Widok

KARETA I GDYNIA :(

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Bardzo prosze powiedzcie mi czy ktoś z was lub z waszych znajomych jechał karetą z gdyni w gdyni lub przez gdynię? Nie dostałam zgody na przejazd koni przez miasto. Urząd miasta się nie zgodził ponieważ zgody nie wyraził policjant od którego taka decyzja zależy. Poszłam dziś do niego i powiedział mi że w gdyni nigdy karety nie było i nie będzie! Zakaz przejazdu koni przez miasto! Płakałam 2 godziny :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karola, Andrzej - dziękuje za wsparcie!
Nagrywałem kiedyś ślub i wesele w Gdyni (ok.3 lata temu) i młodzi jechali bryczką w 2 konie z Karwin na Skwer Kościuszki i dojechali :)
Ale nie wiem czy mieli jakieś pozwolenia.
Nie martw sie , może pojechać " na wariata" wkońcu w dniu ślubu chyba was policja z karety nie wyprosi .Jakby was zatrzymali to dajcie połówkę za bramę i będzie ok
Pozdrawiam
Andrzej Siwicki
www.videoas.prv.pl
Wiesz tak sobie myślę że taki przejazd przez maisto karetą jest niebezpieczny dla koników jak również dla Was samych.To jest zwierze i nigdy nie wiadomo jak sie zachowa wśród ruchu drogowego.Moi znajomi mieli dorożkę ale oni brali slub w kościółku w Chwaszczynie i jechali boczną drogą, więc może faktycznie jest taki zakaz.Przykro mi :(
Pozdrawiam!
do góry