Widok
Jezioro Głębokie - Borkowo
Wypad nad jezioro do Tuchomia wyszedł wspaniale , proponuję abyśmy teraz wybrali się nad jezioro Głębokie do Borkowa k.Żukowa .
Otóż na zdjęciu z satelity wygląda to tak :
http://maps.google.pl/maps/myplaces?hl=pl&ll=54.332233,18.314601&spn=0.00084,0.002642&ctz=-120&t=h&z=19
A z perspektywy "lądu" tak :

Proponowany termin to 15-18.08.13 , dużo osób ma w tym czasie długi weekend .
Zasady takie same jak poprzednio , swój namiot , śpiwór , karimata , wałówa no i dobry humor ;) Kto ma czegoś w nadmiarze , oczywiście może zabrać , dla osób nie posiadających np. namiotu .
Osoby niezmotoryzowane mogą dojechać do miejscowości docelowej , autobusem linii Z . Poniżej zamieszczam rozkład :
http://www2.zkmgdynia.pl/index_rozklady.php?linia=Z
Dokładną logistykę i wszystkie szczegóły dogada się bliżej planowanego dnia wyjazdu oraz utworzeniu się listy chętnych .
Zapraszam !! ;)
Otóż na zdjęciu z satelity wygląda to tak :
http://maps.google.pl/maps/myplaces?hl=pl&ll=54.332233,18.314601&spn=0.00084,0.002642&ctz=-120&t=h&z=19
A z perspektywy "lądu" tak :

Proponowany termin to 15-18.08.13 , dużo osób ma w tym czasie długi weekend .
Zasady takie same jak poprzednio , swój namiot , śpiwór , karimata , wałówa no i dobry humor ;) Kto ma czegoś w nadmiarze , oczywiście może zabrać , dla osób nie posiadających np. namiotu .
Osoby niezmotoryzowane mogą dojechać do miejscowości docelowej , autobusem linii Z . Poniżej zamieszczam rozkład :
http://www2.zkmgdynia.pl/index_rozklady.php?linia=Z
Dokładną logistykę i wszystkie szczegóły dogada się bliżej planowanego dnia wyjazdu oraz utworzeniu się listy chętnych .
Zapraszam !! ;)
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
Wypad nad jezioro do Tuchomia wyszedł wspaniale
Poczułam się podbudowana . Jak uda mi się znaleźć chętną osobę do przetransportowania moich maneli oraz mnie to bardzo chętnie.
Spis maneli :namiot ,koce, 2 śpiwory (1dla zbłąkanego gościa)
ponton, basen ,wałówa ,oraz ja .Razem ok 110kg (bez żartów)
Poczułam się podbudowana . Jak uda mi się znaleźć chętną osobę do przetransportowania moich maneli oraz mnie to bardzo chętnie.
Spis maneli :namiot ,koce, 2 śpiwory (1dla zbłąkanego gościa)
ponton, basen ,wałówa ,oraz ja .Razem ok 110kg (bez żartów)
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Teoretycznie można ale co na to reszta i dokładnie ile osób będzie chętnych - wiadomo , domki mają określoną pojemność . No i pewnie trzeba jakąś zaliczkę wpłacić , dlatego jeśli tak , to trzeba podjąć dość szybko decyzję . Namioty albo domki oraz kto będzie ;)
W kwestii domków znalazłem to:
http://meteor-turystyka.pl/noclegi,domki-letniskowe,borkowo,60.html
http://meteor-turystyka.pl/noclegi,domki-letniskowe,borkowo,60.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruchomosci-wynajem-dla-turystow/domek-nad-jeziorem-ogl6942767.html
znalazłam coś takiego. Ale jak wg wpisu wyżej .
Kiedy Biedra ma być bliżej niż jezioro od tego domku
to ja rozstawiam namiot na trawniku:-)
znalazłam coś takiego. Ale jak wg wpisu wyżej .
Kiedy Biedra ma być bliżej niż jezioro od tego domku
to ja rozstawiam namiot na trawniku:-)
http://www.youtube.com/watch?v=d9NF2edxy-M
ćwiczenia czas zacząć
ćwiczenia czas zacząć
> gdzie ja menele będę trzymać?
Manele. No chyba, że chcesz trzymać w namiocie jakiegoś menela :D
> Jestem za namiotem z dojściem do jeziora ;)
Takoż. Zresztą.. byłem przekonany, że idea domku/-ów już upadła.
Planuję za jakieś 2h zrobić wizję lokalną, wraz z dopracowaniem wskazówek dojazdu, żeby nam się znowu ktoś nie zgubił, naiwnie zaufawszy dżipiesowi :D
Tyle, że rezultatami moich obserwacji podzielę się najwcześniej w niedzielę wieczorem - przez łykend będę poza netem ;)
Manele. No chyba, że chcesz trzymać w namiocie jakiegoś menela :D
> Jestem za namiotem z dojściem do jeziora ;)
Takoż. Zresztą.. byłem przekonany, że idea domku/-ów już upadła.
Planuję za jakieś 2h zrobić wizję lokalną, wraz z dopracowaniem wskazówek dojazdu, żeby nam się znowu ktoś nie zgubił, naiwnie zaufawszy dżipiesowi :D
Tyle, że rezultatami moich obserwacji podzielę się najwcześniej w niedzielę wieczorem - przez łykend będę poza netem ;)
Wrażenia z wizji lokalnej: bardzo ok. Woda przezroczysta i nawet jakieś ławice przy brzegu pływają, choć sądząc po rozmiarach, bardziej pasowałyby do akwa niż do oczka wodnego (o patelni nie wspominając).
Jak widać na zdjęciu wklejonym przez TylkoSz, teren jest dosyć pochyły i stosunkowo niewiele w miarę płaskich miejsc. Ale sądzę, że te 6-7 namiotów spokojnie się upchnie.
Wokół sporo lasów, co po ostatnich deszczach daje nadzieję na grzyby.
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.332113&lng=18.314043&z=0.38m&zzz=18&typ=h&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt
Dojazd: od Żukowa jedziemy w stronę Kartuz. W Borkowie przejeżdżamy pod wiaduktem i droga wiedzie pod górę. Na szczycie jest drogowskaz w prawo, na Sitno. Skręcamy i kierujemy się, jak droga prowadzi. Po ok. 700 m miniemy niewielkie miejsce campingowe z dostępem do jeziora po lewej, za którym skręcamy w prawo. Za ok. 80 m drogi wita nas znak "zakaz ruchu". Pod spodem była tabliczka "nie dotyczy mieszkańców i forumowiczów", ale ktoś ją zajumał. Wjeżdżamy w dróżkę i po dosłownie 50m jesteśmy na miejscu.
Powoli czas na logistykę: kto jedzie, kto co ma i kto może być już w środę po południu dla zaklepu miejscówek?
Jak widać na zdjęciu wklejonym przez TylkoSz, teren jest dosyć pochyły i stosunkowo niewiele w miarę płaskich miejsc. Ale sądzę, że te 6-7 namiotów spokojnie się upchnie.
Wokół sporo lasów, co po ostatnich deszczach daje nadzieję na grzyby.
http://mapa.szukacz.pl/?&lat=54.332113&lng=18.314043&z=0.38m&zzz=18&typ=h&poi=hotel&t=Kliknięty_punkt
Dojazd: od Żukowa jedziemy w stronę Kartuz. W Borkowie przejeżdżamy pod wiaduktem i droga wiedzie pod górę. Na szczycie jest drogowskaz w prawo, na Sitno. Skręcamy i kierujemy się, jak droga prowadzi. Po ok. 700 m miniemy niewielkie miejsce campingowe z dostępem do jeziora po lewej, za którym skręcamy w prawo. Za ok. 80 m drogi wita nas znak "zakaz ruchu". Pod spodem była tabliczka "nie dotyczy mieszkańców i forumowiczów", ale ktoś ją zajumał. Wjeżdżamy w dróżkę i po dosłownie 50m jesteśmy na miejscu.
Powoli czas na logistykę: kto jedzie, kto co ma i kto może być już w środę po południu dla zaklepu miejscówek?
Z dojazdem to teraz pozmieniali , przez tą zniszczoną ulewami drogę ale chyba nie było problemu co ?
No tak , to jest górka ale można też rozbić się bardziej w lesie , chociaż wtedy ognisko odpada niestety ;)
Co do grzybów to nie wiem jak tam jest ale z rybami , większe okazy da się złapać , jest to jezioro prywatne ale nie wiem czy właściciel jeszcze się nim interesuje - w każdym bądź razie PZW tam nie zagraża ;]
Dokładnie co do inwentarzu itp napiszę jutro lub pojutrze .
No tak , to jest górka ale można też rozbić się bardziej w lesie , chociaż wtedy ognisko odpada niestety ;)
Co do grzybów to nie wiem jak tam jest ale z rybami , większe okazy da się złapać , jest to jezioro prywatne ale nie wiem czy właściciel jeszcze się nim interesuje - w każdym bądź razie PZW tam nie zagraża ;]
Dokładnie co do inwentarzu itp napiszę jutro lub pojutrze .
> Z dojazdem to teraz pozmieniali , przez tą zniszczoną ulewami drogę ale chyba nie było problemu co ?
No własnie był. W piątek, kiedy jechałem, droga była zamknięta.
Ale misio w pomarańczowym kubraczku zarzekał się, że otworzą ok. 14:00 i będzie już czynna.
Zresztą.. objazd jest banalny: trza się cofnąc do ronda w Żukowie i pojechać na Kościerzynę. Kawałek dalej, jest drogowskaz na Rutki - i tą drogą (nazwa nieco na wyrost) wyskakuje się tuz przed wiaduktem w Borkowie
No własnie był. W piątek, kiedy jechałem, droga była zamknięta.
Ale misio w pomarańczowym kubraczku zarzekał się, że otworzą ok. 14:00 i będzie już czynna.
Zresztą.. objazd jest banalny: trza się cofnąc do ronda w Żukowie i pojechać na Kościerzynę. Kawałek dalej, jest drogowskaz na Rutki - i tą drogą (nazwa nieco na wyrost) wyskakuje się tuz przed wiaduktem w Borkowie
@maras:
Zastanawiałem się, kto się kryje za tym enigmatycznym nickiem. Czy rzeczywiście jeden z okolicznych mieszkańców, czy może to wpis "konkurencji", żeby nas zniechęcić.
Jeśli to drugie - to słabo ci to wyszło.
Jeśli natomiast to pierwsze: proponuję, abyś czepiał się faktów a nie przypuszczeń. Na razie, jak to Jolka wspomniała - miejsca po nas zostawiamy w stanie lepszym niż zastaliśmy, bo zabieramy również śmieci pozostawione przez poprzedników. Z uwagi na bliskość domków nie zamierzamy również drzeć ryjów po nocy (jak to było możliwe na poprzednim biwaku).
A Kaszubów oczywiście zapraszamy - w końcu to otwarte spotkanie, a Kaszuby to porządne chłopy :)
Chyba, że to twój teren - wówczas oczywiście dostosujemy się do twego życzenia. Przynieś jedynie wypis z ewidencji gruntów ;]
Zastanawiałem się, kto się kryje za tym enigmatycznym nickiem. Czy rzeczywiście jeden z okolicznych mieszkańców, czy może to wpis "konkurencji", żeby nas zniechęcić.
Jeśli to drugie - to słabo ci to wyszło.
Jeśli natomiast to pierwsze: proponuję, abyś czepiał się faktów a nie przypuszczeń. Na razie, jak to Jolka wspomniała - miejsca po nas zostawiamy w stanie lepszym niż zastaliśmy, bo zabieramy również śmieci pozostawione przez poprzedników. Z uwagi na bliskość domków nie zamierzamy również drzeć ryjów po nocy (jak to było możliwe na poprzednim biwaku).
A Kaszubów oczywiście zapraszamy - w końcu to otwarte spotkanie, a Kaszuby to porządne chłopy :)
Chyba, że to twój teren - wówczas oczywiście dostosujemy się do twego życzenia. Przynieś jedynie wypis z ewidencji gruntów ;]
Skąd tyle jadu w ludziach ?
Zawsze znajdzie taki ktoś kto w akcie zazdrości próbuje resztę grupy spłoszyć/zniechęcić/wystraszyć - jednak nie tym razem :)
Podejrzewam, że nie jesteś właścicielem jeziora, terenu wokół niego ani zarządcą wspomnianych domków chyba, że się mylę, to proszę bardzo, zaskocz mnie w weekend :)
Zawsze znajdzie taki ktoś kto w akcie zazdrości próbuje resztę grupy spłoszyć/zniechęcić/wystraszyć - jednak nie tym razem :)
Podejrzewam, że nie jesteś właścicielem jeziora, terenu wokół niego ani zarządcą wspomnianych domków chyba, że się mylę, to proszę bardzo, zaskocz mnie w weekend :)
Dzięki wielkie , mam nadzieję , że będzie ciekawie .
A co do mojego pobytu , to ja niestety jestem z tych , którzy nie mają długiego weekendu :/ Co gorsza jeszcze w sobotę do pracy , więc nie wiem czy się pojawię ale na pewno odpadam jeśli chodzi o czwartek i piątek . Kurde bela , nic człowiek nie może zaplanować sobie ;/
A co do mojego pobytu , to ja niestety jestem z tych , którzy nie mają długiego weekendu :/ Co gorsza jeszcze w sobotę do pracy , więc nie wiem czy się pojawię ale na pewno odpadam jeśli chodzi o czwartek i piątek . Kurde bela , nic człowiek nie może zaplanować sobie ;/
"Tylkoty organizator imprezy bez pobytu na imprezie?"
Jestem co najwyżej pomysłodawcą , towarzystwo zorganizowało się samo ;) A i tak bywa , niestety , przeciwności losu :(
@Nudi dentystów wieu w okolicy ale trzeba było iść szybciej ;P Teraz to zabulisz pewnie jak za zboże a masz na Słupskiej bardzo taniego i dobrego dentystę .
Jestem co najwyżej pomysłodawcą , towarzystwo zorganizowało się samo ;) A i tak bywa , niestety , przeciwności losu :(
@Nudi dentystów wieu w okolicy ale trzeba było iść szybciej ;P Teraz to zabulisz pewnie jak za zboże a masz na Słupskiej bardzo taniego i dobrego dentystę .
Nudi dentystów wieu w okolicy ale trzeba było iść szybciej ;P Teraz to zabulisz pewnie jak za zboże a masz na Słupskiej bardzo taniego i dobrego dentystę .
Skoro jest ubezpieczony ,to po co ma wywalać forsę?
Na Startowej jest pogotowie i nic nie będzie płacił
Skoro jest ubezpieczony ,to po co ma wywalać forsę?
Na Startowej jest pogotowie i nic nie będzie płacił
Polecial bez telefonu... błakał sie i zapomial portfela.... ale spotkal brata :D brat dal kase i co? wszedzie pozamykane no wszedzie :D a jutro swieto.... serio jakbym mial pistolet to bym sobie palna w łeb :D Znalazlem 1 otwarty gabinet ale full.... po godzinie wrocilem do niego i błągałem o ratunek powiedzieli w recepcji ze nie :D ale pozwolili mi wejsc do gainetu i pogadac z dentystką :D A ja czaruś opowiedzialem jej historie mojego zęba czasu :D:D smiesznie bylo ;p i powiedziala ze mnie przyjmnie ,przyjeła naprawiła i pusciła :D wspaniale jest nei czuc bólu :D i Dzieki za kooperacje:D
Ja Cię przepraszam Sadyl ,ale Zaspy są 2 .
Nr Sadylowy 888 939 I7O
Będzie to najbardziej rozpoznawalny telefon w Trójmieście.
Sadylku mamy jeszcze jedną ochotniczkę .
Aniuta dostanie kocyk i śpiworek i jedzie do was.
Super ,fajnie że chociaż "małą logistykę netową " mogę robić:-(
Nr Sadylowy 888 939 I7O
Będzie to najbardziej rozpoznawalny telefon w Trójmieście.
Sadylku mamy jeszcze jedną ochotniczkę .
Aniuta dostanie kocyk i śpiworek i jedzie do was.
Super ,fajnie że chociaż "małą logistykę netową " mogę robić:-(
NUDI:Proszę iść do nocnego kupić gumę do żucia .Zaplombować .
Ponieważ masz zatruty ząb obecnie cię nie powinien boleć.
Na wszelki wypadek tabletki przeciwbólowe też możesz zakupić.
Powyżej ,jakaś dobra dusza napisała Ci nr tel na pogotowie dentystyczne
Ponieważ masz zatruty ząb obecnie cię nie powinien boleć.
Na wszelki wypadek tabletki przeciwbólowe też możesz zakupić.
Powyżej ,jakaś dobra dusza napisała Ci nr tel na pogotowie dentystyczne
Co do występów naszej reprezentacji to już od dłuższego czasu ich nie oglądam bo nie lubię się denerwować. Mimo niezłego meczu z Danią nasza reprezentacja nie gra równo. Chłopaki potrafią spiąć się na jeden, góra dwa mecze (najczęściej towarzyskie) a potem taktyka się rozsypuje a wola walki zanika i przez następnych kilka meczów (najczęściej tych o punkty) znowu są chłopcami do bicia. I jak zwykle w fazie grupowej rozgrywek (przy założeniu że przejdziemy fazę eliminacji) jest mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor a później nasz udział się kończy.
"a i jeszcze jedno nie spytałam jaka grupa wiekowa będzie nad jeziorkiem,
bo ja nie mam nastu lat........."
Ona nic się nie martw. Przedział wiekowy jest zwykle na tyle duży że bez problemu się wpasujesz. :)
"a i jeszcze jedno nie spytałam jaka grupa wiekowa będzie nad jeziorkiem,
bo ja nie mam nastu lat........."
Ona nic się nie martw. Przedział wiekowy jest zwykle na tyle duży że bez problemu się wpasujesz. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
http://img837.imageshack.us/img837/7497/bwcs.jpg
"Nigdy nie pozwól aby ktoś był dla Ciebie priorytetem,podczas gdy Ty jesteś dla niego tyko jedną z opcji." Mark Twain