Widok

KReta czy Costa del Sol

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny co byście wybrały. pobyt na Krecie czy w Hiszpanii na Costa del Sol (+zwiedzanie Gibraltaru i Malagi)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hispaniole ;)

image
może odpowiedzi nie udzielę, ale jakaś mała wskazówka:))))

moja przyjaciółka własnie wróciła we wtorek z Costa del Sol (podróż poslubna:)) i jest zachwycona, byli w grenadzie, w maladze, na giblartarze i w wielu innych fantastycznych miejscach, podobno jest pięknie, ale mówiła, że cholernie drogo:)
ja już byłam w Hiszpanii wiec pewnie dla odmiany wybrałabym Kretę
jednak Hiszpanię baaaardzo polecam
a drogo jest wszędzie, chcociaz sezon już na finiszu więc może nie az tak bardzo

image
image
zgadza się wiper, wiesz, to zależy własnie w której części Hiszpanii, ja byłam np na Costa Brava, fakt kilka lat temu i było przystępnie, ale im dalej na południe tym drożej...
nie wiem jak jest na Krecie ale Hiszpanie goraco polecam!!!!

image
image
KRETA!!!!! Byliśmy w podróży poslubnej na Krecie w miejscowośći Elounda. i było pięknie... Byliśmy w Hreaklionie, Knossos, Rethymnonie, Siti, Irapetrze, na płaskowyżu Lassiti, w grocie Zeusa, w wąwozie Samaria (obowiązkowy punkt pobytu na Krecie), na rajskiej plaży Vai i jeszcze w kilku miejscach...
To były wakacje naszego życia!
Dodatkowo mieliśmy śliczny, romantyczny hotelik z pysznym jedzeniem i wspaniałym basenem z widokiem na zatokę Mirabello.
A i ceny na miejscu nie aż tak powalające.
Szczerze polecam!

image
Mogę napisać dokładnie to, co Pumka.
Kretę poleciłabym tym parom, które chcą oderwać się od wszystkiego i
...nacisneło mi się wyślij za wcześnie...

wracając do tematu...
Kreta jest super miejscem dla tych, którzy chcą nacieszyc sie sobą, baaardzo romantyczne miejsce. Natomiast Hiszpania jest dobra dla tych par, które oprócz cieszenia się sobą lubią poszwędać się po dyskotekach i nie przeszkadza im tętniąca życiem plaża.
oj jak ja ci zazdroszczę, też bym chciała mieć takie "problemy"..") ja bym osobiście wolała Costa Del Sol:)
pozdr:)

image
image
http://pl.wikipedia.org/wiki/Costa_del_Sol

image
image
wybór wycieczki zostawiłam lubemu...i oczywiscie ostateczną decyzje ma podjąć kto? ja.. w niczym pomocy.
dzięki dziewczynki !!

Pumka a wypożyczaliście auto czy kupiliscie wycieczki fakultatywne?

I wypożyczyliśmy autko (Nissan Micra 1,4 - 70 EUR na 2 dni) i kupiliśmy wycieczki fakultatywne (wąwóz Samaria, wieczór Kreteński, Heraklion +Knossos, Sitia+ plaża Vai+klasztor Moni Toplu - 105EUR/os).

Byliśmy z biurem Grecos Holiday http://www.latowgrecji.pl/
i od rezydenta kupowaliśmy pakiet wycieczek na miejscu. Swoją drogą, rezydenci Damian i Tomek - to właściwi ludzie na właściwym miejscu i do tego z wielkim darem opowiadania o histori, kulturze i zwyczajach Greków.

image
W Hiszpanii nie jest drogo!Jest niewielka roznica pomiedzy Polska i Hiszpania. Wylaczajac nieruchomosci oczywiscie.
Ja polecam Kraj Baskow. Ocean, gory, piekne dlugie i szerokie plaze i takie widoki, ktorych nie ma nigdzie indziej. Owszem w Kraju Baskow jest drozej, to najdrozsza czesc Hiszpanii, ale warto.
Pumka wlaśnie zaplacilismy za wycieczke perły peloponezu z grecos holiday :)) wylatujemy 7,10 :)) juz nie moge sie doczekac

ale fajowo :) ja bym wolala costa :)

image

A ja bylam i na Krecie i w Hiszpanii i oba te kraje sa do siebie bardzo podobne-takze cokolwiek nie wybierzesz bedziesz zadowolona(Kreta bardziej romantyczna-robia fajne zdjecia na plazy na zamowienie np.o zachodzie slonca).Jesli Kreta to tylko Hersonisos-moim zdaniem oczywiscie!!!Radze poczytac sobie na internecie o tych dwoch miejscach-a wtedy napewno dokonasz dobrego wyboru!!!Pozdrawiam serdecznie!!!
Diva zdecydowaliście się na Kretę czy Rodos?
I jesli Kretę to który hotel???

My byliśmy w Marmin Bay, i ten zdecydowanie polecam. Blisko Eloundy, z własną plażą i pięknym basenem. Na zdjęciach Grecosa go nie ma(basenu), ale jak chcesz mogę podesłać Ci kilka naszych zdjęć.

Mistral - ładnie położony ale baaardzo daleko od Agios Nikolaos i trudne zejście do plaży.

Miłego wypoczynku :)

image

Inne tematy z forum Wesele

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (62 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry