Widok

KERATYNOWE PROSTOWANIE WŁOSÓW gdzie??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, ktory salon w trojmiesie oferuje te usługe??? plecacie jakis???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wlasnie widzialam juz gdzies to ogloszenie ale pojawila sie informacja ze jest niewazne :(
a ja nadal szukam :(
W vivien faktycznie to robia. Z tym efektem na 5 mcy to trzeba brace poprawke u osob myjacych glow codziennie np. Jedna z Pan pracujacych w salonie mowila ze w takim wypadku czas trwania bedzie wynosil np 3 miesiace. Do tego trzeba zakupic sampan I odzywke, po 80zl za sztuke.
Witam jestem fryzjerka z trójmiasta i wykonuje keratynowe prostowanie włosów w domu u klientki .. jesli ktos jest zainteresowany podaje nr telefonu 507170313 oraz maila madzia.xp@vp.pl
a jaka masz cene?
Mi wykonywala zabieg kolezanka fryzjerka.Jesli ktos zainteresowany moge podac kontakt. Zestaw kupilam na allegro za 250zl encanto de brasil. Polecam. Mi efekt utrzymak sie 3mce bo dosc czesto mylam.Ale wlosy super odzywione. Zestaw wtstarcza na 2 razy. przy wlosach dlugosci do loparek
Ktos pisal, ze po zabiegu wlosy krecone juz nigdy takie nie beda.To nieprawda.Nadal mam afrooo na glowie;) heh
gdzie aktualnie zrobię keratynowe prostowanie?
w salonie dermacell swiss institute - https://www.facebook.com/pages/%C5%9Awi%C4%99te-Krowy/479645335330?ref=stream#!/DermacellSwissInstitute?fref=ts polecam :)
FOTOGRAFIA ŚLUBNA

ania.melrose@gmail.com
a coś więcej? jaki koszt? bo strona w budowie a na fb nic nie ma:(
http://allegro.pl/zestaw-encanto-keratyna-prostowanie-wysylka-24h-i2802894594.html

https://www.facebook.com/Encantokeratin

Tutaj możesz dowiedziec sie czegos wiecej i zakupic produkt.
najlepiej zadzwonic, cos kolo 400zl o ile dobrze pamietam.
FOTOGRAFIA ŚLUBNA

ania.melrose@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.341861329244702.71944.313539988743503&type=1#!/media/set/?set=a.341861329244702.71944.313539988743503&type=1 - tu zdjecia z salonu
FOTOGRAFIA ŚLUBNA

ania.melrose@gmail.com
ja robilam ostatnio-moje wlosy od lat sa farbowane a ostatnio czesto byly rozjasniane. zniszczylam je do tego stopnia, ze musialam suszyc na szczotce a pozniej prostowac, jakby wyschly bez szczotki, to nawet bym ich nie rozczesala, ani nie wyprostowala ;/
zrobila mi babeczka ten zabieg w 3 h i musze przyznac,ze rewelacja-nie mam wlosow idealnie prostych (ale szczere salony nie beda tego obiecywac, bo na zagranicznych stronach wyczytalam,ze to daje efekt wygladzenia, odzywienia mega i nie pusza sie wlosy, a ukladaja naturalnie, czyli jak u dziecka w lekkie fale) za to ukladaja sie super i bez szczotki, sa w duzo lepszej kondycji, nie pamietam,zebym kiedys takie miala, nie pusza sie nawet jak zmokna, nie zwijaja sie. swietna sprawa.

ta babka robila mi w trojmiescie, znalazlam ja z ogloszenia. warto,bo w salonach ceny 400-800zl a u niej 200-300. poza tym przyjezdza do domu, takze mozna w trakcie dlugiego zabiegu tv sobie ogladac ;D
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosmetyka/keratynowe-prostowanie-wlosow-bez-formaldehydu-ogl6238038.html
Cześć dziewczyny!
ja już miałam 3 x keratynowe prostowanie włosów, z przerwami bo 1 zabieg kosztuje ok 500 zł, nie polecam tych tańszych za 200-300 bo to podróby (też miałam jeden)
Włosy z natury mam cienkie, puszące się i wywijające przy wilgotnej pogodzie (witamy w 3city) były zniszczone uzależniającym jak pewnie przyznacie używaniem prostownicy.

efekt za każdym razem utrzymywał się 3 miesiące przy codziennym myciu włosów, potem keratyna już jest wypłukana w znacznym stopniu i efekt powoli zanika.

zabieg trwa przy średniej długości włosów 5-6 godzin, w odróżnieniu od podróbki (ok 1,5 godziny) ponieważ polega na zaprasowaniu płynnej keratyny na każdym cieniutkim pasemku włosów.

keratynowe (Brazylijskie) prostowanie włosów bo o nim mówię wykorzystuje formaldehyd, co niestety nie jest obojętne - bardziej dla fryzjerki, mnie przy zabiegu trochę piekły oczy i miejscami robiło się ciepło na skórze głowy. fryzjerka poddusza się w oparach - dlatego na zabiegu jest tylko klientka i pani fryzjerka i chodzą wszystkie wyciągi.

przez 48 godzin po zabiegu nie można moczyć włosów i trzeba chronić je przed deszczem. używa się tylko specjalnego szamponu i odżywki + 200 zł w sumie (można kupić na allegro wielkie 1,5 litrowe butle i starczy)

efekt jak dla mnie REWELACJA , na 3 miesiące zapominam o prostowaniu włosów, i nawet można iść spać z mokrą głową a one i tak są piękne, proste, bardzo gładkie i błyszczące.

szybko się suszą i nie trzeba prawie rozczesywać.

można odnieść wrażenie że na początku trochę szybciej się przetłuszczają, ale kiedy myjemy głowę rano, suszy się ona naprawdę w 5 minut, włoski są świeże cały dzień

obecnie chodzę często na basen więc na razie czekam z kolejnym prostowaniem, ale na pewno jeszcze powtórzę

pierwszy zabieg robiłam u fryzjera na Dąbrowszczaków w gdańsku w strasznym PRL-owskim saloniku z 2 przemiłymi panami gejami - teraz mają drugi duży ładny salon na kartuskiej w gdańsku - w którym jeszcze nie byłam. a 2 następne zabiegi robiłam w salonie Gabriel w Gdyni róg świętojańskiej i 10 lutego.

pamiętajcie aby pytać o brazylijskie prostowanie włosów (z formaldehydem)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie jest prawda,ze bez formaldehydu to keratynowe prostowanie daje gorsze efekty, ze jest podrobka.

1. keratynowe prostowanie bez formaldehydu trwa takze ok 5h (zalezy od dlugosci/gestosci wlosow, ja mam do ramion i robione mialam ok 3)

2. keratynowe prostowanie bez formaldehydu jest na 100% zdrowe (nie jest udowodnione jeszcze jak formaldehyd, czyli srodek do balsamowania zwlok wplywa na zdrowie czlowieka, ale jest juz udowodnione,ze nie jest konieczny do wtlaczania keratyny we wlosy europejek,za to owszem-w brazylii jest niezbedny, a wszystko to ze wzgledu na roznice w strukturze wlosow u nas i u nich)

3. koszt zabiegu w saloni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
cd:
3. Koszt zabiegu w salonie na moje wlosy 600zl -nie stac mnie na to, a tu 300zl. I efekt boski!
"Co oprócz keratyny?

Podczas zabiegu trwałego prostowania włosów fryzjerzy bardzo często oprócz keratyny używają również formaldehydów czyli organicznych środków chemicznych stosowany przede wszystkim jako konserwanty. W Brazylii można używać formaldehydów w miksturze z keratyną w ilości 0,2. Jednak dla włosów europejskich to stężenie może okazać się szkodliwe. Według europejskich standardów dopuszczalne użycie formaldehydów może wynosić zaledwie 0,02. Formaldehydy są rakotwórcze i dlatego nie zaleca się, aby fryzjerzy mieli z nimi zbyt częstą styczność. Dobre zakłady fryzjerskie mają opracowaną recepturę bez użycia tego szkodliwego środka chemicznego. Warto się wcześniej upewnić, jakie składniki i w jakich proporcjach są wykorzystywane do zabiegu. "
https://www.facebook.com/profile.php?id=100005233685065
do góry