawałek od nas bo z trąbki wielkie ale ma swój transport razem z transportem zapłaciłem za 24tony 600 zł lub 650 zł nie pamiętam myślę że z kursem na Banino wyszło by ok 800zł. Widziałem wczoraj przy rondzie turbinowym sporo gruzu trzeba by podjechać popytać

Ta całą gmine juz dawno powinni na teczkach wywiez. Tlumaczenie gminy zawsze takie same. Bo nie ma zbiornika, przecież budujemy borowiecjka północna:) bo to wina dewelopera itp ludzie najwięcej kasy z podatków plynie z banino a oni widza tylko Żukowo tam jedt kasa na asfalt a tu wylewane asfalt w lesie bo mieszka tam radny. Uklady i kolesiostwo!!!

ok 55 zł tona

Tak z ciekawości - ile kosztuje tłuczeń wraz z transportem? chcąc zamówić prywatnie na drogę przed domem?

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry