Widok
KRETA!!!!! Byliśmy w podróży poslubnej na Krecie w miejscowośći Elounda. i było pięknie... Byliśmy w Hreaklionie, Knossos, Rethymnonie, Siti, Irapetrze, na płaskowyżu Lassiti, w grocie Zeusa, w wąwozie Samaria (obowiązkowy punkt pobytu na Krecie), na rajskiej plaży Vai i jeszcze w kilku miejscach...
To były wakacje naszego życia!
Dodatkowo mieliśmy śliczny, romantyczny hotelik z pysznym jedzeniem i wspaniałym basenem z widokiem na zatokę Mirabello.
A i ceny na miejscu nie aż tak powalające.
Szczerze polecam!
To były wakacje naszego życia!
Dodatkowo mieliśmy śliczny, romantyczny hotelik z pysznym jedzeniem i wspaniałym basenem z widokiem na zatokę Mirabello.
A i ceny na miejscu nie aż tak powalające.
Szczerze polecam!
...nacisneło mi się wyślij za wcześnie...
wracając do tematu...
Kreta jest super miejscem dla tych, którzy chcą nacieszyc sie sobą, baaardzo romantyczne miejsce. Natomiast Hiszpania jest dobra dla tych par, które oprócz cieszenia się sobą lubią poszwędać się po dyskotekach i nie przeszkadza im tętniąca życiem plaża.
wracając do tematu...
Kreta jest super miejscem dla tych, którzy chcą nacieszyc sie sobą, baaardzo romantyczne miejsce. Natomiast Hiszpania jest dobra dla tych par, które oprócz cieszenia się sobą lubią poszwędać się po dyskotekach i nie przeszkadza im tętniąca życiem plaża.
I wypożyczyliśmy autko (Nissan Micra 1,4 - 70 EUR na 2 dni) i kupiliśmy wycieczki fakultatywne (wąwóz Samaria, wieczór Kreteński, Heraklion +Knossos, Sitia+ plaża Vai+klasztor Moni Toplu - 105EUR/os).
Byliśmy z biurem Grecos Holiday http://www.latowgrecji.pl/
i od rezydenta kupowaliśmy pakiet wycieczek na miejscu. Swoją drogą, rezydenci Damian i Tomek - to właściwi ludzie na właściwym miejscu i do tego z wielkim darem opowiadania o histori, kulturze i zwyczajach Greków.
Byliśmy z biurem Grecos Holiday http://www.latowgrecji.pl/
i od rezydenta kupowaliśmy pakiet wycieczek na miejscu. Swoją drogą, rezydenci Damian i Tomek - to właściwi ludzie na właściwym miejscu i do tego z wielkim darem opowiadania o histori, kulturze i zwyczajach Greków.
W Hiszpanii nie jest drogo!Jest niewielka roznica pomiedzy Polska i Hiszpania. Wylaczajac nieruchomosci oczywiscie.
Ja polecam Kraj Baskow. Ocean, gory, piekne dlugie i szerokie plaze i takie widoki, ktorych nie ma nigdzie indziej. Owszem w Kraju Baskow jest drozej, to najdrozsza czesc Hiszpanii, ale warto.
Ja polecam Kraj Baskow. Ocean, gory, piekne dlugie i szerokie plaze i takie widoki, ktorych nie ma nigdzie indziej. Owszem w Kraju Baskow jest drozej, to najdrozsza czesc Hiszpanii, ale warto.
A ja bylam i na Krecie i w Hiszpanii i oba te kraje sa do siebie bardzo podobne-takze cokolwiek nie wybierzesz bedziesz zadowolona(Kreta bardziej romantyczna-robia fajne zdjecia na plazy na zamowienie np.o zachodzie slonca).Jesli Kreta to tylko Hersonisos-moim zdaniem oczywiscie!!!Radze poczytac sobie na internecie o tych dwoch miejscach-a wtedy napewno dokonasz dobrego wyboru!!!Pozdrawiam serdecznie!!!
Diva zdecydowaliście się na Kretę czy Rodos?
I jesli Kretę to który hotel???
My byliśmy w Marmin Bay, i ten zdecydowanie polecam. Blisko Eloundy, z własną plażą i pięknym basenem. Na zdjęciach Grecosa go nie ma(basenu), ale jak chcesz mogę podesłać Ci kilka naszych zdjęć.
Mistral - ładnie położony ale baaardzo daleko od Agios Nikolaos i trudne zejście do plaży.
Miłego wypoczynku :)
I jesli Kretę to który hotel???
My byliśmy w Marmin Bay, i ten zdecydowanie polecam. Blisko Eloundy, z własną plażą i pięknym basenem. Na zdjęciach Grecosa go nie ma(basenu), ale jak chcesz mogę podesłać Ci kilka naszych zdjęć.
Mistral - ładnie położony ale baaardzo daleko od Agios Nikolaos i trudne zejście do plaży.
Miłego wypoczynku :)