Widok

KREM: BITA ŚMIETANA+MASCARPONE

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ratunku, wyszedł mi za rzadki krem do tortu z bitej śmietany i mscarpone (wiedziałam żeby nie kupować tego z biedronki :/)
czy mogę go zagęścić żelatyną?
co robić??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zawsze dodaje mascarpone do ubitej śmietany.Imieszam też mikserem razem. Nigdy mi się nic nie stało z kremem. Z tym, że dodaję po łyżce mascarpone do ubitej na fest smietany ciągle ubijając.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dodaję Śnieżkę . Dosypuje powoli bo gęstnieje w oku mgnienia .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ile tej żelatyny dać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę bardzo o pomoc

Zawsze robię z mascarpone z Biedry i wychodzi super. Gorzej ze śmietaną 30 % - nie zawsze się ubija (wtedy dodaję usztywniacz). Natomiast krem robię tak, że razem ubijam mascarpone i płynną śmietanę - cukier dodaję pod koniec ubijania - do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji. Pozdrawiam
Ja do miksera wrzucam wszystko razem śmietanę 30% mascarpone 250g i 2 łyżki cukru pudru i zawsze jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwielbiam krem z bitej śmietany i mascarpone, nadaje się do wielu desrów i ciast.
Część. Właśnie mi sie udało uratować krem z mascarpone 2 opakowaniami Śnieżki. Być może nawet 1 by wystarczyło, ale stwierdziłam że wóz albo przewóz. Już po minucie wkręcania śnieżki na najwyzszyxh obrotach krem zaczął robić gęsty a po 3 był idealny. Jestem mega szczesliwa. Oczywiście przez Śnieżkę zrobił się trochę słodszy niż chciałam i ma zmieniony lekko posmak, no ale krem żyje i jest smaczny!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry