Widok

KONSULTANTKI ŚLUBNE

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Korzystajcie z usług firm zajmujących sie Kompleksową Organizacja Wesel - zaoszczędzicie czas i pieniądze. Poszukaja i załatwią wszystko za was, tak jak chcecie... Siedzicie na forum i poszukujecie czegoś co macie na wyciągnięcie ręki. Marnujecie cenny czas i grube pieniądze. Popiszcie tu o problemach jakie was nurtują podczas pryzgotowań aby inni ich unikneli a o usługi popytajcie swojej konsultantki ślubnej. Na zachodzie żaden ślub i wesele nie odbędzie sie bez konsultanta i koordynatora ślubnego. Jeśli coś wam sie nie uda na waszym weselu możecie mieć pretensje wyłącznie do siebie a jak zatrudnicie konsultanta zarządacie zwrotu pieniędzy. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szukają na forum no bo a nuz znajdą firmę która wykonuje dekoracje za darmo:) gdyby konsultanci prowadzili działalność charytatywną to mieliby pełne ręce roboty,no ale że za swoją prace chcą zapłaty to w swiadomosci ludzi jest nie do przyjecia...bukiet ślubny za 160 zł-toż to zdzierstwo,dekoracja samochodu z kwiatów żywych-odpada bo za drogo,wystarczą sztuczne; dekoracja kościoła-można wykonać samemu kokardy i tez będzie super. Tak to wygląda u nas..wystarczy poczytać forum i to wygląda tak jak napisałam. Tak więc do korzystania z usług konsultantów daleka droga.
wiecie co? mnie by było stac na konsultanta, ale nie korzystam bo chce sama wszytsko przygotowac, chce zeby bylo jak ja sobie wymarzyłam, oczywiscie jezeli beda jakies niedociagniecia to bede miala pretensje tylko do siebie.

na zachodzie sa inne zwyczaje w wielu dziedzinach zycia, wiec nie porownujcie nas z nimi... Kazdy ma prawo wyboru, jezeli go sta i chce to korzysta z usług konsultanta, jezeli nie chce to nie musi, kwestia wyboru :) mamy wolny kraj... ja jestem z takich osob, które lubia mieć wszytsko po swojemu :) wole miec pretensje do siebie niz do kogos, a przygotowania to dla mnie sama przyjemność i frajda :)
Skąd wy macie takie dane...? Za dużo filmów oglądacie. Przecież firmy zajmujące sie organizacją wesel niekiedy mają podpisane umowy z firmami świadczącymi usługi w bran%B
Jestescie w wielki błędzie. Życzę wam jak najmniej stresu, problemów i starconych nerwów w trakcie załatwiania i organizacji swoich wesel. Jak najmniej zmian w trakcie przygotowań, nieuczciwych usługodawców i błędów, które i tak wam goście wytkną. Pamiętajcie, że robicie to pierwszy i ostatni raz. Nie wierzę, że za kilka lat nie zmienilibyscie czego - sama bym dziś zmieniła. Dlaczego więc nie powierzyć tego specjalistom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja wspominam czas planowania swojego wesela bardzo miło. Były małe nerwy ale to już przed samym weselem i spowodowane sprawami, które i tak nie są sprawą konsultantów:) Poza tym zestresowana panna młoda zawsze się będzie denerwowała i czy na konsultantkę czy na inną osobę, to bez różnicy:) (syndrom bridezilli:)Pewnie,że to fajna sprawa dla bardzo zapracowanych ale i może być naprawde ciekawie organizując wesele samemu. Oczywiście miło jest jak nażeczony jest w równym stopniu zaangażowanym, bo tak zupełnie samej to może być stresujące i to bardzo. Ja tam nie chciałabym konsultantki. Uważam,że super udało nam się wszystko zoorganizować- to też taki sprawdzian zaradności, pomysłowości bo tak dużą imprezę bez praktyki:) Potem człowiek tym bardziej czuje satysfakcję jak goście opowiadają jak fajnie było:)
Ale nie mam nic do konsultantów:)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
A ja uważam że konsultant to super pomoc, zwłaszcza w dniu wesela. Dzień ślubu to jeden wielki bałagan, nikt nic nie wie, wszyscy biegają i się denerwują. Widziałam nie jedno wesele i wiecie co, na wszystkich był chaos. Mniejszy albo większy ale był.
haos jest to prawda, ale się go potem miło wspomina:) Każdy robi jak uważa, jak ktoś chce konsultanta to przecież nikt mu nie broni:)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
byłam na ślubie i weselu gdzie całość organizowała firma zajmująca się kompleksowo - wszystkim , super było jak w bajce - perfekcja w każdym calu, ale róznie bywa ja robiłam swoje wesele sama było miło i ładnie ale o nie których rzeczach zapomiałam, a brakowało ich - no cóż było mineło. A co do konsultantów czy też konsultantek to nasza mentalnośc jest taka ze kasiorka i kasiorka i to napewno duzo kosztuje, a ja wiem ze nie bo te firmy mają układy i ich klienci mają duzo taniej a dotego nic się człowiek nie martwi - z opowiadania wiem ze o wszystkim informują, pytają załatwiają, a co mi się najbardziej podobało ze wszyscy goscie bylismy poinformowani o tym zeby młodym rzucić płatki róz jak bedą wychodzic a nie grosze czy ryż, super to wyglądało i własnie to firma sie tym zajeła - wsumie jest za konsultantkami :)
Robiłem ostatnio zdjęcia na ślubie w Rzymie, organizowanym przez konsultantkę/organizatorkę - naprawdę świetna sprawa. Para Młoda zrelaksowana - niczym nie musiała się zajmować, poza cieszeniem się z tego dnia, a Pani konsultantka pilnowała wszystkich drobiazgów. Byłem pod wrażeniem.

Często na ślubach jest tak, że Para Młoda, świadkowie, rodzice cały czas biegają i doglądają wszystkiego zamiast się bawić. Dobry konsultant, to chyba fajna sprawa - nie wiem jakie to koszty...
a ja nigdy w życiu bym nie skorzystała z konsultanta ślubnego, nie uważam, żeby zmarnowała swój cenny czas na przygotowania, to jakaś totalna bzdura, był to czas bardzo miły i pożytecznie spędzony, nikt nie doprowadził mnie do większych stresów; pewnie kto chce jak najbardziej może skorzystać z takiej formy "pomocy" ale jeśli ktoś zaczyna wątek takimi tekstami to sory, ale słabo mi się robi, a wszystkie teksty typu "bo forumki chcą za darmo dekoracje itp." to są dla mnie po prostu no koments, jak nie możecie tutaj znaleźć klientów bo są zbyt wymagający czy marudzący proponuje się przenieść na inne forum
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
do Karolinki29- nie rozumiem twojego oburzenia i dlaczego od razu atakujesz słowami "proponuje się przenieść na inne forum". Widziałam nie jedną dekoracje a takze Twoja strone i to co proponujesz i doskonale zdaje sobie sprawe że klientki są rózne i mają rózne wymagania. Twierdzisz że klientki z tego forum są zbyt wymagające czy marudzące to w pierwszym przypadku jestes w błędzie a w drugim-masz racje:)
A ja przyznaję, że chętnie skorzystałabym z usług konsultanta ślubnego. Oprócz ślubu mam teraz mnóstwo innych spraw na głowie i przyznaję, ze co nieco mnie to wszystko stresuje. Choć oczywiście frajdę też mam z tych przygotowań. Podstawowym powodem dla którego nie zdecydowałam się na profesjonalną pomoc jest dla mnie jednak kasa. Wiem, ze konsultanci są w stanie załatwić wiele zniżek, ale ja sama również nie biorę nigdy pierwszego z brzegu wykonawcy tylko długo szukałam, żeby zadowalała mnie i jakość i cena. Więc jak doliczę do tego wynagrodzenie dla konsultanta, to z pewnością i tak wyjdzie mi taniej, kiedy załatwiam wszystko sama. Nie uważa wcale, żeby konsultanci (przynajmniej nie wszyscy) zdzierali z młodych par kasę), ale zdaję sobie sprawę, ze poświęcają tej pracy dużo czasu i pieniądze im się za to należą. Dodam jeszcze że wśród konsultantów są na pewno tacy, dla których liczą sie przede wszystkim ich zyski, ale jest też wielu takich, dla których prac jest ogromną frajdą i naprawdę zależy im na zadowoleniu ich klientów.
"Czytam co piszecie i chciałabym dodać do tego swój wątek. Mieszkałam za granicą. Ponad rok temu brałam ślub w Polsce. Nie wyobrażałam sobie przygotowań do wesela na odległość. Zainspirował mnie program Wedding Tv i wspólnie z przyszłym mężem postanowiliśmy zatrudnić Konsultantkę. Byliśmy w kontakcie telefonicznym, emailowym, fax. Bałam sie strasznie ale gdy wróciliśmy byliśmy mile zaskoczeni ogromem pracy jaka włożyła konsultanta w przygotowanie naszego wesela. Było dokładnie tak jak sobie to wyobrażaliśmy a nawet i lepiej bo pomyślała o sprawach, które nie przyszłyby mi do głowy. Bałam się też, że taka usługa będzie mnie wiele kosztowała lecz tak jak wcześniej nas zapewniano - nie wydaliśmy więcej niż chcieliśmy wydać. Sądzę, że firmy organizujące śluby i wesela nie tylko są specjalistami w branży ale także niezłymi ekspertami w zarządzaniu budżetem który jest do wydania. My polecamy w 100%. Pozdrawiam.
No właśnie... W polskim społeczeństwie jest zakorzeniona świadomość, że co dobre to musi być droge - i dobrze ale nikt tego nie sprawdzi nie zapyta, każdy domniema. Nie bójmy się ludzi. Jeśli chcecie to dysponuje kontaktami do takich konsultantek. Napiszcie na mojego emaila to przeslę nr tel i link. Pozdrawiam. junta6@gmail.com
Co do konsultantki... Byłam nawet skłonna się zdecydować, ALE po jej wycenie zmieniłam zdanie.
Nie wychodzi to taniej od (sprawdzonych) opcji, które sama znalazłam (forum, rozmowy ze znajomymi).

Nie dość, że zapłaciłabym za całą imprezę więcej, to jeszcze miałabym konsultantce zapłacić 3600 - nie jestem materialistką, ale to spora kwota i zdecydowanie wolałabym dorzucić ją do podróży poślubnej.

Przykładowe różnice (porównanie wybranych przeze mnie ofert z najtańszymi opcjami od konsultantki):

Zaproszenia: moje 2,20/szt.
kons. od 4,50/szt.

fotograf: moj 1000
kons. 1500 (najtańsza podana opcja)

makijaż: moj 150
kons. 400

bukiet: moj 200
kons. 300

suknia: moja 2000
kons. od 3000

Nie dość, że wyszłoby to wszystko drożej, to trzeba opłacić dodatkowo usługę, a nikt za Was nie pojedzie zobaczyć lokalu, nie spotka się z podwykonawcami - jeżdżenie i tak Was czeka, tyle że w miejsca wskazane przez osobę trzecią.

Moim zdaniem? Nie warto brać konsultantki. Warto za to podpytać znajomych i podpatrzeć rozwiązania u osób, które brały ślub przed nami.

Poza tym mam wrażenie, że wątek założyła właśnie ktoraś z trójmiejskich konsultantek w nadziei znalezienia klientek...

Jestem osobą zajętą i dlatego zainteresowałam się usługami konsultanta, ale tak naprawdę nie zrzuca to z nas zbyt wiele, jedynie dodaje koszty, a przy odrobinie inwencji można zorganizować ślub i wesele samemu. :)

Oczywiście, jeśli ktoś ma nadmiar gotówki, a szkoda mu czasu na rozmowę z kilkoma znajomymi i przejrzenie forum w poszukiwaniu konkretnych odpowiedzi, to tyle konsultantka z Was zdejmie.
image
Nie wiem czy powinno sie definitywnie pisac ze cos jes tsuper lub nie. Dla kazdego cos innego, sa ludzie ktorzy maja frajde z samodzielnego organizowania lub sa takimi pedantami ze musza wszystko sami (np ja)

sa ludzie ktorzy nie maja czasu i lubia dreszczyk emocji "ciekawe jak to wyjdzie"

w sumie dziwnie ujety temat jak na reklame, pelen pretensji itp - nie rozumiem tego.
Dla mnie w PL mentalnosc jest taka ze konsultanci nie sa raczej oblegani, ale to tez wynika z malego wyboru naprawde dobrych uslugodawcow, dobry znany fotograf czy kamerzysta, czy restauracja maja terminy zatkane na 1-2 lata na przod, posrednik im juz nie jest potrzebny i zeby byl darmowy, wspanialy i obrotny, nikogo juz nie wcisnie tam, jesli terminy zajete.

ot zycie po prostu :)

Maluję czasem Panny Młode i ich rodziny polecone przez znajomą firmę organizującą wesela. I powiem Wam, że nie spotkałam się jeszcze z negatywną opinią na ten temat. Ostatnio nawet konsultantka ślubna osobiście pięknym pismem wypisywała winietki :-). "Moje" konsultantki są obecne podczas przygotowań, podczas makijażu próbnego, Para Młoda nie jest zostawiona sama sobie z poumawianymi usługodawcami. Ja polecam ten komfort zabieganym parom przede wszystkim :-).
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

jejku dziewczyny po co C szukać, ja zostałam
obsłuzona jak księżniczka i ubrana od stóp do głów przez prawdziwą
designerkę , a suknie z wszystkich kolekcji nawet z di
Gio jak to wygladało: rozmowa, wywiad, obejrzenie kolekcji ,
dopasowanie sukni do mojej figury, bez zbędnych przymiarek i pocenia
się, zamówienie 2 sukni z katalogu, wpłata zaliczki za 1 suknię -
jak chcesz wiedziec zaliczka była do zwrotu gdyby mi coś nie
odpowiadało, - miały być za 9 tyg przyszły za 6 - wcześniej , na tzw
szwach krawieckich, ale ja juz nie chciałam ich zdjąć ani nie mogłam
zdecydowac którą wybrać obie były idealnie nic nie trzeba było
poprawiac tylko designerka oddała ja do zszycia do salonu
przeszkolonego i z certyfikatem , na nastepny dzień do odebrania -
szkoda że musiałam wybrać jedną! dobrano mi Pantofelki, welon,
tiarę , biżuterię , wybrano stylistkę od makijażu i fryzjerkę, boże
czułam sie jak na Filmie z JLo: "Powiedz tak ", o nic się nie
musiałam martwić.
Kobieta się zna i jaka ma klasę i gust. Dziewczyny obsługa jak na
zachodzie a nie latanie i przymierzanie zakurzonych kiecek starych
modeli przerabianych , mój slub 05.09.w tym roku a ja mam wszystko
już dawno załatwione i jadę na wakacje.Mój narzeczony też ma juz
wszystko dzięki niej - sama dobrała frak itd - za małe smieszne
pieniądze .
Polecam nie wiem czy mogę napisać ale widze że inni tez to robią tel
0746628845 a stronę z sukniami juz wam ta Pani na pewno poda.
Moja siostra wychodzi w przyszłym roku tez załatwia wszystko u
niej , nie wiedziałam że sa aż tak proste sprawy przy
załatwianiu ,ślubu.POLECAM :www.artc-ksiaz.pl
a zdefiniujesz te "śmieszne" pieniądze? bo dla każdego to może być kwota z zupełnie innego zakresu...
image
powiem tak...jeśli oferuje się dziewczynom wypożyczenie sukni ślubnej,makijaż,bukiet ślubny,dekoracje kościóła,dekoracje samochodu,bukiety dla rodziców i to wszystko w cenie ok.2000 zł i jeszcze kręcą nosem to co można na to powiedzieć i do jakich wniosków dojść???...
DO ELCIA (znalezione zupełnie przypadkiem):

Re: ŚLUBY I WESELA TEMATYCZNE
~Elcia

2009-07-15 20:25

89.74.88.*

Hej my tez organizujemy wesela i sluby tematyczne
zapraszamy : www.artc-ksiaz.pl

...... hahahaha;d
do hana34 - można dojść do wniosku, że mają za wysokie oczekiwania.
Pewnie gdyby ktoś za pomoc w organizacji wesela chciał takiej kwoty, to bym się zdecydowała. Natomiast niestety kwoty bywają z sufitu.
Cindy! dobra robota !!!! :)
image
zgadzam się ze niektóre firmy mają ceny 'z sufitu' ale nie wszystkie..a panny młode do kazdej z firm podchodzą z tym założeniem,tak wiec kwota za to co napisałam wyżej nie jest wygórowana,poniewaz za samo wypozyczenie sukni mozna juz zapłacić 1500 zł a gdzie reszta?:)a co do wysokich oczekiwań to oczywiscie kazdy je ma ale nie chce za nie płacić:)
Dwa powody dla których warto zatrudnić konsultantkę ślubną:
1- Bardzo duża oszczędność czasu
2- oszczędność nerwów
3- Brak ryzyka ze wynajmie się osoby nieprofesjonalne- fotograf , sala, kwiaty, suknie, itp ( konsultantki dobrze znają branżę ).
Kwestia kosztów: Konsultanci mają zniżki od firm z którymi współpracują , często koszty globalne są więc takie same .
Jak trzeba salę rezerwowac prawie 2 lata przed to moim zdaniem jest to wystarczający czas na przygotowanie wszystkiego samemu do ślubu i wesela, również robiąc to z zagranicy...
imageimage
A ja wam powiem ,że warto skorzystać z usług konsultantki.. jest to nawet wbrew pozorom oszczędność finansowa dla młodych.
Konsultantka z reguły bierze 10 do 15 % wartości z całego budżetu młodych .Oszacowany jest budżet młodych np na 30 tys..i z tego 10% dla konsultantki.Z reguły konsultantki-firmy zajmujące się organizacja i koordynacją wesel maja mają dość wysokie rabaty u podwykonawców za zlecona usługę.Wszędzie są podpisywane umowy I wychodzi to dużo taniej niż gdy się pójdzie załatwiać z ulicy.A te 10% jest dla młodych nie odczuwalne.Ponieważ mają załatwione wszystko co najlepsze po atrakcyjnych cenach (rabaty u podwykonawców) i mieszczą się w tych 30stu tys.I a ni grosza więcej.Ponadto maja oszczędnosć czasu i pieniedzy ,telefonów i innych wydatków z tym związanych ponieważ wszystko załatwia konsultantka.jednk młodzi mogą w pełni angazowac się w wyborze sali czy innych rzeczy ,wszystko sie dzieje za młodych zgodą ,to oni decydują o wszystkim.Konsultant to prawa ręka mlodych..przedstawia najlepsze propozycje na rynku,negocjuje ceny ,doradza...pilnuje nawet w trakcie wesela żeby wszystko było zapiete na ostatni guzik.To bardzo fajna sprawa...uważam ,że wesele czy tez obiad zorganizowanym albo poprowadzony przez profesjonalistę daje ten komfort psychiczy w wielu sprawach..
Temat stary ale zawsze aktualny. Już kilka razy współpracowałam z firmami zajmującymi się organizacją ślubu. Uważam, że jest to na pewno, super sprawa dla młodych. Dobra firma dba o najdrobniejsze szczegóły, podczas całego okresu przygotowań oraz uroczystości. Dzięki temu wesele przebiega zgodnie ze scenariuszem, a młodzi nie musza się o nic martwić. Z autopsji wiem ile czasu i uwagi wymaga ślub i wesele, a podczas uroczystości i tak o wszystkim się nie pamięta.
Mnie bardzo dobrze współpracuj się z firmą Ślub Doskonały.
image
FOTOGRAFIA ŚLUBNA www: http://www.avedon.pl e-mail:biuro@avedon.pl
Dziwny wątek..Pani konsultantka,która usiłuje się zareklamować robi to w specyficzny sposób... Po takich tekstach na pewno nie uznałabym,że to profesjonalistka.Chyba oczywiste jest,że jeśli ktoś ma pieniądze(bo o nie tu głównie chodzi) i ochotę to skorzysta z usług konsultantki,zaoszczędzi czas i będzie zadowolony.A jeśli ktoś woli sam,to zrobi to sam,niezależnie od zachodnich trendów i prymitywnej reklamy.Chaberek mądrze napisała - dobra sala,fotograf,makijażystka na pewno nie potrzebuje pośrednictwa konsultantki i w rzekome rabaty w tych miejscach też trudno mi uwierzyć.I to też jest specyfika polskiego rynku,którą warto wziąć pod uwagę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry