Widok

KONSALNET GDANSK.

Ostrzegam ludzi przed pracą w tej firmie, dodają codziennie bezpłatne ogłoszenia o prace i robią sobie niezłe jaja tzn zatrudnienie jest na czarno bez umowy na piśmie - menagerowie mówią że umowa idzie z Warszawy albo że jezdzi na jednym z samochodów konsalnetu itp beznadziejne wkręty, a osoba zaczyna pracować i wyrabiać od groma godzin na obiektach typu biedronka np, jak przerobisz caly miesiac to wynagrodzenie ma byc przelane 10 dnia nastepnego miesiaca na konto - po czym okazuje sie ze na koncie nie ma nic a wielki pan Manager nie odbiera telefonu - konslanet to firma dno, jak chcesz pracowac za darmo np miesiac, wal smialo !!!
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 9
Faktycznie większość wpisów jest od jednego autora - który po prostu zmienia pseudo !
Śmiać mi się chce z tych wszystkich byłych studentów którzy pokończyli studia a teraz narzekają że muszą w ochronie pracować :)
Panowie z konsalnetu moja rada dla was nie zatrudniajcie takich pracowników - bo to lenie na pewno nie do pracy ! Chcieliby tylko za swój papierek dostawać pieniądze !
A prawda jest taka że to nieudacznicy - po co im studia skoro musieli pracy szukać w ochronie ??????
A teraz w urzędach pracy przodują w statystykach jako bezrobotni z wyższym wykształceniem !!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ładnie to się najpierw za Ankę a potem za Magdę podszywać. Twój numer ten sam jest, kochaniutka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie zgadzam się z Twoją opinią. Tak się składa, że pracowałem dla KONSALNETU właśnie jako pracownik ochrony bez licencji w jednej z Biedronek. Mam wykształcenie wyższe i widzę jak ciężko jest z pracą (jakąkolwiek nie mówiąc o pracy zgodnej z kierunkowym wykształceniem bo to fikcja !!!). Obecnie imam się zajęć dorywczych i szukam stałej pracy przez znajomości, ponieważ inaczej już nie daje rady. Gdybym miał ukończone studia (przeciąga się obrona mgr.) już dawno nie było by mnie w tym grajdole zwanym szumnie Polską nie było. Kocham swoją Ojczyznę, ale obecne warunki pracy są tragiczne niezależnie od branży (oprócz mundurówki i ubezpieczeń i jeszcze pewnie paru branż, choć i to się zmienia). Płace niskie, wręcz głodowe, 'starzy' siedzą w biurkach i d*py grzeją; każdy kto ma pracę się o nią boi; wiek 67+; grabież przez rząd PO naszych emerytur; masowa stała emigracja; najwyższe podatki w UE; co parę miesięcy podwyżki cen podst. produktów żywnosciowych, paliwa, energii i wody itp. Wniosek: obecnie nie opłaca się tutaj pracować (zwłaszcza po dobrych studiach), trzeba próbować zmieniać rzeczywistosć oddolnie i w wyborach wybierać mądrze, czyli tak aby żadna partia związana z Okrągłym Stołem nie wygrała.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10
kogo kolego nazywasz nieudacznikiem chyba siebie i nie obrażaj ludzi z wyższym wykształceniem sam zapewne skończyłeś szkołę podstawową ,a swoją licencję to sobie możesz ścianę wytapetować jest tyle warta co papier toaletowy skończ studia to pogadamy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21
Z prymitywami typu ~POLAK nie rozmawiam, ponieważ nie potrafią czytać ze zrozumieniem (a tej 'umiejętności' zaczynają uczyć już chyba w I klasie Gimnazjum).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piotruś i po co te nerwy??????? I tak wszyscy wiedzą że to Ty piszesz :)
Ochłoń bo złość i rozgoryczenie piękności szkodzi :P
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gumiś : z licencją czy bez i tak będziesz musiał zdawać psychotesty i może się okazać że inteligentny nie jesteś i papierek ze studiów kupiłeś na miejskim bazarku :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
do POLAK - ŻAŁOSNY NIEUDACZNIKU- który pod jednym IP ukrywasz swoją tożsamość zmieniając pseudonimy- przestań się wysilać - sam skończyłeś jakieś śmieszne tzw. studia i palisz głupa ! Jak masz studia to dlaczego pracujesz w ochronie ? Przecież do ochrony wystarczy mieć wykształcenie podstawowe !!!! Dlaczego nie możesz pracować zgodnie z swoim wykształceniem ?
JA ci powiem bo inteligencji nie da się nabyć wraz z papierkiem !!!!
I nie obrażaj ludzi z niższym wykształceniem - bo oni potrafią sobie poradzić w życiu lepiej od ciebie !!! A ty sam pokazujesz iż jesteś tępy i bez inteligencji - bo w innym przypadku pracowałbyś zgodnie z swoimi kwalifikacjami !!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
to ty jesteś żałosny a Polak bo tak się nazywam i nie wstydzę się swojego nazwiska a tamte wpisy robili koledzy z mojego komputera panie realisto
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13
Sorry POLAK mój wpis nie miał być do Ciebie, tylko do ~licencjonowany pracownik ochrony, Blacka i realisty. Drogi realisto rację ma POLAK i ja - tzn. dzisiaj nie da się zaraz po studiach i będąc absolwentem (tak do ok. 3 lat po ukończeniu studiów) pracować zgodnie z posiadanym wykształceniem chyba, że się ma ZNAJOMOŚCI polityczne (nie każdy ma w rodzinie posła/samorządowca o senatorze nie wspominając) lub branżowe (np. nauczycieli akademickich, pracownika służb mundurowych lub budżetówki czy służby zdrowia). Ponadto często nawet praca podczas studiów nie zapewnia z automatu lepszej pozycji w procesie rekrutacji (mam tu na myśli pracę dorywczą lub stałą nie w zawodzie). A jeśli ktoś jest naprawdę zdolny, ma doświadczenie w zawodzie, zna biegle języki (min. 2) i ma do wyboru śmieszno-gorzkie warunki płacowe i ubezpieczeniowe u nas a godziwe warunki pracy za granicą to co wybierze ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Janeczek - ukończyłeś studia , znasz języki itd. i nie możesz znaleźć pracy zgodnej z własnym wykształceniem - to co jeszcze robisz w tym kraju ?
Inni z twoimi możliwościami wzięli sprawy w swoje ręce i nie narzekają.
A jak już jesteś w tym kraju to nie rób z siebie takiego co to studia ukończył więc należy mu się więcej. Prawda jest taka że każdy powinien wykonywać pracę zgodną z własnym wykształceniem , a jeżeli już jest zmuszony do wykonywania innej pracy - to niech grzecznie robi to na co się zdecydował bez narzekania . Przecież nikt nie zmuszał ciebie do studiowania (no chyba że rodzice zrobili ci taką krzywdę)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prawda jest taka, że nie chciałem iść na studia, ale nie miałem wyboru (rodzicom sam fakt posiadania matury nie odpowiadał). Studia zwłaszcza na moim kierunku mijają się z celem chyba, że traktuje się jako ciekawe hobby poszerzające horyzonty myślowe. Gdybym miał wtedy dogodne możliwości finansowe, to może i bym poszedł na studia w UK lub Irlandii ;). Chciałem zdobyć konkretny fach zaraz po maturze (szkoła policealna) i go wykonywać za granicą (np. w krajach niemieckich). A tak wciąż czekam na obronę pracy mgr., więc nie mogę tak hop siup wyjechać. Widzę, że tu nic dobrego mnie nie czeka i będzie chyba coraz gorzej, ech.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Janeczek, mi chodzi o wpis cytuję:"licencją możesz sobie wytapetować ściany..." mam wrażenie że pisze to osoba która jej nie posiada i żal mu d... ściska ale z drugiej str czy ktos komuś zabrania wyrobienia sobie licencji? Dlaczego ktoś kto jej nie ma ma mieć taką samą stawkę co osoba z licencją, chodzi mi ( nie obrażając nikogo ) o to żeby do ochrony nie pchali sie ludzie którzy chcą mieć ciepło w tyłek, założyć kapcie i nic nie robić a mieć płacone tak samo co ludzie mający uprawnienia i niekiedy narażający się na niebezpieczeństwo. Dlaczego trepy i byli policjanci pchaja się do ochrony często nie mając o tym zielonego pojęcia i dlaczego mają mieć licencje nadaną z urzędu? Tylko dlatego że pracowali w budżetówce?dlaczego mają mieć 2 dochody?Dlatego jestem za tym by tacy obowiązkowo musieli zawiesić swoje emerytury i niech zobacza jak to jest życ za 1500zł
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Raczej nie ma na to szans... są równi i równiejsi. A budżetówka trzyma się mocno i za obozem rządzącym lub partią, która wygra wybory pójdą jak w ogień byleby przetrwać i utrzymać się przy korycie (dziś PO juro PiS, to i tak będzie PRL Bis). Jedyne czego ich przedstawiciele się obawiają to redukcja przywilejów służbowych, cykliczne specjalistyczne testy sprawnościowe (pomysł obecnego ministra MSWiA) w przyp. służb mundurowych oraz dla wszystkich testy wiedzy z przepisów prawa oraz znajomości podatków (zwłaszcza w ZUS i US).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Black uważasz żę Ci z licencja powinni więcej zarabiać niż Ci co jej nie posiadają bardzo błyskotliwe i mądre rozumowanie mój ojciec przepracował 36 lat w służbach jest wysportowany biega bardzo dobrze strzela z różnej broni i chce dorobić do emerytury.Nie posiada licencji bo uważa że to strata czasu i pieniędzy a Ty Black chcesz się z nim równać pierw wypracuj lata i nie obrażaj ludzi ze służb mundurowych życzę powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polak:ale to bylo kiedys teraz dziadki lesne nie sa juz tak sprawni i pracijr z takimi trepami wiec wiem licencja to strata czasu?ok tao niech twoj tata ppjfzie dorabiac gdzie indziej a nie pcha sie do ochrony jestem za tym zeby byla wymagana livencja a nie z urzedu nadawana dlaczego inni maja placic a drudzy nie? myslisz ze licencjonowany prac.ochr.nie pptrafi strzelac z kilku rodzaji broni mylisz sie wkurza mnie dorabianie bo taki byly trep przyjdzie pracowac nawet za 4,50i potem reszta jest pokrzywdzona i kaza im za tyle samo tyrac a jak nie to cie wymirnia na kolejmego trepa lub sb-a
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Te bardziej rozgarnięte SB-ki już dawno pozakładały własne biznesy (np. agencje ochrony), które mają przynosić zysk kosztem pracowników (czyt. zasada: ludzi zawsze można zmienić).
hej a ja wreszcie coś z tym zrobiłem i załatwiam to prawnie panowie zamiast ciągle pisać i płakać to może coś z tym wreszcie zrobicie!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Black nie jeden dziadek leśny jak piszesz jest lepiej wysportowany jak młody zapewne nie czytasz ustaw bo od nowego roku już nie będzie wymogu posiadania licencji a jeśli chodzi o strzelania przez ochroniarzy to są raz na rok albo wcale i proszę nie obrażaj ludzi nazywając ich trepami i itp.bo zapewne nigdy do policji i wojska chyba się nie nadajesz i więcej pokory i szacunku dla ludzi i popraw pisownię a jak ze znajomością języków zapewne polski i to bardzo słabo życzę miłej pracy w ochronie
I bardzo dobrze, że się zmieni. Licencja to wg. mnie jeszcze jeden zbędny papier nikomu nie potrzebny. Liczą się umiejętności (praktyka) takie jak: chwyty obezwładniające; strzelanie (potrzebne pozwolenie na użycie broni krótkiej) z ostrej amunicji lub gazu; dobra kondycja fizyczna i psychiczna potrzebna w przyp. interwencji i znajomość języków obcych (2 to minimum). Na ochroniarzy powinny zostać wprowadzone testy wiedzy i sprawności fizycznej. Dodatkowo byli i obecni pracownicy "mundurówki' powinni utracić przywilej pierwszeństwa w zatrudnieniu - to jedyny sposób na 'przewietrzenie' tej branży ze starych dziadków w wieku ok. 65-70 z opasłymi brzuchami. A temat stawek to już inny problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Praca

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry