Widok

Kamerata

Kamerata Temat dostępny też na forum:
Lokalizacja jest dogodna dla osób, które lubią aktywnie spędzać czas: w pobliżu jest wiele terenów zielonych (w tym rezerwat przyrody "Kacze Łęgi") oraz ośrodków sportowych. Istniejąca infrastruktura dzielnicy zapewnia komfort codziennego życia: w okolicy znajdują się przystanki autobusowe oraz trolejbusowe zapewniające dojazd do Sopotu oraz Gdyni, sklepy, centra handlowe, szkoły oraz ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Klient

Szczerze ostrzegam przed tym deweloperem. Po umówieniu ceny mieszkania, podnoszą nagle cenę bez uprzedzenia. Opinie krążące o tej firmie potwierdzają regułę.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Osiedle "Przy wytwórni SMOGU"

Potencjalnych klientów proszę aby przejechali się na wzgórze w rejon budowy osiedla i spojrzeli w dół na dym wydobywający się z setek kominów starych domków jednorodzinnych położonych wokół oraz w dolinie pod osiedlem...Developer powinien zmienić nazwę z "Kamerata"na Osiedle "Przy wytwórni SMOGU"
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mieszkam w okolicach i często tam zaglądam o różnych porach roku i nie jest tak źle. Na Orlowie bywa gorzej szczególnie pod lasem gdzie mieszkam. Kupiłem tam mieszkanie na tym osiedlu i nic niepokojącego nie napotkałem podczas sporządzania umowy czy aktu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
dzieki krzysiu bo wlasnie myslalam aby kupic tam mieszkanie ale zmienilam zdanie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mieszkam obok budowanego osiedla Kamerata, mogę potwierdzić, że problem ze SMOGiem jest bardzo duży. Czekamy, aż miasto Gdynia wprowadzi odpowiednie przepisy zakazujące paleniem węglem w tym obszarze w ciągu kilku lat. Aktualnie w okresie zimowym ciężko jest wyjść na spacer. Normy są przekroczone kilkukrotnie w zakresie pyłów PM10 oraz PM2.5.

Dziwne bo ja tez tam mieszkam i zadnego problemu ze smogiem nie mam...Moze wiatr inaczej na nas wieje :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

B1 bardzo polecam

Naprawdę miejsce jest wspaniałe i przyjazne młodym osobom. Godne polecenia, bo sama mieszkam w okolicy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że powyższy wpis pochodzi od dewelopera. Ze względu na duże zanieczyszczenia powietrza w zimie, w tej części Małego Kacka jest prowadzona akcja mająca na celu próbę zmniejszenia SMOGu. Organizowane są spotkania przez Radę Dzielnicy, jak walczyć z tym zjawiskiem.

Deweloper chcąc sprzedać tutaj mieszkania powinien również czynnie się włączyć w rozwiązanie tego problemu. Jedną z możliwości jest wystąpienie do Urzędu Miasta, aby w przeciągu np 5 lat zakazać palenia węglem w tym rejonie. Ukształtowanie terenu uniemożliwia zimą płynną wymianę powietrza.

Natomiast latem ten rejon jest przepiękny i mieszka się bardzo dobrze :).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

Czy wie Pan ze odbiory mieszkań będą dopiero pod koniec grudnia ?

Czy są gdzieś prezentowane zdjęcia z budowy ?

podobno w marcu, ciekawe do dalej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam informację, że Prawdopodobnie heh odbiorę klucze dopiero w marcu o ile nie przedłuży się wykończenie osiedla. Będą kary, oj będą

ja też, odbior 28 lutego...ciekawe którego roku :)

Czy wiadomo coś na temat odbioru mieszkań?

Proszę o rzetelną odpowiedź

Jak to podnoszą cenę?

Można tak?

ostatnie pismo, ktore dostalam od dewelopera na wlasna prośbę, bo sami nie raczą poinformować o niczym, mowi o odbiorze do 14 marca. akt notarialny w czerwcu :(

Wykończą to oni ludzi którzy kupili od nich mieszkanie

czy ktos odebral? :)

Lila

Ja też już czekam z niecierpliwością na odbiór kluczy i moj cierpliwość już się skoczyła. Skąd wiesz że 14 marzec

Inne tematy z forum Mały Kack

Perła Księcia Kiejstuta - opinie i oceny (8 odpowiedzi)

Perła Księcia Kiejstuta powstaje w dolnej części Małego Kacka - blisko głównej osi komunikacyjnej...

do góry