Widok

Kadry Cargo - praca opinie

Jak w tytule, pracowaliście? Jaka atmosfera i zarobki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko zalezy na jakie stanowisko i jaki terminal. Na poczatku mozesz miec malo godzin ale jak pokazesz ze nie jestes pajacem tylko narmalnym czlowiekiem ktory jak trzeba to pracuje i sie nie wydurnia to bedzie dobrze. Sam pracuje juz tam 4 lata, na kazdym terminalu jako sztauer.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A o takim czymś jak umowa o pracę słyszałeś w swoim życiu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
umowa o prace nie zawsze jest najlepszym wyjscie, ale to zalezy od sytuacji osobistych. Mi pasuje umowa zlecenie co prawda brak urlopu i to jest minus innych roznic osobiscie nie odczuwam, jak masz umowe zlecenie pare alt w jednej firmie to bank daje kredyt (dostalem 2 miesiace temu na mieszkanie) umowa jest w pelni ozusowana i jestes ubezpieczony (po 3miesiacach pracy) wiec w czym tkwi problem? Pracuje sporo okolo 200-220 godzin miesiecznie czesto w niedziele czesto w nocy ale jak chce miec wolne to praktycznie nie ma problemu tylko trzeba zglosic wczesniej najlepiej tydzien, jak chcesz pracowac to w kadrach jest dobrze ale na to dobrze musisz pokazac ze chcesz potrafisz i mozesz pracowac. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
a godziny pracy ci nieprzeszkadzaja.dzwoni ze na 14 jestes juz prawie w pracy a on dzwoni ze na 18. za dwie godz znowu ze na 21. a za chwile ze jednak 19.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mieszkanie . chyba w stodole
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
zgadzam się że w stodole drewnianej
Przy umowie o prace miałabys płatny urlop ( po 10 latach pracy to 26 dni czyli ponad jedno miesięczna pensja), godziny ponad nominalny czas pracy byłyby nadgodzinanami z dodatkiem 50 lub 100%.Pracujesz po 200-220 godzin, nominalny czas pracy to ok.160-176 godzin miesiecznie, więc policz ile masz nadgodzin chłopie za które masz duzo mniej placone. Na zasiłek płatny przy umowie o prace idziesz po 30 dniach wyczekiwania a nie 90 jak w przypadku zlecenia o ile zlecenie masz w ciągłości. Zawsze tez masz okres wypowiedzenia umowy, masz wtedy czas na szukanie pracy, przy zleceniu raczej o to ciężko. A KIEDY SPISZ PRZY TYLU GODZINACH PRACY? Gdybys miał umowę o pracę miałbys prawo do przerw, odpoczynku dobowego, wolnej niedzieli co jakis czas, za prace w nocy jest dodatek 100%.Jak komus moze bardziej oplacać się zlecenie przy tylu godzinach pracy? Nie mówie już o tym że w duzych firmach jest jeszcze fundusz świadczen socjalnych, czasami wczasy pod gruszą itp. czego nie ma na zleceniu.Ale ludzie sie zgadzaja na byle co, pracuja jak woły i wmawiaja innym że to bardziej korzystne zabierając prace innym za marne grosze.Mamy taka Polskę bo sami ja taką tworzymy i sami zgadzamy się na takie warunki nie mając świadomości jakie mamy prawa.Troche to przykre.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
EMI, co ty mówisz? Skąd się zerwałaś? To lepiej pójść po zasiłek? To jest prawdziwa Polska!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
przy umowie zlecenie może więcej zarobić, bo może więcej godzin pracować. Przy umowie o pracę masz górną granicę nad godzin. Poza tym często przy zleceniach dają wyższą stawkę godzinową
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zus oplaca tylko pracownik a przy umowie o prace obie strony solidarnie wiec skladka twoja jest x2
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
bo lepiej pracują
bo niektorym zalezy, bierzesz kase za prace!
bol lepiej pracuja
No ale teraz z nowymi aneksami to za dbrze nie jest :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
zwracam honor, dobrze to juz bylo lepiej nie bedzie. nowe aneksy zmienily moje nastawienie.
pracuje w kadrach już piąty rok.na początku miałem 18 .50.teraz mam 14.tysiąc w plecy.pozdro dla pana Krzysia
I będziesz mieć jeszcze gorzej polecam zmienić pracę na coś normalnego, ja tak zrobiłem i nie żałuję. Firmę tą wspominam jako parodię, pan prezes to zwykły burak, który nawet nie umie się wysłowić, a gra niewiadomo jakiego inteligenta z pseudo-psychologicznymi zagrywkami. Firmy tego typu to rak polskiego przemysłu portowego, mam tylko cichą nadzieję, że w końcu to uregulują prawnie i ta firma odejdzie w niebyt.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
miesiac w miesiac coraz gorzej....
Coz Panowie do zobaczenia na szatni, ale mam nadzieje ze trafi sie z czasem cos lepszego.
też na to liczę
Śmiech na sali. Mamy 23.04. , a pieniędzy za marzec na koncie nie widać.

Czy w biurze nie zdają sobie sprawy z tego, że człowiek ma zobowiązania finansowe ?

Jeżeli ktoś rozważa się zatrudnić w tej "firmie", to niech pierw przeanalizuje to, co wyżej napisałem.

Moim zdaniem zwyczajnie nie warto.

Zaczniecie pracę np. od maja, a wypłatę dostaniecie na przełomie czerwca z lipcem, takie realia w tej chorej firmie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panowie z DCT, powiem tak. Bylem, widzialem znacie mnie ale w necie nie napisze nazwiska. Ciesze sie ze juz pracuje gdzie indziej i co noc moge spac w domu na miekkim lozeczku. Pobierajcie dalej karty na wejscie, palcie na przystanku, robcie po 300h miesiecznie. Za duzo godzin w pracy za malo na refleksje, odpocznijcie 2dni i zastanowcie sie co do h...a tam robicie. Kolejne 2dni spozytkujcie na poszukiwanie innej pracy, trzymam kciuki zeby sie wam udalo.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamy 24.05. - Ponownie brak kasy na koncie za kwiecień.

Oddaję powyższy wpis do przeanalizowania potencjalnym osobom rozważającym odjęcie pracy w tej "firmie".
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jak tam panowie trypleee na Dct?
wiecej krecenie i czopow, do roboty garuchy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
czy Gdansk tez dostaje nowe umowy jak gdynia?
panowie to jest kpina zapierdzielamy jak niewolnicy i mamy coraz gorzej co to za umowy SKANDAL
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam już dość, do zobaczenia wszystkim. Wole juz puszki zbierac i w biedronce pracowac. Przynajmniej jak cos na noge spadnie to bedzie ubezpieczcenie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
80 zl to jest to na co mozna liczyc, spadniesz gdzies zima na statku i w najlepszym przypadku kostke skrecisz i co za to dostaniesz? 80 zl jako Twoje co miesięczne odszkodowanie, kpina.... trzeba z zrobic jakis strajk, nie odbierac telefonow przez tydzien. Dostana kary za "nie dostarczanie" ludzi to odrazu zmienia nastawienie do czlowieka ktory na nich ciezko pracuje!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie spinaj się!! przyjdą nowi na Twoje miejsce. Praca jest jaka jest, natomiast zarobić można. Wszystko róbcie z głową i rozmawiajcie. Sąd nic nie pomoże, wszystko jest zgodne z prawem. Strajk?? Musieli by zebrać się wszyscy, co jest niemożliwe, pracujemy na umowę zlecenie, i albo się godzisz, albo idziesz do biedronki. Jeśli nie odpowiada to nie podpisuj. Jeśli jest ok to podpisuj. Przecież to takie banalne:):):):)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
Myślę ze tą firmą jak i jej umowami powinien się zająć sąd
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co można ? Zarobić ? Dobry żart. Niech ktoś ulegnie wypadkowi i co wtedy ? Na tych umowach jesteśmy zwykłymi czarnuchami nie posiadającymi jakichkolwiek praw i należności.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
śmieszna firma, śmieszne warunki, śmieszne zarobki
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
brak słów
To wstyd i hańba że takie firmy jak kadry cargo istnieją w naszym kraju
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
to siedz na d*pie jak ci nie pasuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myśle że wypowiedż w stylu to siedz na d*pie jak ci nie pasuje jest bardzo płytka ! Ale czego się można spodziewać po przydupasie prezesa!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ogólnie szmaciaze. ..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To nie jedyna taka firma, która tak pracowników traktuje. To jest plaga. Powiedzcie to premierowi tego kraju i prezydentowi, gdzie ich obietnice wyborcze?
Darku Kochany, pewnie o nich już dawno zapomnieli jak większość polityków z politycznego establishmentu. Ich obietnice poszły się pi***olić.
Pozdrowienia dla przemka który przyniósł ulotki na dct zachęcające ludzi do wstrzymania pracy i walki z nieuczciwym pracodawcą a sam przyszedł do pracy !!! Brawo za wybitną postawę masz charakter !!!!!!!..
Naturalnie zrąbany!!!!!!!
ON mi się nie podobał od samego początku jak tylko przyszedł do pracy wredny wyraz twarzy no i wyszło szydło z worka fałszywiec na takich jak on trzeba uwarzać
Pracowalem tam w zeszlym roku, czy cos sie z mienilo z umowami na dct?
Jakie ulotki?
Dalej zmiany 6-18 18-6?
Na lepsze się na pewno nic nie zmieniło, więc odpuść sobie. Sam się nie mogę doczekać, aż odejdę z tego syfu. Pozdrawiam innych Pracowników.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
od niedawna nie pracuję jaka brudas z kadr z tego co słyszałem od tamtej pory wcale nie jest lepiej...kapuś na kapusiu i sporo przydupasów sławeczka. powodzenia dla tych którzy szukają innej pracy i chcą z tego cyrku jednego konia spieprzyć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
rąbać takich pracodawców
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"pracodawcą" bym tej pseudo firmy nie nazwał raczej stręczycieli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
kurcze kiedys sie tam dobrze pracowalo, ale to bylo dawno, jakies 7 lat temu. pozdro dla starej ekipy z gct.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak tam panowie na DCT jakieś zmiany z umowami czy dalej koński wyzysk!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes - jak się reklamować? (184 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (20 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

do góry