Widok
Jeśli szukasz kucharza który zajmnie się wszystkim, tzn od zakupów art spozywczych, napojów, czy tez organizowaniu ciast i tortu weselnego to polecam jak najbardziej Pana Piotra (tel. 603706145). Organizował dóżo wesel i wszyscy go polecają. nie jest najtańszy, natomiast masz pewność, że zajmnie się wszystkim i przedewszystkim jedzenie na stołach jest slicznie udekorowane, przepyszne i niczego nie brkuje. Moim zdaniem SUPER. Goraco polecam.
Pozdrawiam i życze powodzenia.
Jesli masz jakieś pytanie to pisz na malutki1984@wp.pl
Pozdrawiam i życze powodzenia.
Jesli masz jakieś pytanie to pisz na malutki1984@wp.pl
28 IV 2007
u nas to wyglada w ten sposób...
wesele jest na 70 osób ( ale dokładnie okaże sie po potwierdzeniach... ) bo sala jest na max 75 osób!.
Obsługa to 5 osób ( 2 kucharki + pomoc + 2 kelnerki) - koszt wynajmu tych Pań to 1500 pln. Co w tym jest:
- panie juz od wtorku pichca, gotuja i przygotowuja wszystko do wesela, usługuja na weselu i poprawinach, dodatkowo sprzatają po wszystkim.
Dzisiaj ide na spotkanie z kucharka wiec dokladnie sie dowiem wszystkiego to wieczorkiem wam napisze co i jak!
wesele jest na 70 osób ( ale dokładnie okaże sie po potwierdzeniach... ) bo sala jest na max 75 osób!.
Obsługa to 5 osób ( 2 kucharki + pomoc + 2 kelnerki) - koszt wynajmu tych Pań to 1500 pln. Co w tym jest:
- panie juz od wtorku pichca, gotuja i przygotowuja wszystko do wesela, usługuja na weselu i poprawinach, dodatkowo sprzatają po wszystkim.
Dzisiaj ide na spotkanie z kucharka wiec dokladnie sie dowiem wszystkiego to wieczorkiem wam napisze co i jak!
acha zapomniałam dodac...
od pań dostaje sie liste 2 strony A4 produktów które trzeba kupic!
panie przygotowują jedzenia na 2 dni ( czyli wesele + poprawiny), pieką ciasta domowe ok. 10 rodzaji ( w tym 3 ciasta daja na portabend) i pieka 6 tortów weselnych ( 4 torty ida na stelaż a 2 pozostale na stoł)
od pań dostaje sie liste 2 strony A4 produktów które trzeba kupic!
panie przygotowują jedzenia na 2 dni ( czyli wesele + poprawiny), pieką ciasta domowe ok. 10 rodzaji ( w tym 3 ciasta daja na portabend) i pieka 6 tortów weselnych ( 4 torty ida na stelaż a 2 pozostale na stoł)
Ja również miałam kucharkę i też z okolic Bolszewa jak Madzia, ale inną. Ja mogłabym tylko podać koszt wszystkiego tzn. jedzenia i jej robocizny, miała 3 kelnerki i 1 panią zmywającą. Akurat u nas kupowała wszystkie produkty sama, my się o nic nie martwiliśmy, również pichciła wcześniej tzn. od czwartku i piekła wszystkie torty i ciasta i również tore 3 piętrowy weselny. A po poprawinach sprzatała wszystko.
Na 60 osób skasowała nas 6 tys. złotych za to wszystko o czym pisałam, doszły jeszcze koszty energii, wody, śmieci itp. ale to były jakieś grosze. Miało być mniej kasy ale nas oszukała i wycyganiła dużo więcej pieniędzy, pochwalić ją mogę za super jedzenie i dużo tego było ale stara cwaniara z niej. Jedzenia było dużo za dużo choć moja rodzina do niejadków nie należy i sporo one dostały do domu a w podzięce jeszcze nam kazała dopłacić dużo więcej kasy niż było mniej więcej ustalone, szkoda gadać.
dokładnie skąd sa nie moge powiedziec ale napewno gotuja i usługuja na weselach W BOLSZEWSKICH SALACH ( Remiza strażacka - gdzie miała karolinka29, Sala u Buchny i nasza sala w Hydroinstal).
U tych Pan jest troszke inaczej bo one kasuja tyylko za gotowanie i obsługe wesela i poprawin - koszt to 1500 pln + sprzątania 150pln - ale mozna samemu sprzątnąc.
produkty wg ich listy trzeba kupic samemu i dostarczyc im - one nic nie kupują tylko pichca.
Lista jest spora bo az 2 strony A4 ale szczerze jeszcze nawet nie liczyłam ile tak na oko to wyjdzie.
U tych Pan jest troszke inaczej bo one kasuja tyylko za gotowanie i obsługe wesela i poprawin - koszt to 1500 pln + sprzątania 150pln - ale mozna samemu sprzątnąc.
produkty wg ich listy trzeba kupic samemu i dostarczyc im - one nic nie kupują tylko pichca.
Lista jest spora bo az 2 strony A4 ale szczerze jeszcze nawet nie liczyłam ile tak na oko to wyjdzie.
na.cia to nie tak...
te Panie sa napewno z okolic Bolszewa ...
Pani Okoń z którą załatwiałam sprawy zwiazane z sala jest napewno z Bolszewa - przynajmniej tak powiedziala, natomiast Kucharka p. Bistram chyba mieszka gdzies niedaleko ale nie jestem pewna.
Nie mam zadnego problemu z udzieleniem odpowiedzi gdyby nie fakt ze mogłabym cie wprowadzic w błąd.
te Panie sa napewno z okolic Bolszewa ...
Pani Okoń z którą załatwiałam sprawy zwiazane z sala jest napewno z Bolszewa - przynajmniej tak powiedziala, natomiast Kucharka p. Bistram chyba mieszka gdzies niedaleko ale nie jestem pewna.
Nie mam zadnego problemu z udzieleniem odpowiedzi gdyby nie fakt ze mogłabym cie wprowadzic w błąd.